Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ρομπέν των σούπερ μάρκετ

Κουκουλοφόροι- αντεξουσιαστές, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ και αφού πήραν τρόφιμα από τα ράφια, τα μοίρασαν σε λαϊκή αγορά.
Αυτή τη φορά έδρασαν στο Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στο σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος" στην οδό Ευδόξου 24.
Στις 12:30 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ και αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες, πήρε τρόφιμα και πέταξε φεϊγ βολάν κατά της ακρίβειας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εισβολής, έξω από το κατάστημα, μαζεύτηκαν άνθρωποι περιμένοντας τη διανομή των προϊόντων.
Οι αντεξουσιαστές μοίρασαν προϊόντα τόσο στον κόσμο που περίμενε έξω από το σούπερ μάρκετ, όσο και κόσμο που ψώνιζε στη λαϊκή αγορά της περιοχής και εξαφανίστηκαν.
Η ομάδα έδρασε για πρώτη φορά στις 31 Μαΐου, όταν εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια και μοίρασε τρόφιμα στους περαστικούς όπως επίσης και στις 14 Ιουνίου όταν «χτύπησε» σε δύο σούπερ μάρκετ στον Άγιο Παντελεήμονα.http://www.zougla.gr/news.php?id=3777

Το κείμενο που μοιράστηκε στη λαική
Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
Παράλληλα οι κάθε λογής υπέυθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποικοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα.
Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προιόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντάς τα ελέυθερα σε αυτούς που τους ανοίκουν.
Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προιόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανοίκουν σε όλους μας.
Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια.Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου.
Η επιλογή μας να δράσουμε με τα πρόσωπά μας καλλυμένα δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στον εκφοβισμό του κόσμου, αλλά στην προσωπική μας ασφάλεια απέναντι σε αυτύς που θεωρούν την πράξη μας καταδικαστέα.
Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΑΛΑΣ


Σας Ενημερώνω ότι πράγματι ο Δήμος αντιμετώπιζε και αντιμετώπίζει προβληματα διακοπών ρεύματος ,και κατά συνέπεια διακοπών νερού , και λόγο του ότι αυτή η Δημοτική αρχή και αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο νιώθει τις ελλείψεις και τα προβλήματα ουσίας , άλλωστε γι'αυτο ιδρύσε την ΔΕΥΑ ΣΚΑΛΑΣ , πρίν από ένα μήνα ολοκληρώσε την διαδικασία αγορας Γεννήτριας που δεν στοιχίζει μόνο 15000 αλλά ''40000'' ευρώ και που θα έπρεπε να έχει αγοραστεί εδώ και αρκετά χρόνια από τότε που οι διακοπές της ΔΕΗ ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και που δεν οφείλονταν σε αλλαγές δικτύων , που είναι άλλωστε προγραμματισμενες και που σκοπό έχουν την καλύτερη παροχή και τις λιγότερο δυνατές διακοπές , αλλά σε βλάβες απρόσμενες , επίσης σας ενημερώνω ότι τα χρήματα δεν διατείθονται από τούς Δημότες δηλαδή από τους φόρους των Δημοτών αλλά από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από ενέργειες δικές μας , ετσι και οι γιορτές θα γίνονται και νερό θα έχουμε και χωρις ρεύμα.
Στον μήνα Ιούλιο θα ενημερώσω τους Δημότες σε ανοικτη συγκέντρωση οπότε και όσοι έχουν ερωτήματα μπορούν να τα θέσουν , αυτός είναι ο ρόλος του Δημάρχου και όχι να είναι αδιάφορος και να γενικολογεί αλλά να δίνει λύσεις ουσίας .


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Προς τον κ. Δήμαρχο Σκάλας

Κύριε Δήμαρχε για δεύτερη Κυριακή μένει η Σκάλα από νερό και σε μεγάλη διάρκεια λόγων έργων της ΔΕΗ, και με θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα κάνει τη ζωή των πολιτών παρά πολύ δύσκολη. Mε της συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα ,δεν θα ήταν καλώς ο Δήμος να προμηθευτεί ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (ΗΖ) να δουλεύει έστω τον έναν ηλεκτροκινητήρα ώστε να μην έχουμε έντονα προβλήματα και να μην γυρνά με σε εποχές όπως είναι στην ακόλουθη φωτογραφία .

Πρέπει ο Δήμος να απόκτηση το παραπάνω μηχάνημα ,διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα .
Το κόστος ενός ΗΖ με απόδοση 90KW κυμαίνεται από 10000- 15000 ευρω ,δεν είναι μεγάλο το πόσον για έναν Δήμο, ας κάνουμε μια εκδήλωση λιγότερη .

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ 2008


Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ http://picasaweb.google.gr/LEIMONITIS/2008
http://picasaweb.google.gr/LEIMONITIS/isVrVG

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΒΡΑΗΜ


Οι Μπραημικές επιδρομές στη Λακωνία
Του Γιάννη Ρουμελιώτη (1)
Με δύο επιδρομές που έκανε ο Ιμβραήμ πασάς της Αιγύπτου το 1825 και 1826, προσπάθησε να επιφέρει καίριο χτύπημα στην ελληνική επανάσταση που περνούσε δύσκολες ώρες. Βέβαια δεν πέτυχε το σκοπό του. Επέφερε όμως μεγάλες καταστροφές σε πόλεις και χωριά, σε μοναστήρια και εκκλησιές, σε δέντρα και σε κατοικίδια ζώα. Έκανε ακόμη κάτι χειρότερο. Αιχμαλώτισε πολλές εκατοντάδες Λακώνων και κυρίως γυναίκες και παιδιά, τους μετέφερε στο στρατόπεδο της Μεσσηνίας και από εκεί τους έστειλε στα σκλαβοπάζαρα της Μέσης Ανατολής και έτσι χάθηκαν για τους δικούς τους αλλά και για το ελληνικό έθνος. Ελάχιστοι από τους αιχμαλώτους εξαγοράστηκαν ή επέστρεψαν με τη σύμβαση του 1829.
Για τις Μπραήμικες αυτές επιδρομές, που έμειναν στην ιστορία σαν σύμβουλο της βαρβαρότητας, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό των αιχμαλωτισθέντων. Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους σώζονται τρεις καταστάσεις Λακώνων αιχμαλώτων. Η πρώτη φέρει ημερομηνία 24 Αυγούστου 1828 και έχει συνταχθεί από τη Δημογεροντία Λακεδαίμονας, που έχει ως έδρα το Μυστρά, και υπογράφεται από τους Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Νικόλα Πηλάλα και Γιαννάκη Κυουρούση.
Χαρακτηριστικό δε είναι αυτό που διαβάζουμε στο τέλος της κατάστασης. «Ψυχαί αρρένων 217, ψυχαί θηλέων 233. Ολότης αμφοτέρων 450, εκτός λάθους και λήθης».
Τη δεύτερη κατάσταση την έχει συντάξει ο τοποτηρητής Έλους Κύριλλος Παμφίλου με ημερομηνία 16 Αυγούστου 1828 με έδρα τη Σκάλα. Η τρίτη κατάσταση έχει συνταχθεί από το διοικητή Λακεδαίμονας Νικόλαο Καρόρη, με έδρα τη Σπάρτη και ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 1837.
Δεν είναι εύκολο όμως να εξακριβωθεί ο συνολικός αριθμός των αιχμαλώτων, γιατί ονόματα έχουν γραφεί επανειλημμένα και στις τρεις καταστάσεις. Άλλωστε ο σκοπός μας εδώ δεν είναι να βρούμε το σύνολο των αιχμαλωτισθέντων, αλλά να καταγράψουμε πόσες γυναίκες και παιδιά πήραν το δρόμο της σκλαβιάς. Όμως και αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί σε όλες τις καταστάσεις δεν γράφεται η ηλικία των αιχμαλώτων. Σύμφωνα λοιπόν με τις καταστάσεις 310 είναι γυναίκες, από τις οποίες ένας μεγάλος αριθμός αναφέρεται σε κορίτσια.
Σε όποια χωριά έχει γραφεί η ηλικία διαπιστώνουμε ότι αιχμαλωτίσθηκαν 50 κορίτσια ηλικίας από ενός χρόνου μέχρι 10, 29 κορίτσια από 11 μέχρι 16 και οι υπόλοιπες γυναίκες ήταν από 17 έως 60 χρόνων. Δηλαδή στις 195 αιχμάλωτες αναφέρονται οι προηγούμενοι αριθμοί. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο αριθμός των αιχμαλώτων γυναικών είναι διπλάσιος, τότε πρέπει κατ’ αναλογία να διπλασιασθούν και οι αριθμοί των παιδιών, που σκλαβώθηκαν. Ώστε συνολικά αιχμαλωτίσθηκαν 307 από τις οποίες 150 περίπου ήταν παιδιά ηλικίας από ενός χρόνου μέχρι δεκαέξι χρόνων.
Επίσης άξιο να σημειωθεί είναι το εξής γεγονός. Από την ανατολική και πεδινή Λακωνία είναι όλοι οι αιχμάλωτοι, άνδρες και γυναίκες. Ενώ από τη Δυτική Λακωνία μόνον δύο γυναίκες αιχμαλωτίσθηκαν. Ασφαλώς σ’αυτό συνέτεινε η μορφολογία του εδάφους και κυρίως ο ορεινός όγκος του Ταΰγετου, που σε πολλά σημεία του είναι δυσπρόσιτος για επιδρομές, όπως οι μπραήμικες.
Η καταγραφή των αιχμαλώτων γυναικών έγινε με βάση και αλφαβητική σειρά, όπου μπορεί να τηρηθεί η σειρά, αφού πολλά ονόματα είναι ελλιπή.
Αγγελώνα.1.Ελένη Αν. Λεκάκη, χρονών 11, 2.Σταθούλα Λεκάκη, χρ. 25, 3.Αθανάσω σύζ. Ι. Τζίτζορη, χρ. 12, 4.Δεσποινιώ Θεοδ. Ψυχογιού, χρ. 26.
Άγιος Ιωάννης.5.θυγατέρα Σταμάτη Δαφνιώτη, 6.Γιαννούλα σύζ. Δημήτρη Ζαχαροπούλου, 7.θυγατέρα Νικολάου Μαυρικιώτη, 8.μητέρα Θανάση Στρουμπούλη, 9.σύζυγος Θανάση Στρουμπούλη.
Αγιος Νικόλαος10.Αναστασία σύζ. Σταυριανού Γεωργακά, χρ. 38, 11.Ελένη Κρητικού, χρ. 19, 12.Φωτεινή θυγ. Νικολάου Φαρλέκα, χρ. 25, 13.Σταμάτα θυγ. Νικ. Φαρλέκα, χρ. 35.
Αλεποχώρι14.Ελένη Μήτρου Κοντού, 15.Κωνσταντίνα Σταμάτη Κοντού, 16.Παναγιώτα Μήτρου Κοντού, 17.Θεοδώρα Αναγνώστη-Τρύφωνα Ρουφάκη, 18.Κυριακούλα Αναγνώστη-Τρύφωνα Ρουφάκη, 19. Λυγερή Αναγνώστη-Τρύφωνα Ρουφάκη.
Αλίκα20.Κυριακούλα Λάμπρου Μπότιλα. 21.Παρασκευή νύφη Λάμπρου Μπότιλα.
Ανεμοδούρι22. Δημήτρω Σαπεντζερούλα
Απιδιά23.Προυπάνα θυγ. Αθ. Αλεξάκη, χρ. 10, 24.Χρυσούλα θυγ. Αθ. Αλεξάκη, χρ. 15, 25.Γεωργίτσα θυγ. Ι. Μακρή, χρ. 15, 26.Διαμάντω σύζ. Δημ. Μακρή, χρ. 20, 27.Μαρία θυγ. Πάνου Μακρή, χρ. 11, 28.Παναγιώτα θυγ. Δημ. Μακρή, χρ. 5, 29.Κανέλλα θυγ. Γιάννη Μπενέση, χρ. 18, 30.Γεωργίτσα Δημ. Ξένη, χρ. 10, 31.Αναστασούλα Ηλία Σιδέρη, χρ. 20.
Αράχοβα32.ανεψιά του Αλέξη Αρδάμη, 33.Νικολέττα Λυμπέρη Δάρμου, χρ. 20, 34.Παρασκευή Λυμπέρη Δάρμου, χρ. 20, 35.Τρισεύγενη Κώστα Δάρμου, χρ. 20, 36.Γιαννούλα Δημονικολού, χρ, 45, 37.Παναγιώτα Θ. Διαζίκη, χρ. 20, 38.Παναγιώτα Ι. Διαζίκη, χρ. 22, 39.Μαρία Δημοσανάκη, χρ. 12, 40.Βασίλω Ι. Διαζίκη, χρ. 12, 41.Παναγιώτα Γ. Θαναήλου, χρ. 7, 42.σύζ. Πανάγου Θεοφίλη, 43.σύζ. Στράτη Κουκίδη, 44.Γεωργία Κυριακού, 45.Μαρία Κυριακού, 46.Σταθού Κυλαζή, χρ. 25, 47.σύζ. Θεοδώρου Κουτρούλη, 48.Σταματού Γ. Λεβεντάκη, χρ. 35, 49.Αλεξάνδρα Γεωργ. Μελεχόγιαννη, 50.Σταθούλα Νικητάκη, χρ. 35, 51.θυγατέρα Σταθούλας Νικητάκη, 52.Ζαφείρα Π. Ντάμπαση, χρ. 30, 53.Μαρίνα Παπασταύρου, χρ. 6, 54.Κυριακή Παπασταύρου, χρ. 4, 55.Κωνσταντίνα Δημ. Πουλή, χρ. 5, 56.θυγ. Νικολούς Πισκίδαινας, 57.Θεοδώρα Ι. Σταμάτη, χρ. 5, 58.Παναγιώτα Ρογιανή χρ. 15.
Βαμβακού59.Σταματική Βασιλ. Γεωργή, χρ. 17
Βουτιάνοι60.Κωνσταντίνα Τζαπαλιά, χρ. 14, 61.Χρυσούλα Τζαπαλιά, χρ. 11
Βρονταμάς62.Σουσάνα Χρ. Αγγελή, χρ. 13, 63.Χρυσούλα σύζ. Αργύρη, 64.Παναγιώτα Γεδαράκαινα, 65.Αικατερίνη σύζ. Γεωργ. Γουβιώτη, 66.Βενετσάνα Γεωργ. Γουβιώτη, χρ. 12, 67. Λυίντζια σύζ. Διδασκάλου, 68.Γεωργίτσα Δημ. Καλογεράκου, χρ. 15, 69.Σταθού Δ. Καπετανάκη, χρ.30, 70.Αθανασία Πάνου Καραμπά, χρ. 10, 71.Γεωργίτσα αδελφή Γεωργίου Κωστάκου, 72.Γεωργίτσα Κ. Ζαραφωνίτη, χρ.25, 73.Μαρία Χριστ. Λιωνίτσα, 74.Διαμάντω Μπουντουρίνα, χρ.22, 75.Χριστίνα σύζ. Αντρέα Μήτρη, χρ.25, 76.Χριστίνα Αθ. Νταρίντζια, χρ. 22, 77.Σουσάνα σύζ. Δημ. Ντέρη, 78.Χριστίνα Αθαν. Ντουράκη, 79.Γιαννούλα θυγ. Γεωργ. Ρουμπίκη, 80.Διαμάντω αδελφή Γεωργ. Πουμπίκη, 81.Μαρίτσα Χρ. Σταμάτη, χρ. 12, 82.Σουσάνα εγγονή Χρίστου Σταμάτη, 83.Χριστίνα Αγγελή Σταμάτη, χρ. 30, 84.Αγγέλα σύζ. Αγγελή Τζιλιώτη, χρ. 40, 85.Αικατερίνη θυγ. Αγγελή Τζιλιώτη, 86.Μαρία Χρ. Τζιλιώτη χρ. 25, 87.Μαρούλα Δημ. Φαρλέκα, χρ. 10.
Βλαχιώτη88.Χρυσούλα Κυριάκου Αδάμη, 89.Ζωίτσα Τζαννέτου Κοντόγιαννη, χρ. 12, 90.Πολίτω σύζ. Δημητρίου Κοντόγιαννη, χρ. 25, 91.Αναστασία Θυγ. Χρίστου Τζίπα, χρ. 15.
Βρέσθενα92.Μαρία Σαρ. Βασιλάκη, χρ. 12, 93.Διαμάντω Δημ. Γκοβόστη, χρ. 18, 94.Νικολέττα Ηλιού, χρ. 15
Βρουλιάς95.Κωνσταντίνα Δ. Γραικού, χρ. 12, 96.Χρυσάφω Δημογεώργου, 97.Αναστασία Δ. Κουτζιμάνη, χρ. 6, 98.σύζ. Γιαννάκη Θεοδωρακόπουλου, 99.Σταματούλα Δ. Μανιάτη, χρ. 11, 100.Γιαννούλα Ι. Θεοδωρακοπούλου, 101.Παναγιώτα Ι. Θεοδωρακοπούλου, 102.Κωνσταντίνα Γ. Λιακούραινα, 103.Μαρία Παν. Ματσούκα, 104.Μαρίτσα Δημογεώργου, 105.Παναγιώτα της Μαρίνας, 106.Ελένη κόρη Παπαγιώργαινας, χρ. 18, 107.Θεοδώρα κόρη Παρασκευής, 108.Αναστασία κόρη Παρασκευής, χρ. 11, 109.Κωνσταντίνα κόρη Παπαγιώργαινας, χρ. 10, 110.Σταθού Γιάννη Πετρίου, 111.Παναγιώτα Γιάννη Πετρίου, χρ. 2, 112.Αικατερίνη Απ. Ρακά, χρ. 10, 113.Παναγιώτα Αποσ Ρακά, 114.Παρασκευή Απ. Ρακά, χρ. 15, 115.Παρασκευή Χήρα, χρ. 20, 116.Κανέλλα Ν. Σκιανά, χρ. 3, 117.Μηλιά Ν. Σκιανά, χρ. 7, 118.Παρασκευή Ν. Σκιανά, χρ. 3, 119.Μαρία Γ. Τζιντζιώνη, χρ. 16.
Γεράκι120.Αντωνία Γ. Αιμάδη, 121.Αρχοντού Γ. Αιμάδη, 122.Δήμητρα Γ. Αιμάδη, 123.Μαρουλίτσα Μήτρου Κανέλλη, χρ. 1. 124.Παναγιώτα σύζ. Δημητρίου Μαρούτα, χρ. 22, 125.Κανέλλα θυγ. Δημητρίου Μαρούτα, χρ. 2, 126.Κανέλλα σύζ. Κ. Μήτρου, 127.Αικατερίνη σύζ. Νικολάου Ντούλφα, 128.Κωνσταντίνα Κων. Νηζά, 129.Κανέλλα Νικολ. Φασμούλη.
Γεωργιτσάνικα Καλύβια130.Σταθούλα νύφη του Λαμπρίδη
Δουραλή131.Μαραγαρίτα Γιαννάκη
Καλογωνιά132.Μαρία αδελφή Παναγ. Κανελλάκου, 133.Ρεγγίνα Δημ. Καλατζίλα, χρ. 20, 134.Σοφία αδελ. Παναγ. Κανελλάκου, 135.Μαρία Παναγ. Καπελή, 136.Σοφία Παναγ. Καπελή, 137.Παναγιώτα Δ. Λιακάκου, 138.Γιαννούλα Παναγ. Λούπου, 139.Ελένη αδελφή Νικολ. Μπουρουλάκου, 140.Μαρία Νικ. Μπουρουλάκου, 141.Χρυσάφω αδελ. Νικολ. Μπουρουλάκου.
Καρίτσα142.Αικατερίνη Μήτρου Κανέλλη, 143.σύζυγος Δημητρίου Μαρούδα, 144.κόρη Δημ. Μαρούδα, 145.Πάναινα Μαρουδιού, 146.κόρη Παν. Μαρουδιού, 147.Μόρφω Γεωργάκη Μήλου, 148.Κανέλλα Ι. Μητρούδα, 149.Κανέλλα Μήτρου Μπράτη, 150.Νικόλαινα χήρα Πολύγαινα, 151.Ειρήνη Γεωργ. Τζεμπελή, 152.θήλυ του Κωνσταντή Τζαμπολή.
Κλαδάς153.Βασίλω Ιωάν. Γεωργίου, χρ. 16, 154.σύζ. Σαράντου Μακρυτσαρούχη, 155.θυγ. Σαράντου Μακρυτσαρούχη, 156.Χάϊδω σύζ. Δημητρίου Χούπη,, χρ. 50.
Κολλίνες157.Μηλιά Μοιράγενα
Κουμουστά158.Γεωργίτσα Κωνστ. Βολά, χρ. 9, 159.Κανελλίτσα Αγγέλου Μαστρομιχάλη, χρ. 4, 160.κόρη Αγγέλου Μαστρομιχάλη, χρ. 6, 161.Πολυτίμη Θανάση Σολωμάκου
Κρεμμαστή162.Παναγιώτα θυγ. Παπά-Γεωργάκη, χρ. 22, 163.Μαργαρίτα θυγ. Νικολάου Σταμ. Γιάννου, χρ. 9, 164.Παγώνα σύζ Γιάννη Διαμ. Κουλούρη, χρ. 30, 165.Μαρία Ι. Λάβα, χρ. 7, 166.Ελένη σύζ. Νικολάου Λάγκη, χρ. 30, 167.Μετάξω σύζ. Κων/νου Λάγκη, χρ. 20, 168.Χρυσούλα θυγ. Νικολάου Λάγκη, χρ. 7, 169.Κανέλλα Λεγέα, 170.Σταμάτα Λεγέα, 171.Αγάλω σύζ. Πάνου Μάρκου, χρ. 25, 172.Ελένη θυγ. Πάνου Μάρκου, χρ. 20, 173.Κανέλλα θυγ. Γιάννη Μάρκου, χρ. 12, 174.Κοντύλω θυγ. Πάνου Μάρκου, χρ. 9, 175.Παναγιώτα θυγ. Γιάννη Μάρκου, χρ. 9, 176.Αρχόντω θυγ. Γιάννη Μπατζάκου, χρ. 15, 177.Μαρούλα θυγ. Αναγνώστη Μπούτικα, χρ. 11, 1788.Τριανταφύλλω θυγ. Θ. Ξυπολιά, χρ. 8, 179.Μαρουλίτσα σύζ. Αναγνώστη Οικονόμου, χρ. 50, 180.Μαρία θυγ. Γεωργάκη Παναρίτη, χρ. 7, 181.Μαρία θυγ. Παναγιώτη Παναρίτη, χρ. 22, 182.Παναγιώτα σύζ. Παναγιώτη Παναρίτη, χρ. 40, 183.Σταμάτα θυγ. Παναγιώτη Παναρίτη, χρ. 19, 184.Στάμω θυγ. Γεωργάκη Παναρίτη, χρ. 9, 185.Χρυσούλα σύζ. Γεωργίου Παναρίτη, χρ. 35, 186.Ελένη θυγ. Παπα-Πάνου, χρ. 25, 18777.Νύμφω θυγ. Παπα-Πάνου, χρ. 25, 188.Ελένη σύζ. Γιάννη Παρδάλη, χρ. 40, 189.Διαμάντω σύζ. Θεοδ. Πριφτάκη, χρ. 40, 190.Αικατερίνα σύζ. Δημ. Παπαδημητρόπουλου, χρ. 25, 191.Παναγιώτα Γεωργίου Πατσάκου, 192.Χρυσούλα θυγ. Γιάννη Μπαντζάλου, χρ. 6, 193.Μετάξω Νικολάου Σκάρκου χρ. 30, 194.Μπίλια σύζ. Γεωργάκη Ταμπάκη, χρ. 25, 195.Αντώνα θυγ. Νικολάου Πριφτάκη, χρ. 12, 196.Νύμφω θυγ. Νικολάου Πριφτάκη, χρ. 22, 197.Γεωργίτσα θυγ. Νικολ. Τζάγκα, χρ. 13, 198.Μαρίνα σύζ. Μιχάλη Τζωγκάρη, χρ. 199.Σταμάτα νύφη Μιχάλη Τζωγκάρη, χρ. 25, 200.Χριστίνα θυγ. Μιχάλη Τζωγκάρη, χρ. 15.
Λεήμονας201.Βενετσάνα Γυφτο-Γρηγόρη 202.Αναστασούλα Γυφτο-Γρηγόρη
Μαγούλα203.Δημητρούλα θυγ. Αποστολούς 204.Μαριάννα Χρόνη Βουρλιωτάκου, 205.Αγγέλω Χρόνη Βουρλιωτάκου, 206.Τρισεύγενη Δημητράκαινας Γιακούραινας, 207.Αναστασούλα Γεωργ. Γούτου, 208.Γιαννούλα Γεωργάκη Γούτου, 209.Ελένη Γεωργάκη Γούτου, 210.Δημητράκαινα Καλογερίτσα, 211.σύζ. Γκίνη, 212.Παναγιώτα Γεωργίου Καλαδατζή, 213.σύζ. Κωνσταντή Καλέμη, 214.κόρη Κωνσταντή Καλέμη, 215.Χρυσάφω θυγ. Κυριάκου, 216.Κανέλλα Κοντογιαννάκου, 217.σύζ. Γιάννη Κερασιώτη, 218.Δημητρούλα θυγ. Κωνσταντίνας, 219.Αναστασούλα Γεωργ. Λαδάκου ή Λαδιά, χρ. 24, 220.Γιαννούλα Γεωργ. Λαδάκου ή Λαδιά, χρ. 17, 221.θυγ. Γεωργίου Λαδάκου ή Λαδιά, 222.θυγ. Γεωργ. Λαδάκου ή Λαδιά, 223.σύζ. Μακρύγεωργα, 224.Αντωνίτσα Νικολή Μαυρατάκου, 225.θυγ. Νικολούς, 226.Γιαννούλα Παναγιώτου, χρ. 60, 227.θυγ. Πάναινας, 228.θυγ. Σαράντου Περιβόλα, 229.Πανάγαινα 230.θυγ. Γιάννη Κερασιώτη, 231.σύζ. Γεωργίου Πλακιώτη, 232.Παναγιώταινα της Σπύραινας Σκουργιώτισσας, 233.Ζαχαρούλα Σωτήρη Σωτηράκου, 234.Φωτεινή Σωτήρη Σωτηράκου, 235.Κωνσταντίνα θυγ. Τραγούς, 236.Παναγιώτα Σπύρου Τριπολιτσιώτη, χρ. 22, 237.Πάναινα, 238.Καλογερίνα.
Μυρτιά239.Μαρουλίτσα σύζ. Γιάννη Γεωργούλη, 240.Ελένη Πάνου Γεωργούλη, 241.Καλογερίτσα Μήτρου Μαρούλη.
Μιτάτοβα242.Νικολέττα θυγ. Κουτσούρη, 243.θυγ. Νικολάου Σταυροπούλου, 244.μητέρα της Λαγκαστρίτης Νικ. Σταυρόπουλου.
Νιάτα245.Μαρουλίτσα Σαράντου Αγώνου, χρ. 5, 246.Κυράννα Σαράντη Αγώνου, χρ. 12, 247.Αικατερίνα σύζ. Δημητρίου Βήλα, χρ. 36, 248.Αντώνα θυγ. Αποστόλη Βίλια, χρ. 12, 249.Σωσάνα θυγ. Αποστόλη Βίλια, χρ. 10, 250.Ελένη θυγ. Γιάννη Δήμα 251.Σωσάνα θυγ. Γιάννη Δήμα, χρ. 6, 252.Μαρία θυγ. Παπα-Γιάννη χρ. 10, 253.Παναγιώτα θυγ. Παπα-Γιάννη χρ. 10, 254.Μαργαρίτα σύζ. Παπα-Γιάννη, χρ. 30, 255.θυγ. Παγώνας Γιάννη Δήμα, 256.Παγώνα θυγ. Γιάννη Δήμα, χρ. 18, 257.Μαρία θυγ. Γεωργάκη Κόντη, χρ. 18, 258.Παρασκευή θυγ. Αθανασίου Κόντη, χρ. 8, 259.Μαρία θυγ. Γιάννη Λαμπάκου, χρ. 10, 260.Γεωργούλα θυγ. Αθανασίου Λάμπου, χρ. 20, 261.Παναγιώτα θυγ. Δημητρίου Λάμπου, χρ. 12, 262.Γιαννούλα σύζ. Πάνου Μερκούρη, χρ. 25, 263.Παναγιώτα θυγ. Γιάννη Μερκούρη, χρ. 7, 264.Μαρία θυγ. Γιάννη Μερκούρη, χρ. 20, 265.Σωσάνα θυγ. Γιάννη Μερκούρη, χρ. 5, 266.Σωσάνα θυγ. Πάνου Μερκούρη, χρ. 5, 267.Χρυσούλα θυγ. Γιάννη Μερκούρη, χρ. 15, 268.Δημητρούλα σύζ. Θεοδωράκη Μιχελή, χρ. 40, 269.Αναστασούλα θυγ. Θεοδ. Μιχελή, χρ. 8, 270.Μαρία θυγ. Δημητρίου Μπούντζαλα, χρ. 15, 271.Αρχόντω θυγ. Γεωργάκη Μπραντζίτζα, χρ. 9, 272.Φώτω θυγ. Γεωργάκη Μπραντζίτζα, χρ. 12, 273.Ειρήνη θυγ. Γιάννη Ντόβολου, χρ. 18, 274.Παναγιώτα σύζ. Αναστάση Ντόβολου, χρ. 30, 275.Στατήρα θυγ. Γεωργάκη Ντόβολου, χρ. 20, 276.Μαρία θυγ. Δημητράκη Νικόλα, χρ. 10, 277.Γεωργίτσα θυγ. Δημητρ. Νικόλα, χρ. 8, 278.Βάσω θυγ. Παπα-Πάνου, χρ. 12, 279.Παναγιώτα θυγ. Γιάννη Προκόβα, χρ. 8, 280,Αναστασία σύζ. Χρίστου Ταλαμανάρα, χρ. 25, 281.Κυριακούλα Θεοδώρου Τέρκου, χρ. 16, 282.Αντώνα θυγ. Δημήτρη Τζάνα, χρ. 15, 283.Δέσποινα Δημήτρη Τζάνα, χρ. 9, 284.Παναγιώτα Δημήτρη Τζάνα, χρ. 13, 285.Παναγιώτα θυγ. Π. Φραγκά, χρ. 10.
Ριβιώτισσα286.Παναγιώτα Βουτινιώτη, 287.Παναγιώτα Βασιλείου Μικάκη, 288.μαρία μητέρα Γεωργίου Στραβόκωλα, 289.Μαρία Σωτηράκη.
Σελεγούδι290.Χριστόφιλη Κουμίτσα, 291.Σταθούλα Λιουνίτζα
Στεφανιά292.Μαρουλίτσα Πάνου Νουδιώτη, 293.σύζ. Αγγέλου Στάθη, 294.Ελένη θυγ. Αγγέλου Στάθη, 295.Παναγιώτα θυγ. Αγγέλου Στάθη
Σπάρτη296.Μαρία σύζ. Δ. Αδαμάκου, χρ. 40. 297.Σοφία Κανέλλου, χρ. 18, 298.Πούλα Κατρίτσια, χρ. 21, 299.Γεωργίτσα θυγ. Γιαννούλας Πανάγαινας, χρ. 37, 300.Ειρήνη της Παναγίτσας, χρ. 17, 301.Ειρήνη Παπαβασιλίτσα, χρ. 37, 302.Παναγιώτα Σαράνταινα, 303.Γεωργίτσα Σαράνταινα, Μαρία Πέτρου Τσιριγώτη, χρ. 20, 304.Παναγιώτα Γεωργ. Τριανταφυλλάκου.
Τρίνησα305.Χρυσούλα Καλογήρου-Κακαράκου, 306.Κωνσταντίνα σύζ. Νικολάου Χαρανάκου, 307.Χριστίνα του Νικολού Τριποτού (από τα Πάκια), χρ. 15.
(1)Ο Γιάννης Ρουμελιώτης γεννήθηκε στο χωριό Προσήλιο Λακωνίας από αγρότες γονείς. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στην Ιδιωτική και Μέση Εκπαίδευση ως Καθηγητής, Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης. Παντρεύτηκε την Ελένη Κοτσάμπαση και απόκτησε δύο παιδιά. Το 1984 συνταξιοδοτήθηκε και έκτοτε διαμένει άλλοτε στην Αθήνα και άλλοτε στο χωριό του Προσήλιο.
Από τα φοιτητικά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με την λογοτεχνία και την ιστορία και ιδιαίτερα της Λακωνίας, δημοσιεύοντας πολλές μελέτες, σε εφημερίδες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες κ.λ.π.
Πήρε μέρος στον πόλεμο στην Αλβανία, καθ όλη τη διάρκεια του και στη συνέχεια στην Εθνική Αντίσταση, όπου εξακολούθησε τον αγώνα εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Έγραψε και δημοσίευσε βιβλία ιστορικού, λογοτεχνικού και λαογραφικού περιεχομένου.http://www.mani.org.gr/kzaharias/arthra2000/32_aihmalotes_ibraim.htm#1
Αποστολή ιστορικού από ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑΜΟ

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση των κατοίκων




Η ομιλία του Δημάρχου έγινε στη Πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 25-6-08.

Ακουστέ όλη την ομιλία του Δημάρχου ,και του εκπροσώπου του ΤΟΕΒ Σκάλας


boomp3.com
boomp3.com


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Τ.Ο.Ε.Β ΤΡΙΝΑΣΟΥ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΚΑΛΑ 25-6-2008

ΘΕΣΕΙΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΤΡΙΝΑΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΜΥΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΟΥΣ -ΜΟΛΑΩΝ- ΑΣΩΠΟΥ.
Ο Τ.Ο.Ε.Β Τρινάσου είναι ο φορέας Διοίκησης -Λειτουργίας-Συντήρησης του έργου του Πεδίου που επεκτείνεται στα δημοτικά διαμερίσματα Σκάλας- Στεφανιάς-Λεήμονα του δήμου Σκάλας το οποίο εξυπηρετεί σήμερα έκταση 25.000 στρεμμάτων.
Με τον Α.Ν 2069/ 1939 και τις 85933/28-1-59, 33877/295/11-4-1955, 14364/14-2-1959 αποφάσεις Υπουργού Γεωργίας, την 22971/24-6-58 απόφαση Νομάρχη Λακωνίας, την 203/1967 απόφαση Πρωτοδικείου Σπάρτης και 1/1970 απόφαση εφετείου Ναυπλίου η αποκλειστική χρήση των νερών του Πεδίου Τρινάσου έχει παραχωρηθεί στον Τ.Ο.Ε.Β Τρινάσου.
Τα έργα του Πεδίου Τρινάσου άρχισαν να κατασκευάζονται το 1926 και ολοκληρώθηκαν το 1974.
Η πολιτεία προγραμματίζει την κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού από τις πηγές Βασιλοποτάμου στις περιοχές Έλους -Μολάων- Ασωπού για την αντιμετώπιση υφαλμύρωσης των περιοχών .
Ο Τ.Ο.Ε.Β μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει τα γενικά στοιχεία της μελέτης, τα προβλεπόμενα έργα και ούτε του ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η κατάθεση θέσεων και απόψεων επί του έργου.
Ο Τ.Ο.Ε.Β Τρινάσου με αποφάσεις 8/2007 του Δ.Σ και 2/2007 της Γενικής Συνέλευσης που κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν αρνητικός με την κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού από τις πηγές Βασιλοποτάμου στις περιοχές Έλους -Μολάων-Ασωπού χωρίς προηγουμένως να κατασκευαστεί κλειστό αρδευτικό δίκτυο στο Πεδίο Τρινάσου .
Τα 1500 μέλη του Τ.Ο.Ε.Β και η τοπική κοινωνία στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής στα νερά του Βασιλοποτάμου.
Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας των τελευταίων χρόνων αλλά και της παλαιότητας του αρδευτικού δικτύου ( οι διαρροές ξεπερνούν το 30%) έχουν μειωθεί δραματικά οι διαθέσιμες ποσότητες αρδευτικού νερού και τα μέλη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα άρδευσης.
Για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας και την εξοικονόμηση νερού πρέπει η πολιτεία άμεσα να κατασκευάσει έργα στο Πεδίο Τρινάσου και συγκεκριμένα :
1) Κατασκευή φραγμάτων στον ποταμό Ευρώτα που θα επιτρέψουν την αναπλήρωση υδάτινων ελλειμμάτων και την μερική επαναφορά των υπογείων υδάτινων πόρων σε ανεκτή κατάσταση.
2) Κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου στο Πεδίο Τρινάσου για εξοικονόμηση νερού.
Μετά την κατασκευή του κλειστού δικτύου και με την προϋπόθεση ότι για τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων των περιοχών Έλους- Μολάων- Ασωπού θα χρησιμοποιηθεί το περίσσευμα των νερών από τις εκβολές του Βασιλοποτάμου τους χειμερινούς μήνες ώστε να μην υπάρχει στέρηση νερού στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και στην υψηλή ζώνη Στεφανιάς, να μην υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα και να διατηρείται η κατάλληλη υδραυλική πίεση για την υποτροπή της θαλάσσιας διείσδυσης στο Πεδίο, να μην κατασκευαστούν γεωτρήσεις πλησίον των πηγών του Βασιλοποτάμου και να μην χρησιμοποιηθούν υπόγεια νερά του Πεδίου Τρινάσου για εμπλουτισμό των υπόγειων νερών των περιοχών Δήμων Έλους- Μολάων- Ασωπού .
Ο Τ.Ο.Ε.Β Τρινάσου δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης στις ανωτέρω περιοχές.
Τα Μέλη του Τ.Ο.Ε.Β σε συνεργασία με τον Δήμο Σκάλας και τους φορείς θα αγωνιστούν για την άμεση κατασκευή από την Πολιτεία των αναγκαίων έργων στο Πεδίο Τρινάσου τα οποία θα δώσουν οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και μέλλον στην περιοχή.-

Τ.Ο.Ε.Β ΤΡΙΝΑΣΟΥ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Παρανάλωμα πυρός έγινε ένα αυτοκίνητο στη θέση Λαγκαδιά περιοχή Στεφανιας .
Το ανωτέρω όχημα εκινείτο στον εθνικό δρόμο Σπάρτης –Μονεμβάσιας, όπου για άγνωστο λόγο εξετραπη της πορείας του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κορμό ελιάς και στη συνέχεια να πάρει φωτιά και να καταστραφεί ολοσχερώς .
Στο ανωτέρω όχημα ήταν επιβαίνοντες τρία άτομα τα οποία βγήκαν εγκαίρως προτού πάρει μεγάλες διάστασης η φωτιά .Ο ένας εκ των τριών ήταν σοβαρά τραυματισμένος



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Ενημέρωση του Δημάρχου που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 25 lουνίου 2008 και ώρα 8.00μ.μ., με θέμα:
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!
Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.
Στον εθνικό δρόμο Τρίπολης-Κορίνθου τα διόδια ανέβηκαν εως και 100% και το 30% του δρόμου η κυκλοφορία γίνεται σε μια λωρίδα.
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8047
Άραγε για τη εισπρατει η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ αυξημένα διόδια όταν δεν έχει παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο ή όταν τελείωση το έργο θα έχουμε και άλλη αύξηση;

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΓΑΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία κινδύνου 4 ), για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Κυθήρων), Βοιωτίας, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Ικαρίας), Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας προβλέπεται για 26&27-06-2008, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:
να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει μετά από λίγους μήνες.
Παρακολουθήστε ένα βίντεο με τα κατορθώματα του παλικαριού http://www.youtube.com/watch?v=rG96aViaTzo και του εύχομαι να βρει καλή παρέα ,και όταν με το καλό αποφοιτήσει να πάει να δουλέψει στον ΟΣΕ ως μηχανοδηγός
Το αγαπημένο από σήμερα τραγούδι του Αττικής
http://www.youtube.com/watch?v=KSrN_UOXUm0&feature=related

Για ένα λεπτό σκεφτείτε


Κι όμως, η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο!

Το 2000 1 $ = 1.2 € 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 €Σήμερα 1 $ = 0.62 € 1 βαρέλι γύρω στα 115$.Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 EurΗ ερώτηση είναι: Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ίδια τιμή, με εκείνη του 2000, γατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;Μας δουλεύουν αγρίως...Παρακαλώ πολύ ανακυκλώστε το παρόν μήνυμα σε όσο πιο πολλούς μπορείτε: Iσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» από εκείνους που μας κυβερνούν και ίσως να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι του οποίου η τιμή παραμένει πάντα η ίδιαΊσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, ότι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν, να βγούμε απ τα ρούχα μας... Λες;...Η αλήθεια για το πετρέλαιο - Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρω το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά.Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που:
α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$
β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες!
Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο.Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα. Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας.
Από τον Δημήτρη Παντελιάδη

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας σας προσκαλεί στην πρώτη του αθλητική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 22 Ιουνίου 2008 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας. Σας περιμένουμε για να εμψυχώσουμε και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας στην πρώτη τους αγωνιστική προσπάθεια.
Καλούμε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων να συμμετάσχουν στους αγώνες και να γνωρίσουν τη γοητεία και τη χαρά του αθλητισμού. Στο τέλος των αγώνων θα δοθούν μετάλλια στους τρεις (3) πρώτους νικητές των αγωνισμάτων καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. ­
Για δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να καλέσετε στο τηλέφωνο 6947314615
ΣΤΙΒΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 IΟΥΝIΟΥ 2008 18:00: ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
ΟΙ μαθητές καθώς και τα "αγωνίσματα θα είναι χωρισμένα στις παρακάτω κατηγορίες:
ΑΓΟΡΙΑ
Α-Β ΤΑΞΗ 40 μετρα Τρεξιμο,και Άλμα εις Μήκος.
Γ-Δ ΤΑΞΗ 50 μέτρα Τρεξιμο ,Αλμα εις Μηκος ,και Μπαλάκι.
Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ 50 μέτρα Τρεξιμο, Αλμα εις Μηκος ,και Μπαλάκι.
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Α-Β ΤΑΞΗ 40 μετρα Τρεξιμο, Άλμα εις Μήκος και Μπαλάκι.
Γ-Δ ΤΑΞΗ 50 μέτρα Τρεξιμο ,Αλμα εις Μηκος ,και Μπαλάκι.

Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ 50 μέτρα Τρεξιμο, Αλμα εις Μηκος, και Μπαλάκι

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»


Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας (Ο.Π.Α.Ν.Α.Λ.) και το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης
Σας προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση μνήμης των Αλησμόνητων πατρίδων: Πόντος – Μ. Ασία που θα λάβει μέρος στο ΚΑΣΤΡΙ του Δ. Πελλάνας
ΔΕΥΤΕΡΑ 23-6-2008 Ώρα: 20.30


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ



ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-8
Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς Κυριακή 22/06/08 και ωρα 20:30 στη Κεντρική πλατεία Σπάρτης
( Με το Δήμο Σπαρτής χορηγό «πάμε πλατεία»)

Πρόγραμμα συναυλίας:
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
α) Πιάνο
τάξη Μαρίας Βέλμαχου

1. Piano pieces for children, «Τulip» του Lichner (Βασίλης Γιωννάς).
2. Δύο χοροί του Oesten (Παναγιώτα Συράγα).
3. Sonata του Mozart, Διασκευή Χαρ. Αϊβαλιώτη (Σαράντος Παινέσης).
τάξη Γιώργου Γιόρτσιου
1. Sonata Νο 1, μέρος 4ο, του Beethoven (Χριστίνα Ιβάντσικ).

β) Πιάνο - βιολί (Ιάσων Βουνάσης - Λεωνίδας Βελησσάρης)
διδασκαλία Χαρούλας Αϊβαλιώτη

1. «Old Joe Clark’s Boogie», του Martin.
2. «Πρόβα νυφικού», του Βασίλη Δημητρίου.
3. «Χάντρα θαλασσιά», Ρ. Ρεμπούτσικα.

γ) Ευρωπαϊκή Χορωδία
διδασκαλία Χρόνη Μπάνου
1. “Scales and Arpeggios”, του Richard M. Sherman.
2. Aπό τη «Μελωδία τής Ευτυχίας» του Richard Rogers,
a. “Annie’s song”
b. “Edelweis”.
3. «Ανάμεσα Σύρο και Τζιά», Ο. Ελύτη - Μ. Θεοδωράκη.

δ) Έντεχνη Ορχήστρα
διδασκαλία Έφης Ιωάννου

1. “Sarabanda” του Händel.
2. “Blue moon”.
3. “Mack the knife”.
4. “All that jazz”.
5. «Ο τζίτζικας», Τιμ. Αρβανιτάκη.


ε) Rock Ορχήστρα
διδασκαλία Μάκη Καμίτση
1. “One way”, Blondies.
2. “I hate myself for loving you”.

στ) Ρεμπέτικη Ορχήστρα
διδασκαλία Γιώργου Κόκκορη

Τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη:
1. Μαύρα μάτια.
2. Όλοι οι ρεμπέτες.
3. Πολυτεχνίτης.

ζ) Λαϊκή Ορχήστρα
διδασκαλία Γιώργου Κόκκορη

Τραγούδια του Άκη Πάνου:
1. Πήρα απ’ το χέρι σου νερό.
2. Δεν κλαίω για τώρα.
3. Θα κλείσω τα μάτια.
4. Για κοίτα με στα μάτια.

ζ) Παραδοσιακά τραγούδια
διδασκαλία Γιώργου Προκοπίου

1. Ξύπνα μαυροματούσα μου (Μ. Ασίας).
2. Γιατζηλαριανή (Μ. Ασίας).
3. Ρουμπαλιά - Γαρουφαλιά (Μ. Ασίας).
4. Ήθελα να ’ρθώ το βράδυ (Μ. Ασίας).
5. Τη θάλασσα τη γαλανή (Δωδεκανήσων).

η) Παραδοσιακή Ορχήστρα
διδασκαλία Μύριαμ Μαρίνου-Νεραντζοπούλου

1. Το παράπονο της Αρετούσας.
2. Τούτο το καλοκαιράκι.
3. Ξύλα.
4. Σμυρναίικος μπάλος.
5. Κούπες.
6. Χιτζάζ Μαντιλάτος.


ΧΟΡΗΓΟΙ
-ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
-Σαϊνοπούλειο Ιδρυμα
-Λιαρόπουλος Ν. (FIAT/ALFA ROMEO)
-Αφοί Περγαντή (CITROEN)
-Κορωνιός Α. (SKODA)
-Μέγγου Ποτούλα (ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ)
-Τερζής Βασίλης (BMW-RENAULT)
-Αφοί Ταϊφάκου (PEUGEOT)
-Καρκαβίλας Νίκος
-Δαλαμάγκας Ν.
-Πουλόπουλος Νίκος (ΠΛΑΙΣΙΟ)
-Αφοί Γεωργακόπουλοι (FORD)
-Κακούρος Κυριάκος (NISSAN)
-Κακούρος Δημοσθένης (MAZDA)
-Νικόλαρος Δημήτριος (ΑΝΟΔΟΣ)
-Κακαλέτρης Α.
-Κατσής Ζ.(OPTIMUS Ο.Ε.)
-Millenium Βank
-Αφοί Ανδριόπουλοι (SEAT)
-κ. Λαδόπουλος (HONDA)

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2008 ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Ώρα 7.30 το απόγευμα

Γιορτάζει ο Αη-Γιαννάκης στα Τρινησα. θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθιου.
Μετά το τέλος της λειτουργίας, στο χώρο της Εκκλησίας, ο Σύλλογος θα προσφέρει παραδοσιακές τηγανίτες ,τυρί, και κρασί ,επίσης ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ώρα 8 το απόγευμα
Έναρξη ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2008.
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού υλικού από σπάνιες φωτογραφίες της συλλογής του Φωτογραφείου Ποταμιανος στη Σκάλα ,από το Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Σπάρτης κ. Παναγιώτη Μπαλτοπουλο.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη <<Γυναίκα Αγρότισσα>> και θα είναι ανοικτή σε όλη τη διάρκεια της γιορτής 10-12 το πρωί 6-9 το βράδυ.
Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου.
Χαιρετισμοί επισήμων.
Στα πλαίσια του 6ου ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Λακωνίας. θα γίνει ειδική ομιλία με συντονιστές τους κ.κ.Γ. Μπαλτοπουλο και Ι. Γρυπιώτη και ομιλητή τον κ.Π. Μαγιατη με θέμα <<Νηστεία-Υγιεινή διατροφή με τους καρπούς της φύσης>>.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η κ. Μαίρη Παναγακου,<<Ειδική Γευσιγνωστρια>>,η οποία και θα δοκιμάσει φαγητά και γλυκά, που θα έχουν φτιαχτεί από τους συλλόγους Γυναικών Λακωνίας με βάση το πορτοκάλι.
Το αρμόνιο και η φωνή του κ. Αργύρη Ορφανού θα συνοδεύσουν την εκδήλωση.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008
Ώρα 6.15 το απόγευμα
Στο γήπεδο Στεφανιας θα αρχίσει τουρνουά ποδοσφαιρικών συναντήσεων ,στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες Παίδων από τη Λακωνία, που θα συνεχιστεί και την Κυριακή το πρωί στις 9.30
Οι νικήτριες των συναντήσεων του Σαββάτου και της Κυριακής θα αγωνισθούν στον τελικό την Κυριακή το απόγευμα στις 6.15.

Το τουρνουά γίνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης(Ο.Ν.Α.) του Δήμου Σκάλας και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας (Ε.Π.Σ.Λ.)

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008
Ώρα 8.30 το βράδυ
Ομιλία με θέμα <<Υδάτινοι πόροι στη Λακωνία-Σχέδιο αντιμετώπισης λειψυδρίας>>.με Γεωλόγο της Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων της Ν.Α. Λακωνίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς .
Ώρα 10.00 το βράδυ
Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα <<ΕΚΦΡΑΣΗ>> και κλήρωση του πολυλαχείου.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008
Ώρα 8 το πρωί
Από το Δημοτικό Σχολείο Στεφανιας, θα ξεκινήσει πεζοπορία με τερματισμό στον Αη-Γιαννάκη στη παράλια Τρινησων, αφιερωμένο <<στην αγάπη και αλληλεγγύη των ανθρώπων>>.
Στις τρεις πρώτες νικήτριες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Στον τερματισμό θα προσφερθούν ,φυσικός χυμός πορτοκαλιού και γλυκά ,σε όσες έλαβαν μέρος στη πεζοπορία και σε όσους παρευρεθούν.
Ο αγώνας δρόμου γίνεται σε συνεργασία με τον OΝΑ Δήμου Σκάλας.


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008
Ώρα 8.30 το βράδυ
Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιας .
Απονομή κυπέλλου και αναμνηστικών μεταλλίων στις ομάδες που αγωνίστηκαν στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου και αναμνηστικά στις υπόλοιπες ομάδες που έλαβαν μέρος.
Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ -ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ

Μεγάλα άλματα έχουν γίνει στο τομέα της καθαριότητας και της διαχειρίσεις των απορριμμάτων του Δήμου Σκάλας.Συγκεκριμένα έχει εξοπλιστεί ο δήμος με μηχανήματα ,όπως σάρωθρα ,δυο απορριμματοφόρα με ένα πολυμηχάνημα από κοινού με το δήμο Έλους στο οποίο γίνεται πλύσης κάδων καθαρισμός οδών και πλατειών ,που χρησιμοποιείται και ως πυροσβεστικό όχημα, επίσης τροχήλατα καλαθοφόρα με τους οδοκαθαριστές οι οποίοι κάνουν παρά πολύ καλή δουλειά


Στο τομέα της διαχείρισης ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού ,γυαλιού,αλουμινίου, αλλα δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας τοποθετούν και οικιακά απορρίμματα, ας ελπίσουμε ότι θα προσαρμοστούν.

Στο στάδιο και στο χώρο του σκουπιδότοπου έχουν τοποθετηθεί δυο μηχανήματα συμπίεσης χαρτιού, επίσης υπάρχει υπάλληλος του δήμου οποίος κάθε μεσημέρι περνάει από τα καταστήματα και συλλέγει ότι έχει σχέση με χαρτί.

Σε καταστήματα που χρησιμοποιούν λίπη και έλαια έχουν τοποθετηθεί ειδικά βαρέλια στο οποία ρίχνουν τα κατάλοιπα και στη συνεχεία ο υπάλληλος του δήμου τα αποθηκεύει σε μεγάλες δεξαμενές. Στο τομέα ανακυκλώσεις σιδηρού υπάρχει υπάλληλος με φορτηγό αυτοκίνητο ο οποίος συλλέγει τα παλιά σιδερά
Στο σκουπιδότοπο έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά σύστημα πυροσβέσεις, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για τους ασυνείδητους πολίτες που πετάγανε τα απορρίμματα έξω από το σκουπιδότοπο, επίσης υπάρχει καθ’ όλη την ημέρα φύλακας που εποπτεύει το σκουπιδότοπο

Τα απορρίμματα στο σκουπιδότοπο θάβονται συχνά ,και σταμάτησε η καύση η οποία δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους κάτοικους. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει ο καινούργιος ΧΥΤΑ και να λύσει οριστικά το προβλημάτων των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων που ταλανίζει όλοι την Ελλάδα
Η προσπάθεια στο τομέα της καθαριότητας από πλευράς του δήμου είναι μεγάλη, όχι μόνο στη περιοχή της Σκάλας αλλα και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου
και για αυτό πρέπει και εμείς η δημότες να γίνουμε αρωγοί αυτής της προσπάθειας και η κακιά συνήθεια που είχαμε έξω από το σπίτι μας και όπου θέλει ας πάει, πρέπει να σταματήσει.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

Σε ψηφοφορία που έγινε από το μπλοκ με θέμα την συνένωση των δυο δήμων Έλους και Σκάλας το αποτέλεσμα ήταν.

75% ΝΑΙ

5% ΟΧΙ

1% ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

Με θέμα όνομα του δήμου

33% Δήμος Σκάλας

14% Δήμος Έλους

57% Δήμος Ευρώτα

Με θέμα την έδρα του δήμου

42% ΣΚΑΛΑ

4%ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ

http://www.youtube.com/watch?v=JFMh1zNSE4c
http://www.youtube.com/watch?v=jvL96ALPJSs&feature=related
axilleas attilakos

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

Συνελήφθησαν από την αστυνομία Βλαχιωτη και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο δυο Ρουμάνοι υπήκοοι οι οποίοι την 13/6/2008 και ώρα 23:00 σε κατάσταση μέθης έκλεψαν μια μοτοσικλέτα από το Βλαχιώτη.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Αυτές οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το σκουπιδότοπο της Σκάλας και η ιστορία έχει ως εξής.
Πραγματοποιούσαν καθαρισμό του σκουπιδότοπου με χωματουργικά μηχανήματα και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού καταστρέψανε τη φωλιά που είχε γεννήσει η γάτα. Έντρομη η γάτα έφυγε και άφησε τα γατάκια μόνα τους .

Στη συνεχεία τα γατάκια άρχισαν να νιαουρίζουν ,όπου τα άκουσε αυτή η σκυλίτσα και τα πήρε με το στόμα της και τα πήγε σε ασφαλές μέρος .Η σκυλίτσα είχε γέννηση πρόσφατα , μα τα σκυλάκια μάλλον έχουν πεθάνει διότι δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά στη περιοχή.

Η σκυλίτσα τα φροντίζει τα γατάκια λες και είναι τα σκυλάκια της, στη φωτογραφία φαίνεται με πόσο στοργή τα φροντίζει και εδώ ανατρέπεται η παροιμία (τρώγονται σαν τη γάτα με το σκύλο). Θέλω να ευχαριστήσω το Κώστα το Κούρλα που με ειδοποίησε όταν είδε αυτό το περιστατικό ο οποίος έμεινε άφωνος όταν είδε τον αγώνα που έκανε η σκυλίτσα για τα γατάκια.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Νο1 http://www.youtube.com/watch?v=I2gGXBDwgjg
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Νο2 http://www.youtube.com/watch?v=gjjX510fZig
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Νο3 http://www.youtube.com/watch?v=M9r-HoWB-sE

ΘΕΛΗΣΗ ΖΩΗΣ

"Για σχεδόν 60 χρόνια η Dianne Odell έζησε σε ένα μεταλλικό κύλινδρο, χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει έξω από αυτό αλλά αποφασισμένη να μην αφήσει το γεγονός αυτό να κάμψει τη θέλησή της.
Η Dianne Odell ξαπλωμένη μέσα στον τεράστιο μεταλλικό κύλινδρο που καλύπτει ολόκληρο το σώμα της, εκτός από το κεφάλι...Ενώ ήταν μέσα στον κύλινδρο-τεχνητό πνεύμονα- κατάφερε να τελειώσει το σχολείο, να παρακολουθήσει μαθήματα στο κολέγιο και να γράψει ένα παιδικό βιβλίο, για ένα αστέρι στο οποίο εύχονται.Το 1994 δήλωσε ότι η ζωή της ήταν πολύ καλή, γεμάτη αγάπη, πίστη και ανθρώπους που αγαπούσε και την αγαπούσαν. Θεωρούσε πως ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τη ζωή του καλή ή άσχημη.Η Odell πέθανε προχτές, όταν λόγω διακοπής ρεύματος σταμάτησε το μηχάνημα που της έδινε αναπνοή. Το σπίτι είχε εξοπλιστεί με γεννήτρια για επείγουσες καταστάσεις, η οποία όμως προχτές δεν λειτούργησε.Η Dianne Odell με μικρόφωνο φωνητικής υπαγόρευσης στο κεφάλι της και την οθόνη του υπολογιστή πίσω από το κεφάλι της, την οποία βλέπει μέσω ενός καθρέφτη που έχει μπροστά της, προσαρμοσμένο πάνω στον κύλινδρο.
Τα μέλη της οικογένειάς της δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία τη γεννήτρια ώστε να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση. Η οικογένεια έκανε ότι ήταν δυνατόν, αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει στη ζωή. Είχε εξασθενήσει τους τελευταίους μήνες και δεν είχε τη δύναμη να συνεχίσει, δήλωσε μέλος της οικογένειάς της.Η Odell αρρώστησε από πολιομυελίτιδα σε ηλικία τριών ετών-τρία χρόνια πριν την ανακάλυψη του εμβολίου- και ζούσε με τους γονείς της. Τη φρόντιζαν οι γονείς της, άλλα μέλη της οικογένειας και εθελοντές ενός συλλόγου.Η Dianne Odell σε μικρή ηλικία, ξαπλωμένη μέσα στον τεράστιο μεταλλικό κύλινδρο που καλύπτει ολόκληρο το σώμα της, εκτός από το κεφάλιΟ εκπρόσωπος του συλλόγου εθελοντών Frank McMeen δήλωσε πως η Odell ήταν αξιαγάπητος άνθρωπος, που νοιαζόταν για τους άλλους και την ευτυχία τους. Είχε αποδεχτεί με καρτερικότητα την κατάστασή της.Στον τεχνητό πνεύμονα βρισκόταν ξαπλωμένη, ενώ προεξείχε μόνο το κεφάλι της. Για να επικοινωνεί με τους δικούς της χρησιμοποιούσε έναν καθρέφτη.
Έγραφε μέσω κομπιούτερ που ενεργοποιούνταν με τη φωνή της, ενώ χρησιμοποιούσε ειδικά διαμορφωμένη τηλεόραση.Η Dianne Odell ξαπλωμένη μέσα στον τεράστιο μεταλλικό κύλινδρο που καλύπτει ολόκληρο το σώμα της, εκτός από το κεφάλιΜια δυσμορφία στη σπονδυλική της στήλη την εμπόδιζε από τη χρήση πιο σύγχρονων τεχνητών πνευμόνων που δίνουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων.Οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν μπορούσαν να τη βγάλουν από τον κύλινδρο μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για βασικές ανάγκες φροντίδας.Για τα εξηκοστά της γενέθλια η οικογένειά της, της έκανε πάρτι με 200 καλεσμένους.Μόνο η διακοπή του ρεύματος στάθηκε ικανή να κάμψει τη θέλησή της για ζωή…

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΑΝΤΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ

Στις 7/6/2008 έφυγε για πάντα ο συμπατριώτης μας γιατρός Λεωνίδας Μαρκακος αιφνίδια κ’ σε μικρή ηλικία.
Σοβαρή απώλεια για την περιοχή καθότι προσέφερε τις υπηρεσίες του σαν καλός γιατρός και σαν ευχάριστος άνθρωπος.
Αντίο φίλε, συμμαθητή ,συμπατριώτη .Θα μας λείψεις .
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Πίτσα Χούμπαυλη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η κατάντια της Ελληνικής τηλεοράσης φάνηκε μετά το σεισμό στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.
Επί μίση ώρα λέγανε διάφορες μπουρδολογίες στο να κρατούν το κόσμο σε αγωνιά ,στο ότι δεν ήξεραν που είναι το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού.
Οι χρήστες του διαδυκτίου το ήξεραν από το πρώτο δευτερόλεπτο, και προπάντων οι αναγνώστες του
http://leimonitis.blogspot.com/
Στη δεκαετία του 70 υπήρχε μια τηλεόραση σε μια γειτονία και μαζευόντουσαν όλοι οι γείτονες για να δουν .Σήμερα σε κάθε σπίτι υπάρχουν τόσες τηλεοράσεις όσο είναι και τα δωμάτια του σπιτιού για να μην χάνουν οι τηλεθεατές τα τηλεδικαστηρια τα μεσημεριανά σκουπίδια, τα πληρωμένα, κομμένα και ραμμένα όπως τους συμφέρει τους καλανάρχες ρεπορτάζ ,και να ασχολούνται επί μια εβδομάδα στο ότι έφυγε ο ΝΙΚΟΣ ο καλός, που αν ήταν ένας απλός και φτωχός πολίτης θα τον είχαν κάνει σκουπίδι, και θα του είχαν βγάλει όλη την οικογένεια του ανθρώπους της διαφθοράς και της ακολασίας.
Καιρός είναι να τοποθετήσουμε τις τηλεοράσεις στη θέση που τους ανήκει, στους κάδους των απορριμμάτων και στη θέση τους να βάλουμε έναν υπολογιστή ,που είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης ,εκπαίδευσης ,ψυχαγωγίας ,επικοινωνίας με όλο το κόσμο.

ΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ BBC

Η φιμωμένη είδηση του μήνα,που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα Κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Εκατοντάδεςανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβήςπου απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σεμυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Όμως, η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ,παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας.Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forwarded.Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Δείτε το βίντεο εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw
Οχι στη φίμωση των Βlogs
Την Κυριακή15 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα ΟΛΟΙ στη βουβή διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή!

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΙΟΥΝΙΟΣ








Ο τέταρτος μήνας του αρχαίου ρωμαϊκού ημερολόγιου με 29 ημέρες. Σήμερα είναι ο 6ος μήνας του χρόνου και έχει 30 ημέρες. Κατά μια άποψη πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεά Γιούνο που ήταν αντίστοιχη με την ελληνική Ήρα, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Κατά μια άλλη άποψη το όνομα του οφείλεται στον πρώτο ύπατο της Ρώμης Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο. Στις 21 Ιουνίου έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Ο Ιούνιος αντιστοιχεί με το τέλος του αρχαίου ελληνικού μήνα Θαργηλίωνα και με τις αρχές του Σκιροφορίωνα. Είναι ο μήνας του θερισμού και πολλών άλλων γεωργικών εργασιών. Έχει πολλές ονομασίες, από τις οποίες η πιο διαδεδομένη είναι «θεριστής» που προέρχεται από τον θερισμό των σιτηρών. Επίσης Πρωτόλης ή Πρωτογιούλης, δηλ. πρώτος μήνας και αρχή του καλοκαιριού, Αλυθτσατσής (Κάλυμνος), Ρινιαστής (Πάρος), Ορνιαστής (Άνδρος), Λιοτρόπης, Κερασάρης (Γρεβενά) & Κερασινός (Πόντος), γιατί τότε ωριμάζουν τα κεράσια.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ:
Θερίζουν σιτάρια, κριθάρια, όσπρια, σανά.

Ποτίζουν & σκαλίζουν τα χωράφια.

Φυτεύονται σπανάκια, φασόλια, κουνουπίδια.

«Χαρακώνουν» τ' αμπέλια. Καταπολεμούν τις ασθένειες τους.
Μάζεμα ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, κολοκυθιάς.

Μεταφορά κυψελών στο θυμάρι.

Απογαλακτισμός των ζώων, που είναι 3 μηνών.

Πρώιμο ζευγάρωμα προβάτων.
ΕΘΙΜΑ-ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ:

ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΜΟΥ: Στο Δρυμό θεσ/κης & αλλού, το πρώτο δεμάτι σταχυών που δένουν, το στήνουν όρθιο και το προσκυνούν, ενώ ο νοικοκύρης ρίχνει νομίσματα.

Στη Σκύρο σαν αποθερίσουν, αφήνουν δύο λημάρια αποθέρι στο χωράφι άθερα, για χαρά του χωραφιού και για να φάνε τα πουλιά και τα αγρίμια.
Στο Μανιάκι Πυλίας αφήνουν ένα κομμάτι αθέριστο και λένε ότι είναι τα γένια του νοικοκύρη, τον οποίο σηκώνουν στα χέρια ψηλά & τον αφήνουν να πατήσει στη γη, μόνο αν τάξει στους θεριστές κρασί και κότα.
Στην
Κάρπαθο χαράσσουν με το δρεπάνι ένα κύκλο, που περιλαμβάνει τα τελευταία στάχυα. Στον κύκλο μπαίνει η νεαρότερη θερίστρια, σταυροκοπιέται και πετάει επάνω το δρεπάνι της φωνάζοντας: «Και του χρόνου, καλαλωνεμένα, καλοφαωμένα, καλοπρουκισμένα!»
ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΡΟΚΛΙΚΟ (Νέο Σούλι Σερρών) Η λέξη είναι σύνθετη από το τζίτζιρας (= τζίτζικας) και το κλίκι (= τσουρέκι, το κικλίσκιον των Βυζαντινών). Το ζύμωναν, τον Ιούνιο με Ιούλιο, με το πρώτο αλεύρι από την καινούργια σοδειά σιταριού. Ήταν ένα μικρό καρβέλι, βάρους ενός κιλού περίπου, με μια τρύπα στη μέση, όπου έβαζαν ένα κλωνάρι βασιλικό. Το πήγαιναν στη βρύση της γειτονιάς, στο «σουλ' ναρ», και πριν το τοποθετήσουν κάτω από τη βρύση, απ' το «λουλά», έκοβαν βιαστικά, μικροί μεγάλοι, από ένα κομμάτι. Παράλληλα ακουγόταν και η ευχή: «όπως τρέχ' του νιρό, να τρέχ' κι του μπιρικέτ' ». Ό,τι απέμενε, το άφηναν στη μια εσοχή της βρύσης, για να το φάει ο τζίτζικας το χειμώνα.
ΚΛΗΔΟΝΑΣ (24/6). Μαντική πρακτική, πανελλήνια γνωστή. Την παραμονή της γιορτής πήγαινε ένα παιδί, που ζουν και οι δυο γονείς του, και έφερνε «αμίλητο» νερό στο σπίτι όπου είχαν συμφωνήσει να γίνει το έθιμο. Στην Κρήτη, τα κορίτσια έπαιρναν από το αμίλητο νερό του Κλήδονα και μεσημέρι το έριχναν στο πηγάδι. Η κοπέλα έστεκε στο χείλος του, κρατώντας ένα καθρέφτη με τρόπο ώστε οι ακτίνες του ήλιου να αντανακλώνται στο νερό, στην επιφάνεια του οποίου, όπως έλεγαν, σχηματιζόταν το είδωλο του μέλλοντα συζύγου τους.
ΤΟ «ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ». Η αρχή αυτού του εθίμου τοποθετείται, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Όπως λέγεται, ένας χριστιανός, από τα ΣΠΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, κατόρθωσε να αποφύγει τη σύλληψη και τη θανάτωσή του από τους Τούρκους με τη βοήθεια του Αγίου Πέτρου, γι' αυτό κι έταξε να θυσιάσει ένα μοσχάρι στη γιορτή του. Αλλά όταν ήρθε η μέρα αυτή, μετάνιωσε για το τάμα του και θυσίασε ένα αρνί. Το ταμένο όμως ζώο ήρθε μοναχό του και ξεψύχησε μπροστά στην εκκλησία. Το γεγονός αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση και οι Σπαταναίοι άρχισαν από τότε να κάνουν θυσία κάθε χρόνο στον άγιο.

Σήμερα αγοράζεται με κοινή εισφορά ένας μεγάλος αριθμός από βοοειδή και με το κρέας τους παρασκευάζεται «στιφάδο». Αντιμετωπίζουν μάλιστα σαν θαύμα το γεγονός, ότι τα μάτια δεν δακρύζουν από το πολύωρο καθάρισμα τόνων κρεμμυδιών. Το πρωί μετά τη θεία λειτουργία, μοιράζεται στους πανηγυριστές, αφού βράσει όλο το βράδυ σε μεγάλα καζάνια.
ΓΙΟΡΤΕΣ:
«Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ». Η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας του Χριστού. Την ίδια μέρα γίνεται μεσολογγίτικη γιορτή στη μνήμη και την ψυχανάπαυση των πεσόντων της Εξόδου, στο μοναστήρι του Αγίου Συμεών, στους πρόποδες του βουνού Ζυγός, κοντά στο Μεσολόγγι (τόπος συνάντησης των «Ελεύθερων πολιορκημένων», αν βέβαια τα είχαν καταφέρει).

«Του Αϊ-Γιαννιού του Λαμπαδάρη ή Φανιστή ή Ριζικάρη ή Ριγανά» (24/6). Την ημέρα αυτή άναβαν φωτιές συνήθως σε σταυροδρόμια κατά γειτονιές, με ανταγωνιστική διάθεση, κάθε γειτονιά θέλει να ανάψει τη μεγαλύτερη φωτιά. Σ' αυτήν έριχναν και εύφλεκτα παλιοσύνεργα του χωρικού νοικοκυριού και απαραίτητα το μαγιάτικο στεφάνι.
Μικροί & μεγάλοι, πηδώντας τις φωτιές («φωτάρες»-
Ίος), κάνουν και μια ευχή για καλή υγεία και απαλλαγή από το κακό. Η ευχή ήταν: «Πηδώ τον χρόνο τον παλιό και πάω στον πιο καλό».

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ:
«Αρχές του θεριστή, του δρεπανιού μας η γιορτή».

«Ο Μάης θέλει το νερό κι ο θεριστής (=Ιούνιος) το ξύδι».

«'Όποιος έχει την κατάρα του παππού, πάει τον Μάη εργάτης κι όποιος έχει του πρωτόπαππου πάει τον Ιούνιο».

«Από το θέρος ως τις ελιές δεν απολείπουν οι δουλειές».

http://users.sch.gr/vaxtsavanis/page3.html




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Αγαπητοί γονείς, φίλοι και φίλες του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας.
Κάθε χρόνο ο χορευτικός όμιλος Σκάλας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς σταματά και τη λειτουργία των τμημάτων χορού για παιδιά του δημοτικού σχολείου. Παράλληλα διοργανώνονται μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις : αγώνες ποδοσφαίρου (στο 5χ5) παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες κλπ) παραστάσεις (Καραγκιόζης προβολή παιδικών ταινιών)
Φέτος σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε τον πήχη λίγο ψηλότερα και να προσπαθήσουμε να πάμε τη Σκάλα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω όσον αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Αποφασίσαμε στη λήξη της φετινής χρονιάς, να γίνει μια μεγάλη γιορτή με λαϊκή ορχήστρα, την παραμονή του Αγίου πνεύματος μετά τον εσπερινό.(Μια μέρα σημαντική για τη Σκάλα).Για να έχει επιτυχία αυτή βραδιά σκεφτήκαμε να προηγηθούν αθλητικές εκδηλώσεις και να γίνουν οι απονομές των μεταλλίων και των Κυπέλλων στους νικητές των αθλητικών εκδηλώσεων την ημέρα της γιορτής.
Από την προηγούμενη βδομάδα που σας ανακοινώσαμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας μέχρι και σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός θεάτρου σκιών, παραλόγου, υποκρισίας και αλαζονείαςΕπειδή πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν, σας παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έ κορίτσια εκφράζουν την επιθυμία τους για διεξαγωγή και τουρνουά βόλεϊ.
Ο δάσκαλος του χορευτικού ομίλου Σκάλας επικοινωνεί με την κυρία Μίνα σύζυγο Ιωάννη Γρυπιώτη και με τον κύριο Βέργο, γιατί θεωρήσαμε απαραίτητη τη συμμετοχή τους, σαν τους μόνους υπεύθυνους για το βόλεϊ και το στίβο. Χωρίς τη συγκατάθεσή τους δεν υπήρχε περίπτωση να διοργανώσουμε τα αντίστοιχα αθλήματα, δεν μας ανέφεραν ότι θα διεξήγαγαν κάποιους αγώνες
Ο δάσκαλος επικοινωνεί με το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο για να μη συμπέσουν οι εκδηλώσεις αυτές με δραστηριότητες τους η με δραστηριότητες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (προκύπτει ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις στις επτά Ιουνίου λόγω εκδρομής που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου
Το διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου παίρνει απόφαση για διοργάνωση λαϊκής αόριστη πληροφόρηση (κουτσομπολιά) και καμία σχέση δεν έχει με ότι ζητούσαμε στο προηγούμενο έγγραφο μας.
Εκδίδεται ανακοίνωση από τον Γυμναστικό σύλλογο Σκάλας για διοργάνωση τουρνουά βόλεϊ και Αγώνων στίβου η οποία με ευθύνη δική μας θα μοιραστεί σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του ομίλου μας .
Πρέπει η ευγενής άμιλλα και όχι ανταγωνιστικές και αλαζονικές συμπεριφορές να είναι αυτό που θα μας ωθεί να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που τόσο λείπουν από τον τόπο μας. Η λαϊκή βραδιά που θα θέλαμε να διοργανώσουμε ήταν ζήτημα επιβίωσης του ομίλου δεδομένου ότι έχουμε πάρα πολλές υποχρεώσεις.
Εκτός τις τοπικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουμε σε συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου. Θέλουμε επίσης να διοργανώσουμε να καθιερώσουμε και να κάνουμε θεσμό μια τέτοια συνάντηση και στη Σκάλα μέσα στον Ιούλιο. Με τα χρήματα που θα εξασφαλίζαμε από τη λαϊκή βραδιά θα ήταν εφικτά και τα δύο. Με τα νέα δεδομένα η χορηγία κάποιου ιδιώτη (δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του) μας εξασφαλίζει την εκδήλωση στην Αθήνα, και θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση ανεύρεσης χορηγών για τη συνάντηση Παραδοσιακών συγκροτημάτων στη Σκάλα.
Στο έγγραφο που λάβαμε από το Δήμο Σκάλας ζητούνται οι προτάσεις μας για συνεργασία. Πώς να απευθυνθούμε με προτάσεις όταν και σε αυτές ακόμα που δεν έχουν κανένα υλικό κόστος βρίσκουμε απέναντί μας ένα σωρό εμπόδια; Ένα γήπεδο ζητήσαμε και μια πλατεία και δημιουργήθηκε ολόκληρο ζήτημα. Πως εννοούν κάποιοι τη συνεργασία; Όταν σας χρειαζόμαστε είσαστε καλοί και όταν θέλετε κάτι δεν σας γνωρίζουμε; Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι πάγια αρχή μας, γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να δείξουμε το έργο μας στην περιοχή, πάντα έχουμε καλή πρόθεση και δεν φανταζόμαστε εχθρούς αλλά ούτε αφήνουμε κάποια υπονοούμενα με το να αποφασίζουμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις(όπως αναφέρεται στην απάντηση του δημάρχου). Με γνώμονα μόνο τη χαρά των παιδιών μας προσπαθούμε κάθε φορά να τους δίνουμε το κάτι παραπάνω και η στεναχώρια μας στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι δεν θα τους προσφέρουμε αυτό που τους είχαμε υποσχεθεί.
Ο όμιλός μας μπορεί να παρέμβει σημαντικά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου αυτού του τόπου σε συνεργασία με τα σχολεία (θυμηθείτε την πρώτη θέση σε πελοποννησιακούς καλλιτεχνικούς αγώνες του γυμνάσιου ), συλλόγους(στήριξη όποτε ζητηθεί των τοπικών εκδηλώσεων) αλλά πάνω απ’ όλα με το Δήμο Σκάλας.
Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε να παρευρεθούμε σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, αν μας επιτραπεί, και να εκθέσουμε τις απόψεις μας, για το πώς νομίζουμε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι τοπικοί φορείς στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής μας.


Το πρόγραμμα που σας μοιράσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν ισχύει.


Η γιορτή μας και το τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνει στις 16 Ιουνίου στο χώρο του 5Χ5

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας σας ενημερώνει ότι με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων, αθλητικών και πολιτιστικών, προς ευχαρίστηση των παιδιών που συμμετείχαν φέτος στα τμήματα των παραδοσιακών χορών. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα δια­μορφώνεται ως εξής:
Χορό τα παιδιά θα κάνουν την ΠΕΜΙΙΤΗ 5 ΚΑΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ τις πιο κάτω ώρες:
Τα παιδιά μέχρι και την 2α τάξη στις 6:30 μ.μ.
Τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης στις 7:30 μ.μ.

Τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης στις 8:30 μ.μ.
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες σε τουρνουά βόλεϊ
Την Κυριακή 8 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά βόλεϊ.
Το Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 9:00 Π.μ. ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ αντιπροσωπευτικών ομάδων (2ας δημοτικού -3ης δημοτικού) και(4ης δημοτικού - 5ης δημοτικού).
Το Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. αγώνες στίβου με ελεύθερη συμμετοχή όλων των παιδιών ηλικίας μέχρι και την 6η τάξη του δημοτικού σχολείου στο εθνικό στάδιο του Δή­μου μου Σκάλας.
Τη Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 9:00 Π.μ. ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ αντιπροσωπευτικών ομάδων (3ης δημοτικού -4ης δημοτικού) και(5ης δημοτικού - 6ης δημοτικού).
Την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία των πηγών (Θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές των παραπάνω αγωνισμάτων και λαϊκό πανηγύρι)
Για τη συμμετοχή στο τουρνουά βόλεϊ θα πρέπει να συμπληρώσετε «έντυπο συμμετοχής> το οποίο μπορείτε να παραλάβετε από το περίπτερο της Κας Βάβαλoυ (πρόεδρoς) από το φωτογραφείο της Κας Καραχοτζίτη (Ταμίας) και από το γραφείο που εργάζεται η κα Mιχελάκου(Avτιπρόεδρος). Οι συμμετοχές στο στίβο θα δηλώνονται στο εθνικό στάδιο Σκάλας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων.
Η συμμετοχή των παιδιών σας στις αθλητικές εκδηλώσεις και η δική σας στο λαϊκό μας πανηγύρι είναι αυτά που θα μας δώσουν τη δύναμη και το κουράγιο, με καινοτόμες κάθε φορά προσπάθειες, να δίνουμε στον τόπο μας το κάτι παραπάνω.

Με εκτίμηση Το Δ.Σ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Βρέθηκε περί της 20:30 νεαρός Ρουμάνος οικονομικός μετανάστης που κατοικεί στη Σκάλα απαγχονισμένος έξω από το σπίτι που διαμένει. Ο αυτόχειρας είχε δέσει ένα σεντόνι σε μια ελιά και στη συνέχεια κρεμάστηκε .
Τα αίτια του τραγικού συμβάντος ερευνά το Α.Τ.ΣΚΑΛΑΣ.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ


Μεγάλες καταστροφές στης πορτοκαλιές, ελιές, και κηπευτικά, προξένησε η πυκνή χαλαζόπτωση στη περιοχή Στεφανιάς, Σουλίου, και νοτιοδυτικά της Σκάλας το απόγευμα ,στις 2-6-2008 .


Ήταν τόσο πυκνή και με μεγάλη δύναμη η χαλαζόπτωση που στο πέρασμα του προξένησε μεγάλη καταστροφή στις πορτοκαλιές ,μιας και η περιοχή της Στεφανιας ,και Σουλίου, το 90% της παραγωγής ήταν αδιάθετη .


Η καταστροφή δεν είναι μόνο για τη φετινή παραγωγή ,αλλα και για την επόμενη διότι έχει καταστρέψει και τα καινούργια πορτοκαλάκια.


Την ίδια καταστροφή έχουν πάθει ελιές διότι ήταν στο στάδιο της καρποδεσης, και η παραγωγή για την επόμενη σοδειά θα ήταν μεγάλη.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση από τη μεγάλη καταστροφή, μιας και έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα στη καλλιέργεια φέτος λόγω της μεγάλης ανόδου των λιπασμάτων και πετρελαίου.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται σήμερα 3-6-2008 για να δουν το μέγεθος της καταστροφής. Να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν μεγάλα στρώματα χαλαζιού στο έδαφος το οποίο δεν έχει λιωσει , και η ώρα που γράφεται το κείμενο είναι 10:30
Ας ελπίσουμε η πολιτεία θα συμπαρασταθεί στους πληγέντες παραγωγούς ,όπως έχει κάνει και στη προηγούμενες μεγάλες καταστροφές του 2004.