Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ένταξη ακόμη 47 Δήμων της Χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος υπέγραψε την οριστική ένταξη ακόμη 47 Δήμων της Χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Έτσι, ο αριθμός των Δήμων, που έχουν οριστικά ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ανέρχεται σήμερα σε 83.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, αναμένεται να έχουν συνολικά ενταχθεί 350 Ο.Τ.Α., δηλαδή το 1/3 από τους συνολικά 1.034 Δήμους της χώρας.

Το Εθνικό Δημοτολόγιο, ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος έργα εκσυγχρονισμού της Διακυβέρνησης της Χώρας, που θα οδηγήσει πρακτικά στην εξάλειψη του κόστους συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι, το σύνολο των εγγραφών που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ξεπερνούν σήμερα τα 4 εκατομμύρια. Τα 1046 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα και η Εθνική Πύλη ?ΕΡΜΗΣ» (www.ermis.gov.gr ) θα μπορούν να παρέχουν σε μερικές εβδομάδες ατομικές βεβαιώσεις/πιστοποιητικά (γέννησης, ιθαγένειας) σε 1.200.000 πολίτες. Επιπλέον, για 300.000 οικογένειες μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης και βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης για τον Ο.Γ.Α.

Και άλλοι φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία, καθώς και Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ο Ο.Α.Ε.Ε και ο Ο.Γ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα να λαμβάνουν βεβαιώσεις, χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία ο πολίτης.

Επιπλέον, με την ύπαρξη του ηλεκτρονικού Εθνικού Δημοτολογίου, πραγματοποιούνται εύκολα και με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταδημότευσης. Μέχρι σήμερα, έχουν μεταδημότευση ηλεκτρονικά 429 Δημότες μεταξύ 60 Δήμων της Χώρας μας.

O Yφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε: «Στόχος μας είναι, το γρηγορότερο δυνατό, να ενταχθεί το σύνολο των Ο.Τ.Α. της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο εργαλείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Στο νομό Λακωνίας ο μοναδικός δήμος που εντάχθηκε στο εθνικό δημοτολόγιο είναι ο Δήμος Σκάλας.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ο Τζόρτζεβιτς και η γιαγιά



O Τζόρτζεβιτς πάει να χτυπήσει πέναλτι σε ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟ κι ενώ το σκόρ είναι 1-1 αλλά το χάνει...
Ο κόσμος γιουχάρει,πετάει αντικείμενα και μετά τη λήξη του αγώνα τον ακολουθεί στα αποδυτήρια βρίζοντας τον.Για να γλυτώσει βρίσκει έναν αστυνομικό και του ζητάει την στολή του για να φύγει απο το γήπεδο χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι.
Φεύγοντας βρίσκει μια γιαγιά η οποια του λέει:
- Τζόλε παιδί μου μπορείς να με

περάσεις απέναντι;

..ρε γαμώτο σκέφτεται το Τζόρτζεβιτς πως με κατάλαβε η γιαγιά,εδώ τόσοι οπαδοί που με ξέρουν δεν με γνώρισαν.
Επόμενη κυριακή,άλλο ένα κακό παιχνίδι για τον Τζόλε,οργισμένοι οι οπαδοί τον βρίζουν πετώντας αντικείμενα,φοράει πάλι την στολή του αστυνομικού και φεύγει...
στο δρόμο συναντά πάλι την γιαγιά...
- Τζόλε παιδί μου μπορείς να με περάσεις απέναντι;
- Ρε γιαγιά,να σε ρωτήσω κάτι;της λέει ο τζόλε...
- Πως με κατάλαβες;;;
- Σκάσε ρε μ@λ*κα,ο Πάντος είμαι!!!

Εκεί που της αξίζει... apo dr.Seeng




Πριν λίγες μέρες έγραψα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ένα μήνυμα στο Facebook: «Κλείστε τις τηλεοράσεις και ανοίξτε τα πόδια». Έχω δει πολλά μικρά παιδιά (ανάμεσά τους κι αυτά που «έκλαιγαν» για τον Αλέξη) να συζητάν για Eurovision, για reality shows κτλ. Δεν έχει κανείς βέβαια την απαίτηση να συζητάν για τα προβλήματα του τόπου, μικρά είναι ακόμη. Αλλά η κακή χρήση της τηλεόρασης, τους έχει δώσει λάθος πρότυπα. Σιγά το συμπέρασμα ρε γιατρέ, θα πείτε…
Αφορμή για τη σημερινή εικόνα, στάθηκε ένα θέμα για την Έφη Θώδη. Δεν ξέρω αν σοβαρολογούσε, πάντως ανέφερε πως μπορεί να γιατρέψει τον καρκίνο!
Οι μεσήλικες γυναίκες κατώτατης μόρφωσης που αποτελούν τον κύριο πυρήνα τηλεθεατών των εκπομπών τέτοιου περιεχομένου, καλό είναι να προσέχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους, γιατί θα τα κάνουν σαν τα μούτρα τους.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Μερικά ποιήματα από την Μαρία Πολυδούρη, από την συλλογή Μοιραίος δρόμος, Ηχώ στο χάος και Ανέκδοτα Ποιήματα. Όχι πως έτσι απλά κλείνει το κεφάλαιο μιας τόσο μεγάλης δημιουργού αλλά δεν ήθελα να σας κουράσω άλλο. Εύχομαι λίγη διάθεση να έμεινε ακόμα...

[ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΑΚΡΥΑ...]


Όχι, δεν έχω δάκρια πια για σένα
ψεύτρα Νυχτιά, με τα διαμαντικά
και με τα μάτια σου τα ηλεκτρισμένα.

Στο κάλεσμά σου είμαι άφωνη σα μνήμα.
Και τα τραγούδια τα νοσταλγικά
κ’ οι έρωτες μου σαν το κομμένο νήμα.

Άλλοτε πίστευα στην ομορφιά σου
κι’ όλη καρδιά γινόμουν να πονή.
Κι’ απ’ τις αγάπες σου κι’ απ’ τα καρφιά σου.

Τώρα βλέπω με φρίκη να σιμώνης.
Μη με χαϊδεύεις έτσι ταπεινή,
το μίσος μου μονάχα δυναμώνεις.

Σ’ ΕΝΑ ΦΙΛΟ

Θαρθώ ένα βράδι, στρέφοντας στο δρόμο που με παίρνει,

θαρθώ να σ’εύρω μοναχόν με το παλιό όνειρό σου.

Η Εσπέρα τις λεπτές σκιές νωχελικά θα σέρνη,

περνώντας στο μοναχικό μπροστά παράθυρό σου.

Στη σιωπηλή σου κάμαρα θα με δεχτής και θάναι

βιβλία τριγύρω σε σιωπή βαθιά εγκαταλειμμένα.

Πλάι πλάι θα καθήσουμε. Θα πούμε για όσα πάνε,

για όσα προτού τα χάσουμε μάς είνε πεθαμένα,

για την πικρία της άχαρης ζωής, για την ανία,

για το που δεν προσμένουμε τίποτε ν’αληθέψη,

για τη φθορά, και σιγαλά στη σκοτεινή ησυχία

θα σβήση κ’ η ομιλία μας κ’ η τελευταία μας σκέψη.

Μα η νύχτα στο παράθυρο θαρθή να σταματήση

Μύρα κι ανταύγειες αστεριών κι’ αύρες θ’ ανακατέψη

με το μεγάλο κάλεσμα που θ’ αποπνέη η Φύση,

με την καρδιά σου που η σιωπή δε θα την προστατέψη.

ΟΝΕΙΡΟ

Δε μ’ έφτανε ούτε καν αχός
μέσ’ στη ζωή που ζούσα.
Κ’ η θύμηση λιγόθυμη
των όσων αγαπούσα.

Κ’ ήρθε η ματιά σου γελαστή
εαρινή ελπίδα
και για τα που μου λείψανε
μου μίλησε μ’ ελπίδα.

Μα είνε οι χαρές μας φτερωτές
και το φθινόπωρο είνε
μέσα στην ίδια μου φωνή
που σου φωνάζει: μείνε.

Και της ματιάς σου ο γελαστός
ήλιος θα βασιλέψη
και τ’ όνειρο θα ξεχαστή
προτού καν αληθέψη.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH
Μετά από σχετικό έγγραφο που έλαβε ο Δήμος Σκάλας από τη Δ/νση Γεωργίας του νομού μας σας ενημερώνουμε ότι έγινε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του μέτρου 112 <<ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ>> ως περίοδος υποβολής φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 16/2/2009 εως 31/12/2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ

Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς
Στεφανιά Λακωνίας
Πληροφορίες 6944447854

Αγαπητό μέλος
Την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 5:30 θα γιορτάσουμε την<< ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ>> στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας .
Η Κυρία Μαίρη Παναγάκου, μαγείρισσα και γευσιγνώστρια, άπό τον Όμορφο Κόσμο του MEGA θα είναι κοντά μας.
Θα μας μιλήσει για το θέμα <<Τα βότανα στη λαϊκή παράδοση και στην καθημερινότητα μας >>
Με εκτίμηση
Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

apo dr seeng

[sinedria58.jpg]

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



ΚΥΡΙΑΚΟΥ Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ
Υπεύθυνου Τοπ. Αυτοδιοίκησης Α΄ & Β΄ Βαθμού ΑΔΕΔΥ Λακωνίας
Τ. Πρόεδρου Δημ. Υπαλλήλων Λακωνίας
Δημ. Αστυνόμου Σπαρτιατών- Οικονομολόγου

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΙ
ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η εγκληματικότητα σήμερα αναγνωρίζεται ως ένα από τα κυρίαρχα κοινωνικά προβλήματα. Η ποσοτική και ποιοτική της μετεξέλιξη την έχει καταστήσει σύγχρονο διακύβευμα για την κοινωνία μας. Η αναπαραγωγή και η προβολή της από τα μέσα ενημέρωσης έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του φόβου του κοινού απέναντι στο έγκλημα και την επικίνδυνη αύξηση φαινομένων όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.
Ο συνδυασμός αυτής με την οικονομική κρίση που βιώνει ο πλανήτης μας, και κατά συνέπεια η χώρα μας αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Η διαρκής αύξηση της δύναμης που έχει το οργανωμένο έγκλημα, ταυτόχρονα η ισχυροποίηση των εγκληματικών οργανώσεων και η διαρκώς αυξανόμενη βίαιη εγκληματικότητα, αποτελούν παράγοντες που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό σε κανένα από εμάς.
Η Παρουσίαση του
Στρατηγικού -Επιχειρησιακού σχεδιασμού δράσεων της ΕΛΛ.ΑΣ 2008-2010 από την Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας που έλαβε χώρα στην πόλη μας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, η συν-ευθύνη των πολιτών αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτής όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας, της κοινωνικής ειρήνης και της περιουσίας καθενός εξ ημών αποτελώντας υποχρέωση όλων.
Φαινόμενα «ωχαδερφισμού» και νοοτροπιών αδιαφορίας είναι πλέον ανεπίτρεπτα από όπου αυτά και αν προέρχονται – πολίτες ή υπηρεσιακοί παράγοντες-, όλοι πρέπει να βάλουμε το «λιθαράκι» μας προς την κατεύθυνση αυτή.
Η οικονομική κρίση πρέπει να μας οδηγήσει ως κράτος στο σχεδιασμό μιας ορθολογικότερης αντιεγκληματικής πολιτικής με καλύτερη κατανομή των κονδυλίων του εθνικού προϋπολογισμού για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Για την επίτευξη του στόχου αυτού κρίνεται ως απαραίτητη η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.
Στον τομέα αυτό σημαντική θα μπορούσε να αποδειχθεί η συμβολή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).
Οι μορφές της σύγχρονης εγκληματικότητας στις οποίες θα πρέπει να δοθεί έμφαση τόσο από την εγκληματολογική έρευνα, όσο και από τους φορείς του επίσημου κοινωνικού ελέγχου του εγκλήματος είναι η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, τα εγκλήματα βίας, τα οικονομικά εγκλήματα, η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών η εγκληματικότητα με δράστες και θύματα ανήλικους και παιδιά, και η οδική ασφάλεια.
Επίσης σημαντικό θα ήταν να διαχωριστούν οι μύθοι από την πραγματικότητα σχετικά με την επικινδυνότητα των μεταναστών και να σχεδιαστεί ένα μακρόπνοο πρόγραμμα προστασίας των ανηλίκων και των παιδιών από το έγκλημα.
Η μελέτη των παραπάνω μορφών εγκληματικότητας απαιτούν την αρμονική συνεργασία Πολιτείας και Επιστήμης.
Η Πολιτεία πρέπει να σχεδιάζει και να αποφασίζει, η Επιστήμη να παρέχει έγκυρα στοιχεία εισηγούμενη τις πλέον κατάλληλες προτάσεις από τις οποίες θα προκύψουν τα καταλληλότερα μέτρα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Στην συνολική αυτή διευθέτηση απαραίτητος θεωρείται ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας των διωκτικών αρχών, καθώς και οι πιθανές μεταρρυθμίσεις στις οργανωτικές τους δομές, προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας του κοινού με τους μηχανισμούς δίωξης της εγκληματικότητας, ξεπερνώντας πιθανούς παρελθοντικούς φόβους για την Αστυνομία ως «απομεινάρι» άλλων εποχών.
Η δημόσια ασφάλεια προϋποθέτει δημόσια τάξη, η δημόσια τάξη προϋποθέτει καλή αστυνόμευση, η καλή αστυνόμευση προϋποθέτει σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία και η καλή αστυνομία προϋποθέτει καλά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Απαραίτητες θεωρούνται και οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την εργασιακή θέση του Έλληνα αστυνομικού, με έμφαση στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας αυτού και της οικογένειάς του, καθώς και την έναρξη μιας εκτεταμένης εκστρατείας ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών για το ρόλο και τις επιτυχίες της Αστυνομίας, με στόχο την προβολή της κοινωνικής της αποστολής.
Στον αγώνα για την παροχή ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες είμαστε όλοι απαραίτητοι -από όποια θέση ο καθένας είναι ταγμένος να υπηρετεί-.
Χρέος μας είναι να δώσουμε τα χέρια και να συνεργαστούμε ουσιαστικά. Στο προσκλητήριο αυτό δεν περισσεύει κανείς.
Πηγές
Α. Τσιγκρής: «Αντεγκληματική Πολιτική για την Ελλάδα του 21ου Αιώνα»
Κέντρο Μελετών Ασφάλειας(ΚΕ.ΜΕ.Α.). Τριετής Στρατηγικός -Επιχειρησιακός σχεδιασμός δράσεων ΕΛΛ. ΑΣ 2008-2010

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Έχω δηλώσει κατά καιρούς λάτρης του Μητροπάνου και σας κατέβασα το αγαπημένο μου. Εύχομαι να μην υπάρχουν αντιρρήσεις για την ποιότητα αυτής της μεγάλης φωνής. Η μουσική στο blog μας έχει πρωταρχικό ρόλο με παράδειγμα το ΡΑΔΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑ που ασταμάτητα σας κρατάει συντροφιά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

Θέμα: «Μεταλλική Γέφυρα ποταμού Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας»



Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. 467/5-12-2008 έγγράφου μου και της από 11/2/2009 συζήτησης μας, θέλω να σας ενημερώσω ότι θεωρώ επιβεβλημένη την αντικατάσταση της Μεταλλικής Γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας μέσα από το πρόγραμμα «αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Λακωνίας», μιας και ο Δήμος Σκάλας είναι πυρόπληκτος.

Η μεταλλική γέφυρα του Ποταμού Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας, εξετάστηκε κατά το έτος 2001 από κλιμάκιο μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ και σύμφωνα με το ΔΜΕΟ/γ/496/08-08-01 κρίθηκε σκόπιμο να αντικατασταθεί.

Στις 31/3/2003 με το έγγραφο ΔΜΕΟ/γ/150 του ΥΠΕΧΩΔΕ, μας επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη παύσης λειτουργίας της εν λόγω γέφυρας και η αντικατάστασή της ως ακατάλληλης, λόγω επικίνδυνων φθορών, μικρού πλάτους και μικρής κλάσης φορτίων, με νέα προεντεταμένη με πλάτος απαιτούμενο για διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορία.

Σημειωτέο είναι ότι η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί το μοναδικό σημείο προσπέλασης επιβατηγών και βαρέων οχημάτων στη Νότια Λακωνία και κατά τα χρόνια που πέρασαν από το 2001 μέχρι σήμερα πέραν των σημαντικών φθορών στο φορέα και τα βάθρα της έχει υποστεί και ρηγματώσεις στο μεσόβαθρο.

Η μελέτη αυτού του έργου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, είναι ήδη έτοιμη στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον κο Κωστόγιαννη.

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Με δεδομένο το αμέριστο ενδιαφέρον σας, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας γέφυρας του Ποταμού Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας, που σήμερα αποτελεί αγκάθι στην κυκλοφοριακή ροή όλης της Νότιας Λακωνίας.

Με εκτίμηση,

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΚΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σκάλα 24 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Σκάλα 23051 Προς: ΜΜΕ

ΤΗΛ. :2735360022

FAX. :2735024032

Email :kdeskalas@gmail.com

Πληροφορίες: Λυμπέρη Νεκταρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το «λακωνικό καρναβάλι Σκάλας» την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

30 άρματα το ένα πιο όμορφο από το άλλο παρήλασαν συνολικά σε ολόκληρο το μήκος του κεντρικού δρόμου της Σκάλας, προσδίδοντας στην εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα μια ξεχωριστή αίσθηση ζωντάνιας και ενέργειας.

Παρόλο που ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος στη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Σκάλας για τον εορτασμό της αποκριάς, εντούτοις, η διοργανώτρια Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση δηλώνει ευχαριστημένη και ικανοποιημένη τόσο από τη συμμετοχή όσο και από την προσέλευση του κόσμου στο μεγαλύτερο καρναβάλι του νομού μας.

Παρουσιαστές του καρναβαλιού ήταν ο αντιδήμαρχος Σκάλας κ. Δημήτρης Διαμαντάκος και η Μαίρη Βεργέτη, οι οποίοι συντόνισαν άψογα τη ροή και το πρόγραμμα.

Τη γιορτή αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, οι βουλευτές της Ν.Δ. νομού Λακωνίας κκ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κκ. Ελένη Δεντάκου και Γεώργιος Φωτεινάκος, οι δήμαρχοι Έλους, Νιάτων, Ανατολικής Μάνης Μυστρά και Θεραπνών κκ. Μιχαήλ Μανωλάκος, Γεώργιος Ντόβολος, Δημήτριος Αποστολάκος, Κυριάκος Μιχαλολιάκος και Ιωάννης Ράλλης αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Γυθείου κ. Βασίλειος Κυλάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Γυθείου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους, το επιτελείο του δημοτικού συμβουλίου και το ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σκάλας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων κ. Μάριος Μαρσινόπουλος, ο διοικητής του ΑΤ Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρούδας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Τάκης Καρράς, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου από τη Σκάλα και τους όμορους δήμους.

Μετά τη λήξη του καρναβαλιού ακολούθησε λαϊκό γλέντι στην πλατεία πηγών, με καλεσμένο το Βαγγέλη Κονιτόπουλο και τους γιους του, οι οποίοι φρόντισαν ώστε ο κόσμος να διασκεδάσει έως αργά το βράδυ. Φαγητό, κρασί, δυνατή μουσική, νησιώτικα τραγούδια, χορός και απίστευτο κέφι κυριάρχησαν στη βραδιά.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΚΔΕΣ

Γρυπιώτης Γ. Ιωάννης

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αναδημοσίευση από την στήλη "ΕΝΤΟΣ..ΕΚΤΟΣ" της εφημερίδας ''ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ"
του Γιάννη Βαρελλά
Ο τίτλος του συγκεκριμένου κειμένου είναι παραπλανητικός. Σκόπιμα προτιμήθηκε έτσι, για να μην «πειράξει» την μέρα αυτού που θα σταθεί μόνο στον τίτλο και δεν θα προχωρήσει παρακάτω, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια ακόμα αναφορά στο θέμα των σκουπιδιών που το μέλλον τους σοβαρά απασχολεί το παρών μας.
Σε όποιον προχωρήσει όμως την ανάγνωση, ο τίτλος αλλάζει.Ο κανονικός τίτλος είναι «Άνθρωποι στα σκουπίδια»Ποια σκουπίδια; Της γειτονιάς μου ..της γειτονιάς σου..της γειτονιάς που περνάς με το αυτοκίνητό σου και κοιτάζεις έξω .Ποιοι άνθρωποι; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως πόσοι.. Πολλοί!
Ολοένα και αυξανόμενος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια. Σκίζουν τσάντες, ανακατεύουν περιεχόμενα, επιλέγουν αντικείμενα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν ψάχνουν για κάποια πράγματα που ο άκρατος καταναλωτισμός μας τα οδήγησε στον κάδο σχεδόν αχρησιμοποίητα,αλλά ότι ψάχνουν για φαγώσιμα. Για πράγματα που τρώγονται δηλαδή. Μπορούμε να το διανοηθούμε;Μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος και την σημασία κυρίως μιας τέτοιας αναζήτησης;
Ψάχνουν στα σκουπίδια! Ψάχνουν γι αυτό που χορτασμένοι πετάξαμε. Ψάχνουν γι αυτό που δεν υπολογίσαμε καλά υπεραγοράζοντάς το και τώρα μας μπαγιάτεψε. Ψάχνουν για εκείνο που «ακούμπησε» την ημερομηνία λήξης του και φοβούμενοι για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία μας το οδηγήσαμε καλού κακού στον σκουπιδοτενεκέ μας.
Όλα αυτά που μεταφέρουμε στον κάδο πλένοντας καλά τα χέρια μας μετά για τα μικρόβια, αποτελούν ελπιδοφόρα πακέτα για κάποιους ανθρώπους που θα δούμε μετά στον δρόμο και θα είναι ακριβώς όπως εμείς. Κάπου θα πηγαίνουν..κάτι θα περιμένουν..κάποιο παιδικό χέρι θα χώνεται βαθιά μέσα στην χούφτα τους σίγουρο για την ικανότητα που έχουν να το προστατεύουν και να το μεγαλώνουν με όλα τα αυτονόητα που γύρω τους βλέπουν.
Είναι νομίζω η εκρηκτικότερη αντίφαση που βλέπουν τα μάτια μας σε ζωντανή πλέον μετάδοση και όχι σαν μια παραδοχή που κάναμε ως τώρα στην κουβέντα μας πάνω, ότι στην Αθήνα π.χ ο κόσμος πεινάει. Ε τώρα λοιπόν πεινάει κι εδώ. Δίπλα μας. Ακριβώς κάτω από το ινστιτούτο που επισκεπτόμαστε τακτικά για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά μας. Μια σταλιά απόσταση πιο κει από τους γάμους και τα βαφτίσια των ατέλειωτων μενού μας μας που προτιμούμε άθιχτα να πεταχτούν αρκεί να επιτύχουμε τον τάχα εντυπωσιασμό των καλεσμένων μας.
Στην κάθε λογής υπερβολή και στην κάθε μορφή αδιαφορίας μας ,εκεί είναι και ψάχνουν. Και όσο ψάχνουν αυτοί…τόσο πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και μεις σιγά σιγά..Και να αναρωτηθούμε πρέπει. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε; Ή μάλλον αυτόν τον κόσμο «επιτρέπουμε»;Ποια πολιτική ιδέα ή θρησκευτική ηθική μπορεί να σταθεί στα σοβαρά απέναντι σε μια τέτοια εικόνα; Και τι είδους καλύτερο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε με σχισμένες τις σακούλες των αποφάγιων μας;

ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ύστερα από εκτεταμένη έρευνα, το ΥΠΕΧΩΔΕ κατέληξε σε μία ζώνη ασφαλείας, η οποία ύστερα από τεστ διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε μείωση των ατυχημάτων έως και 45% αρκεί να εφαρμοστεί και να τοποθετηθεί σωστά.

Ο σωστός τρόπος τοποθέτησής της φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.......

Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό προωθήστε τη σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς σας .

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ 2009

Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Για μία ακόμη χρονιά έτσι και φέτος συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, πραγματοποπιήθηκε το Καρναβάλι της ΣΚΑΛΑΣ.
Ο θεσμός του Καρναβαλιού ξεκίνησε από τον Αείμνηστο δήμαρχο Βασίλη Θεοδωσάκο και αμέσως αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους και τις χιλιάδες των επισκεπτών.
Οργανώνεται από το δήμο Σκάλας με τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων. Το κυριότερο όμως στήριγμα αποτελούν οι επαγγελματίες της Σκάλας και όλης της Λακωνίας και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με τη μεγάλη τους συμμετοχή και τις πρωτότυπες ιδέες, συντελούν στη μεγάλη επιτυχία.

Το Καρναβάλι της Σκάλας στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση του τόπου και κάθε χρόνο σατιρίζει επίκαιρα (και όχι μόνο) γεγονότα με μοναδικό τρόπο, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
Φέτος το Καρναβάλι της Σκάλας είχε σαν θέμα το (ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ) και ο καιρός έκανε τα τερπήτια του, και προς το τέλος της παρέλασης μας φιλοδώρησε με βροχή.
Ο Δήμαρχος της Σκάλας Γρυπιώτης Γιάννης καλοσώρισε όλους τους επισκέπτες, ευχήθηκε καλές απόκριες και κύρηξε την έναρξη του Καρναβαλιού.
Παρών στη γιορτή ήταν και ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, Τάκης Σκανδαλάκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ελένη Δεντάκου και Φωτεινάκος Γεώργιος, οι δήμαρχοι Έλους, Νιάτων, Ανατολικής Μάνης, Μυστρά, Θεραπνών κ.κ Μιχάλης Μανωλάκος, Γεώργιος Ντόβολος, Δημήτρης Αποστολάκος, Κυριάκος Μιχαλολιάκος , Ιωάννης Ράλλης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Γυθείου Βασίλης Κυλάκος, και Συμεών Χαντζηχαραλάμπους, ο διοικητής του νοσοκομείου Μολάων Μάριος Μαρσινόπουλος, ο διοικητής του ΑΤ Σκαλας κ. Γεώργιος Μαρουντάς, πρόεδρος Ε.Π.Σ Λακωνίας Τάκης Καρράς και τοπικοί παράγοντες.
Τη παρουσίαση του καρναβαλιού την είχε το πανέμορφο μοντέλο -Σκαλιοτοπούλα- Μαίρη Βεργέτη ,και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Διαμαντάκος (κρυφό ταλέντο παρουσιαστή).
Μετά το πέρας της παρέλασης ο κόσμος συγκεντρώθηκε στη πλατεία Πηγών στο υπόστεγο που είχε ο δήμος από το παγοδρόμιο ,και διασκέδασαν με την ορχήστρα του Βαγγελη Κονιτόπουλου.
Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Για πρώτη φόρα το καρναβάλι της Σκάλας μεταδόθηκε σε όλο το κόσμο μέσα από το μπλοκ και σε ειδική σελίδα που ήταν αφιερωμένη στους απόδημους.
Υπήρχε κάλυψη με οκτώ (8) κάμερες και ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από το ΡΑΔΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑ .Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης παρουσιάστηκαν διακοπές στο ADSL και διακόπηκε κατά το μέσον και η αναμετάδοση από το ράδιο ,και σε αυτό οφείλετε η ξαφνική βροχή καθώς τα μηχανήματα που ήταν υπαίθρια ,αλλά έγινε μια καλή αρχή και στο μέλλον θα μπορούμε να καλύπτουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν μέρος στη περιοχή μας.
Στην επιτυχία αυτή συνετέλεσαν, με την ακούραστη συμμετοχή του ο γυιός μου Γιάννης με την τεχνική υποστήριξη του, για τις γραμμες internet που μας παρείχαν,ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΗΒΑΙΟΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΜΠΟΣΗΣ, PRIME CAFE, ΜΙΚΑ ΒΕΝΙΖΕΛΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ, επίσης τους, ΘΗΒΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-ΧΡΗΣΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και τη ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για την παραχωρηση θεση για τα μηχανήματα στα οικήματα τους και φυσικα το μεγαλο χορηγο για το μπλόκ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ.
Ραντεβού του χρόνου.
Εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Σκεφτείτε μπορεί να αποβεί μοιραίο…………

Παγκόσμια ημέρα σκέψης σήμερα (22 Φεβρουαρίου)!! Καιρός, λοιπόν, να σκεφτούμε. Να σκεφτούμε για όλα εκείνα που μας δίνουν να δούμε και να ακούσουμε χωρίς να ρωτούν: Θέλουμε;
Θέλουμε πραγματικά να μας θολώνουν το μυαλό με τα τόσα τηλεσκουπίδια; Θέλουμε να ψηφίζουμε μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να εκλέξουμε κάποιον που αντιπαθούμε ή να εκλέξουμε έστω και μία φορά τον καλύτερο όποιος και να είναι αυτός; Να σκεφτούμε: Χρειάζεται να κάνουμε μπάχαλο τα γήπεδα και κάθε φορά που πατάμε το πόδι μας στα τσιμέντα μιας θύρας να φοράμε το προσωπείο του αλήτη;
Αλήθεια αν προσπαθούσαμε, έστω και για λίγο, να σκεφτούμε τι θέλουμε, θα προχωρούσαμε πολύ μπροστά ως άτομα και ως κοινωνία. Αλλά οι σκέψεις πονάνε. Πονάνε αυτούς που πλουτίζουν εις βάρος μας. Γι’ αυτό γεμίζουν τα ΜΜΕ με σκουπίδια πάσης φύσεως, γι’ αυτό βάζουν πυρκαγιές, γι’ αυτό κάνουν επεισόδια και ζημιές στις ειρηνικές πορείες. Για να μας αποσπούν την προσοχή. Για να πηγαίνουν τη χώρα πίσω και αυτούς μόνο μπροστά. Πρέπει απλά να τους βρίσουμε και να σκεφτούμε. Να κλείσουμε την τηλεόραση και να μην ακούμε τους πολιτικούς. Απλοί βλάκες είναι με εξαιρέσεις εκπληκτικής βλακείας. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν μας αξίζει όλο αυτό. Αν μας αξίζει να υποκινούμαστε από τους εκάστοτε αρχηγούς ή αν μπορούμε να το αλλάξουμε όλο αυτό προς όφελός μας.

Αυτά είχα να σας πω…………..Φιλιά στα μούτρα


Dr.T.M

apo dr.seeng


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ




ΟΤΕ: Aναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL


χωρίς..... πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

· Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps. · Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής: · 2 Mbps · 8 Mbps · έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ .

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.

Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 1430 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

apodikseis

Τη μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά μηχανήματα εισηγείται η Κομισιόν

ImageΤο «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήρε η Έκθεση της κ. Van Den Burg για τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Το «ΟΚ» από την Κομισιόν αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά μηχανήματα που, όπως είναι γνωστό, αποτελεί πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς. Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, θα ληφθούν από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας, ωστόσο τα μέχρι τώρα δεδομένα και οι πληροφορίες για την σχετική πρόταση της –προεδρεύουσας- τσεχικής πλευράς, αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης της Κομισιόν, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε τα εξής:

«Η μείωση της έμμεσης φορολόγησης σε προϊόντα και υπηρεσίες τοπικού χαρακτήρα μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και απασχόλησης σε μία μάλιστα περίοδο οικονομικής κρίσης. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και δια μέσου της έμμεσης φορολόγησης πρέπει να γίνει με ουσιαστικά και άμεσα μέτρα. Στα μέτρα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν η προσφορά υπηρεσιών στην αγροτική τοπική οικονομία, η αγορά αγροτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων αλλά και η μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε τομείς παροχής υπηρεσιών έτσι ώστε να μειωθεί σε τοπικό καταρχήν επίπεδο η αδήλωτη εργασία. Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την λήψη άμεσων ουσιαστικών μέτρων τόνωσης των τοπικών αγορών και κυρίως της υπαίθρου οι οποίες πλέον πλήττονται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Nα σημειωθεί, τέλος, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τις αντίστοιχες τροπολογίες και την αντίστοιχη Έκθεση.


agronews

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σκάλα 18 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Σκάλα 23051

ΤΗΛ. :2735360022

FAX. :2735024032

Email :kdeskalas@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σκάλας διοργανώνει μέσω της Κοινωφελούς του Δημοτικής Επιχείρησης -αυτή τη φορά- το περίφημο «λακωνικό καρναβάλι 2009».

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στις 4 το απόγευμα, πλήθος αρμάτων θα παρελάσει στον κεντρικό δρόμο της Σκάλας, ενώ το κεντρικό θέμα του καρναβαλιού για φέτος εστιάζει στη λειψυδρία και δεν είναι άλλο από … «το νερό…νεράκι».

Στα πλαίσια «ελαφριάς» σάτιρας, όπως άλλωστε επιβάλλει και η μέρα, καλούνται όλοι -μικροί και μεγάλοι- να βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής στην πλατεία πηγών μαζί με ένα μπουκάλι νερό, καθώς εκεί θα βρίσκεται ένα υποτυπώδες πηγάδι, μέσα στο οποίο θα πρέπει όλοι να αδειάζουν το νερό που θα έχουν μαζί τους.

Ο Δήμος Σκάλας θέλει με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι, μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει σχετικό περίσσευμα νερού, αλλά για το μέλλον, όμως, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς τίποτα.

Μετά τη λήξη του καρναβαλιού θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στην πλατεία πηγών, την οποία θα πλαισιώσει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος με τις νησιώτικες μελωδίες του.

Γλέντι, μουσική, χορός, τραγούδι και ξεφάντωμα θα κυριαρχήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Σκάλας

Γρυπιώτης Γ. Ιωάννης

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

cid:1.3434719713@web28107.mail.ukl.yahoo.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σκάλα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ Αριθμ. Πρωτ. : 1015

Ταχ. Δ/νση : Σκάλα 23051

ΤΗΛ. : 2735023192 Προς : Μ.Μ.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

FAX. : 2730524032

Email : DHMOS-SKALAS@1499.syzefxis.gov.gr

info@dimsosskalas.gr

Ιστιοσελίδα : dimosskalas.gr

Πληροφορίες : Γραφείο Δημάρχου


ΘΕΜΑ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας και η ΟΝΝΕΔ δια των εκπροσώπων τους αποφάσισαν όπως προσκαλέσουν για να τιμήσουν την Τέως Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Γιαννάκου Μαριέττα, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έχει αποφασίσει να την ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σκάλας σε εκδήλωση την οποία και πρόκειται να προσαρμόσουμε σε ημερομηνία που θα είναι εφικτή για την Κυρία Υπουργό.

Η ημερομηνία που επέλεξε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας και η ΟΝΝΕΔ, χωρίς καν να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους, συμπίπτει με τη διεξαγωγή του καθιερωμένου Καρναβαλιού της Σκάλας, που αποτελεί και την μεγαλύτερη εκδήλωση του Δήμου μας.

Εύχομαι στη Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ την επιτυχία της διοργάνωσης για την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιεί, αλλά θα ήθελα να σας θυμίσω, ότι στη Λακωνία ανήκει και ο Δήμος Σκάλας και θα πρέπει να ενημερώνονται όταν διοργανώνουν τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις, για να μπορούν όλοι οι Δήμοι να συμμετέχουν.

Σε ένδειξη σεβασμού στο τιμώμενο πρόσωπο της κας Υπουργού δεν θα αποσταλούν προσκλήσεις για την εκδήλωση του Καρναβαλιού στους επισήμους ώστε να είναι διαθέσιμοι για την εκδήλωση τιμής της αξιόλογης και μαχήτριας Λάκαινας που έχει προσφέρει στον Νομό μας όσα της έχουν ζητηθεί.

Μετά τιμής

ο Δήμαρχος Δήμου Σκάλας

Γρυπιώτης Γ. Ιωάννης

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ


Η συνέχεια αυτού του μικρού οδοιπορικού γίνεται με την περισσότερο γνωστή στο κοινό, Μαρία Πολυδούρη. Κάποιοι από εμάς την διαβάσαμε στο σχολείο, άλλοι ίσως την γνώρισαν πρόσφατα μέσα από την σειρά που έτρεξε για λίγο στην τηλεόραση. Πήρε πολύ γρήγορα τον χαρακτηρισμό πεσιμιστή δημιουργού, μα παραμένει ιέρεια του ερωτικού ποιήματος. Άλλωστε το κεφάλαιο έρωτας έχει και μια νότα γκρί στο σύνολό του και γιατί όχι όταν έστω και έτσι το αποτέλεσμα της δημιουργίας είναι υπέροχο. Μόνο γιατί όπως πέρναγα με καμάρωσες....τι άλλο μπορεί να πεί κανείς;
ΓΙΑΤΙ Μ’ ΑΓΑΠΗΣΕΣ
Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ’ αγάπησες στα περασμένα χρόνια. Και σε ήλιο, σε καλοκαιριού προμάντεμα και σε βροχή, σε χιόνια, δεν τραγουδώ παρά γιατί μ’ αγάπησες. Μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου μια νύχτα και με φίλησες στο στόμα, μόνο γι’ αυτό είμαι ωραία σαν κρίνο ολάνοιχτο κ’ έχω ένα ρίγος στην ψυχή μου ακόμα, μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου. Μόνο γιατί τα μάτια σου με κύτταξαν με την ψυχή στο βλέμμα, περήφανα στολίστηκα το υπέρτατο της ύπαρξής μου στέμμα, μόνο γιατί τα μάτια σου με κύτταξαν. Μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες και στη ματιά σου να περνάη είδα τη λυγερή σκιά μου, ως όνειρο να παίζει, να πονάη, μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες. Γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες και μου άπλωσες τα χέρια κ’ είχες μέσα στα μάτια σου το θάμπωμα - μια αγάπη πλέρια, γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες. Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε γι’ αυτό έμεινεν ωραίο το πέρασμά μου. Σα να μ’ ακολουθούσες όπου πήγαινα, σα να περνούσες κάπου εκεί σιμά μου. Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε. Μόνο γιατί μ’ αγάπησες γεννήθηκα, γι’ αυτό η ζωή μου εδόθη. Στην άχαρη ζωή την ανεκπλήρωτη μένα η ζωή πληρώθη. Μόνο γιατί μ’ αγάπησες γεννήθηκα. Μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου μου χάρισε η αυγή ρόδα στα χέρια. Για να φωτίσω μια στιγμή το δρόμο σου μου γέμισε τα μάτια η νύχτα αστέρια, μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου. Μονάχα γιατί τόσο ωραία μ’ αγάπησες έζησα, να πληθαίνω τα ονείρατά σου, ωραίε που βασίλεψες κ’ έτσι γλυκά πεθαίνω μονάχα γιατί τόσο ωραία μ’ αγάπησες...

......Η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη του έχει δώσει όλη την αξία που του επιβάλλεται. Στο youtube σας παραπέμπω για να το απολαύσετε.

[ΜΕ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ...]

Με της σιωπής τα κρίνα που λυγούνε

μέσα στα νικημένα μου τα χέρια,

με τις σκέψες που μάταια κυνηγούνε

η μια την άλλη πέρα από τ’ αστέρια,

Με τα μάτια που κάτι νοσταλγούνε,

κάτι που μου είνε αγνοημένο πλέρια,

σα να μη βλέπουν, σα να μην αλγούνε,

εξαϋλωμένα μάτια, μάτια αιθέρια,

Στέκω οραματισμένη και πιστεύω.

Δεν ξέρω τι πιστεύω. Ξεφυλλίζω

τα ποιήματά σου κι’ όλο μεσιτεύω.

Στη σκέψη σου και στη βουλή του απείρου.

Κι’ όπως ποτέ τα μάτια δε σφαλίζω...

ξέρω πως πια δεν είνε απάτη ονείρου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια προληπτικής ιατρικής, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Σκάλας διοργανώνει δωρεάν εξετάσεις στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν:

- Μέτρηση αρτηριακής πίεσης
- Μέτρηση στο αίμα για τριγλυκερίδια, σάκχαρο και χοληστερίνη
- Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Όσοι πολίτες επιθυμούν να εξετασθούν στις παραπάνω εξετάσεις μπορούν να επισκεφθούν το αγροτικό ιατρείο της περιοχής τους.
Το πρόγραμμα θα ισχύσει από Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009.
Πληροφορίες στο τηλ. 2735360038.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ
ΩΡΑ 9:00 – 11:00 π.μ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΡΑΜΜΟΥΣΑΣ
ΩΡΑ 11:30 – 13:30 π.μ

ΤΡΙΤΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΩΡΑ 8:30 – 11:30 π.μ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΗΣΙΟΥ
ΩΡΑ 12:00 – 13:30 π.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΗΜΟΝΑ
ΩΡΑ 9:00 – 11:00 π.μ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ
ΩΡΑ 11:30 – 13:30 π.μ

ΠΕΜΠΤΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ
ΩΡΑ 9:00 – 11:00 π.μ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΡΑΜΜΟΥΣΑΣ
ΩΡΑ 11:30 – 13:30 π.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΗΜΟΝΑ
ΩΡΑ 9:00 – 11:00 π.μ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ
ΩΡΑ 11:30 – 13:30 π.μ

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Γρυπιώτης Ιωάννης
φίλοι,
Η Mc Donald's και τα Starbucks ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα δίνουν όλα τα κέρδη από τώρα μέχρι την Κυριακή στο Ισραήλ για τον πόλεμο (γενοκτονία) που κάνει στη Γάζα.
Επίσης, οι παραγωγοί της ταινίας Bed time stories με τον Adam Sandler θα δίνουν τα κέρδη τους στο Ισραήλ.
Ενημερωθείτε, και ενημερώστε κι άλλους για να μην γίνουν άθελά τους υποστηρικτές αυτών των τεράτων που πιστεύουν στη δολοφονία των αθώων πολιτών.
Μποϊκοτάρισμα Mc Donald's και Starbucks λοιπόν !!
Ακόμα μην πάτε σινεμά να δείτε μια ταινία που προωθεί τη βία !!
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ DR.Seeng

kane klik sti photo

Ο Γιώργος Αυτιάς στη Σκάλα

Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Άλλη μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» στα πλαίσια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο «ΠΛΑΤΕΙΑ», στην πλατεία πηγών Σκάλας.
Μια εκδήλωση η οποία είχε χαρακτήρα αφενός ψυχαγωγικό και αφετέρου φιλανθρωπικό, καθότι ως γνωστόν τα έσοδα της συγκεκριμένης βραδιάς ο ανωτέρω σύλλογος τα διαθέτει κάθε χρόνο για κοινωφελείς – φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Την εισαγωγή της βραδιάς ανέλαβε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νικολέτα Λεϊμονίτη, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, ενώ παράλληλα προλόγισε τον κ.
Αυτιά. Διευκρίνισε, δε, ότι τα φετινά έσοδα από τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης θα διατεθούν στην αγορά ενός φορητού παλμικού οξυμέτρου, κατάλληλου για ενήλικες και παιδιά, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο Αγροτικό Ιατρείο Σκάλας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επίσημος καλεσμένος του συλλόγου κ. Αυτιάς, ο οποίος μίλησε στον κόσμο με πολύ μεγάλη οικειότητα και συμπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα μια μικρή αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και στην έως τώρα προσωπική και επαγγελματική του πορεία.
Ανθρώπινος και ζεστός, ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε έτοιμος να αφουγκραστεί και να αναδείξει τις δυσκολίες και τα προβλήματα αυτού εδώ του τόπου, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη Σκάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παρέα με τους δημάρχους Σκάλας και Νιάτων, κκ. Γρυπιώτη και Ντόβολο αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, το ΔΣ των «Νέων Οριζόντων» έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Σκάλας π. Γεώργιος Λέκκας, ενώ ακολούθησε η απονομή του βραβείου λιόπετρας στον κ. Αυτιά.
Στη βραδιά παρευρέθηκαν ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Ελένη Δεντάκου, ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεανώ Παπαφάγου, η αντιδήμαρχος κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Γκουβούσης, ο δήμαρχος Νιάτων κ. Ντόβολος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Σκάλας.
Την παράσταση, τέλος, έκλεψε η χορευτική ομάδα που κάλυψε το ψυχαγωγικό μέρος της βραδιάς, καθώς δύο νέα αγόρια και κορίτσια εντυπωσίασαν το κοινό με τις μοναδικές φιγούρες τους.

ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Το Σάββατο 21-2-2009 και ώρα 15.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας θα συγκεντρωθούν τα παιδιά του Δήμου Σκάλας και όχι μόνο για να οργανωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Το παιχνίδι θα είναι όπως το περσινό΄΄ Ερωτήσεις-σημεία΄΄ της πόλης. Θα υπάρχει σπαζοκεφαλιά -αγωνία-ταχύτητα και απαιτείται οξύτητα πνεύματος.

Επαθλο για την ομάδα που θα βρεί τον θησαυρό είναι το ποσό των 300 ευρώ.

Το έπαθλο είναι προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυριών Σκάλας.
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Δημήτρης.

Ο Δήμος Σκάλας και η Ένωση Αστυνομικών Λακωνίας καλεί τους Δημότες της Σκάλας και τους πολίτες γενικότερα της Λακωνίας να παρευρεθούν στο μνημόσυνο ¨ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ΄΄ που τελείται την 21'2'2009 και ώρα 09.45 στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας Σκάλας.
Ακολούθως θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Αντιδήμαρχος ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ Δημήτρης.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Ν.Α. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι διατίθενται στους πολίτες τα παρακάτω ΦΕΚ : υπ΄ αριθμ. 5/15-01-2009 που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών (3) θέσεων μόνιμου προσωπικού της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
Οι προς πλήρωση θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο και αριθμό είναι οι εξής:
1) ΔΕ Προσωπικό Η/Υ (1 θέση)
2) ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων (1 θέση).
3) ΔΕ Οδηγών (1 θέση)
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει στις 13/02/2009 και λήγει στις 04/03/2009.
Το υπ΄ αριθμ. 3/15-01-2009 που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών (3) θέσεων μόνιμου προσωπικού του ΔΗΜΟΥ ΕΛΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
Οι προς πλήρωση θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο και αριθμό είναι οι εξής:
1) ΠΕ4 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (1 θέση)
2) ΔΕ28 Χειριστών Μηχανημάτων(1 θέση)
3) ΥΕ16 Εργατών (1 θέση).
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 24/02/2009.
Το υπ΄ αριθμ. 14/21-01-2009 που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών (3)θέσεων μόνιμου προσωπικού του ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Οι προς πλήρωση θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο και αριθμό είναι οι εξής:
1) ΔΕ29 Οδηγών Αυτοκινήτων Καθαριότητας (1 θέση)
2) ΥΕ16 Εργατών καθαριότητας (1 θέση).
3) ΥΕ16 Εργατών Ύδρευσης (1 θέση).
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει στις 13/02/2009και λήγει στις 05/03/2009.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Αρχιδάμου 51, τηλ.27310-89300) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.asep.gr
ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!! από τον dr.Seeng

















ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!
























Αpo hakis-hakis


Σ' ΑΓΑΠΩ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Σου τό 'χω πει τόσες φορές
αγάπη μου
και θα στο πώ άλλες τόσες
άκου λοιπόν το σ' αγαπώ
αγάπη μου
σ' όλες της γής τις γλώσσες

Σ' αγαπώ ελληνικά
ίο τ' άμο ιταλικά
ζε βουζέμ φραντσέζικα
άϊ λάβ γιού εγγλέζικα

Γιό τέ άμο ισπανικά
και πορτογαλέζικα
γιά χα μπίπι αράπικα
τσέ τσά κό κινέζικα

Σ' αγαπώ ίχ λίμπε ντίχ
μόνο εσένα αγαπώ
πως αλλιώς να σου το πώ
σ' αγαπώ γιά βάς λιού μπλιού
μόνο εσένα αγαπώ
πως αλλιώς να σου το πώ
Composer:
Συνθέτης:
Γιώργος Μουζάκης
Lyricist:
Στιχουργός:
Αλ. Σακελλάριος / Χρ. Γιαννακόπουλος
Χρόνια πολλά από το blog μας σε όλους τους ερωτευμένους, και μην τσιγκουνεύεστε στην αγάπη και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ


Ο πλούτος φέρνει την... αγένεια διαπιστώνει επιστημονική έρευνα



Μια τσάντα που αποτελεί τελευταία λέξη της μόδας ή ένα κοστούμι Armani μπορεί να δείξει ότι κάποια ή κάποιος έχει αρκετά χρήματα στο λογαριασμό τους. Όμως, όπως υποστηρίζει μία νέα επιστημονική έρευνα, το ίδιο μήνυμα τελικά μπορεί να «περάσει» και η γλώσσα του σώματος ή απλώς η ίδια η...γλώσσα..
Απλούστατα, οι πιο πλούσιοι είναι πιο αγενείς, όταν μιλάνε με τους άλλους.
Οι ψυχολόγοι Μάικλ Κράους και Ντάχερ Κέλτνερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέκλεϊ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science, βιντεοσκόπησαν διάφορες τετ-α-τετ συνομιλίες ανθρώπων αναλύοντας κυρίως ορισμένες χειρονομίες που δείχνουν το επίπεδο ενδιαφέροντος για τον άλλο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science.
Η βασική διαπίστωση είναι ότι όσοι έχουν υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό στάτους, έχουν και πιο «αγενή» συμπεριφορά την ώρα που μιλάνε, μεταξύ άλλων περιποιούμενοι τον εαυτό τους, μουτζουρώνοντας αδιάφορα χαρτιά όταν συνομιλούν με τον άλλον ή κάνοντας συνεχώς νευρικές κινήσεις ανυπομονησίας.
Από την πλευρά, τα άτομα χαμηλότερου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου δείχνουν περισσότερα σημάδια του τύπου «ενδιαφέρομαι», όπως γέλια ή σήκωμα των φρυδιών.
Οι πλουσιότεροι κατά μέσο όρο έπαιζαν νευρικά με ένα κοντινό αντικείμενο κατά μέσο όρο επί δύο δευτερόλεπτα στη διάρκεια μια δίλεπτης συνομιλίας τους, ενώ οι φτωχότεροι δεν έπαιζαν σχεδόν καθόλου.
Οι πλουσιότεροι, για σύντομα διαστήματα, έκαναν κινήσεις περιποίησης στο δικό τους σώμα, ενώ οι φτωχότεροι ποτέ. Οι φτωχότεροι κουνούσαν τα κεφάλια τους, γέλαγαν και σήκωναν τα φρύδια τους για τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα περισσότερο από τους πλουσιότερους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαφορά στη συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στο ζωικό μας παρελθόν και αντιστοιχεί στα σήματα που στέλνουν και σήμερα ζώα όπως τα παγώνια, φουντώνοντας τις ουρές τους για να περάσουν μηνύματα του τύπου «δες πόσο ωραίος είμαι»!
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται αν θα γνέφουν με το κεφάλι τους ότι συμφωνούν ή αν θα γίνουν πιο αρεστοί με το να γελάσουν, κάτι που έχουν ανάγκη όμως οι φτωχότεροι που είναι και πιο εξαρτημένοι από τη γνώμη των άλλων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΓΑ: Με τη σύνταξη του Μαρτίου το επίδομα θέρμανσης

ImageΜαζί με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΓΑ το επίδομα θέρμανσης (200 ευρώ, 150 ευρώ ή 100 ευρώ ανάλογα με το Νομό κατοικίας τους), όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

O δρόμος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης άνοιξε μετά την συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη. Όπως είπε ο κ. Λέγκας, ξεκίνησε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, η μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου με τη σειρά τους να καταβάλουν το επίδομα στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα δίνεται εφάπαξ και δικαιούχοι είναι:

- οι πάσης φύσεως συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλεται ΕΚΑΣ

- οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

- τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα

- τα άτομα με αναπηρία, έμμεσα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, εφόσον λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα

- οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα κυμαίνεται από 100 - 200 ευρώ με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή.

Ειδικότερα, χορηγούνται:

- 200 ευρώ για τους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.

- 150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πρέβεζας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

- 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων και Χίου
agronews.gr

Οι κερδοσκόποι.

Αυτή είναι η λίστα με τις τουλάχιστον 15 εταιρείες που, με βάση τους ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης, έκαναν κερδοσκοπία με τις τιμές προχωρώντας σε αδικαιολόγητες αυξήσεις. Αμφιβάλει κανείς ότι η λίστα αυτή μπορεί να συμπληρωθεί με πολύ περισσότερους;

press-gr

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Νέες πιέσεις στις τιμές έλαιολάδου.

Η διαμόρφωση των τιμών του λαδιού

Μια μόνο εβδομάδα κράτησε η ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές παραγωγού για το ελαιόλαδο και το ιταλικό εμπόριο άρχισε να ασκεί νέες πιέσεις, οδηγώντας από τα 2,30 ευρώ το κιλό, στα 2,25 και 2,20 ευρώ. Την ίδια ώρα οι τιμές που προσφέρθηκαν από διακινητές του προϊόντος στην Κρήτη κυμάνθηκαν από 2,08 έως 2,10 το κιλό για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι τρεις γραμμές.

Οι νέες πιέσεις του ιταλικού εμπορίου έχουν οδηγήσει σε «πάγωμα» των αγοραπωλησιών τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική αγορά, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές την περασμένη εβδομάδα και στην Ιταλία.
Υποχώρηση των τιμών καταγράφτηκε και στην Ισπανία, όπου οι τιμές ex-factory βρίσκονται γύρω στα 2 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, γύρω στο 1,95 ευρώ το κιλό για τα παρθένα και γύρω στο 1,85 με 1,90 ευρώ το κιλό οι βιομηχανικοί άσοι.

anagi.ana-mpa.gr

Έκθεση λακωνικών αγροτικών προϊόντων

Έκθεση λακωνικών αγροτικών προϊόντων

Με κεντρικό σύνθημα «Με σεβασμό στο περιβάλλον η Λακωνία κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης», η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού και την υποστήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνει από 10 έως 13 Μαρτίου στην Αθήνα έκθεση λακωνικών αγροτικών προϊόντων.

Στην έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν ξεχωριστά αγαθά της λακωνικής γης, όπως λάδι, κρασί, μέλι, κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής.
Πέραν των προϊόντων, θα γίνει και παρουσίαση του Νομού, που είναι μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας που υιοθέτησαν τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό προς το φυσικό και το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον. Καθώς η Λακωνία είναι ο Νομός με μεγαλύτερη αναλογικά έκταση βιολογικών καλλιεργειών, ως ποσοστό της αγροτικής παραγωγής.

anagi.ana-mpa