Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κατασκευή πλίθρων στο Βρονταμά 1954

Στην αναμνηστική φωτογραφία του Σεπτέμβρη 2012 απεικονίζονται Βρονταμίτες γύρο το 1954 να φτιάχνουν πλίθρες, τούβλα από λάσπη και άχυρο, που στεγνά και ξερά ήταν το κύριο οικοδομικό υλικό στο Βρονταμά εκείνα τα χρόνια.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ



Επειδή είναι ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ…γι αυτό, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου πραγματοποιεί την 12η  Εθελοντική Αιμοδοσία για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Γερακίου.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απογραφή όλων των συνταξιούχων του ΟΓΑ από 1/10/2012 μέχρι 30/11/2012

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα γίνει η καθολική απογραφή - με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας - όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων). Όπως αποφασίστηκε, η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου και οι τεχνικές λεπτομέρειες (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ) θα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του Οργανισμού.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο.Τ.Α.ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ .



Το Σωματείο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού Νομού Λακωνίας, συμμετείχε με επιτυχία, συντονισμένα και δυναμικά, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στην πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των Δημαρχείων της χώρας, από τις 10.00 πμ. έως 1.00 μ.μ.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτροπή των Περιφερειών: Ευρωπαϊκό και Κινέζικο φόρουμ Δημάρχων

Το πρώτο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Φόρουμ Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2012, είχε ως στόχο την εδραίωση των δεσμεύσεων, για την αστική αειφορία οι οποίες εκφράστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα σε συνέχεια της «Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας για την Αστικοποίηση» που εγκαινιάστηκε νωρίτερα φέτος.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου

Αρχίζει από την επόμενη Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, η καταβολή της πρώτης δόσης, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, μετά την υπογραφή, σήμερα, της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χ.Ο. ΣΚΑΛΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε όσους έχουν ήδη προμηθευτεί τα έντυπα εγγραφής από τις 5:30 μ.μ. Θα λειτουργήσουμε τμήματα παιδικά - εφηβικά και ενηλίκων. Τα Τμήματα ενηλίκων θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσουμε και τμήμα αμιγές αντρικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΛΑΣ

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε όσους έχουν ήδη προμηθευτεί τα έντυπα εγγραφής από τις 5:30 μ.μ.
Θα λειτουργήσουμε τμήματα παιδικά - εφηβικά και ενηλίκων. Τα Τμήματα ενηλίκων θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσουμε και τμήμα αμιγές αντρικό. Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας, για την πολυετή προσφορά στον τόπο μας και για το όραμά μας στην αίθουσα του ομίλου μας τις ώρες που αναγράφονται στην αφίσα μας καθώς και καθημερινά από την 1η Οκτωβρίου 'ολα τα απογεύματα και βράδια.

Κλείνει η ΔΟΥ Σκάλας από 1η Οκτώβρη!

Την αναστολή της ΔΟΥ Σκάλας από την 1 Οκτώβρη ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο ανακοίνωσε την αναστολή συνολικά 49 Εφοριών πανελλάδικά.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η 187η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

Με λαμπρότητα, τιμές και δόξα εορτάστηκε και φέτος η 187η επέτειος του ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο του Βρονταμά. Ο Δήμος Ευρώτα απέδωσε για άλλη μια χρονιά φόρο τιμής στους μαρτυρικούς εκείνους Βρονταμίτες που στις 15-09-1825 ήρθαν αντιμέτωποι με τις ορδές του Ιμπραήμ στο Παλαιομονάστηρο.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 187Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ

Συμπληρώνονται αύριο 187 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Βρονταμιτών στο Παλαιομονάστηρο. ''Όποιος λαός δε γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει'' είπε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Προϋποθέσεις για είσπραξη πρόσθετης ενίσχυσης, για τις επιτραπέζιες ελιές

Μια από τις σημαντικότερες ενισχύσεις για τους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς αποτελεί το ποιοτικό παρακράτημα (άρθρο 68). Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για την είσπραξή του; Στο ρεπορτάζ αυτό ο ΑγροΤύπος σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί οι οποίοι επιθυμούν να ενισχυθούν από το μέτρο

Σε ρυθμούς ανάκαμψης κινείται η ελληνική αγορά του ελαιολάδου.

Σε ρυθμούς ανάκαμψης κινείται η ελληνική αγορά του ελαιολάδου, ακολουθώντας τις έντονες ανοδικές τάσεις της ισπανικής αγοράς, γεγονός που αποτυπώνεται στις τελευταίες εμπορικές πράξεις Οι εξελίξεις έφτασαν με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων στη χώρα μας, τη στιγμή που στην ισπανική αγορά από τις αρχές Ιουλίου παρατηρείται μια ανοδική τάση της τάξης του 40%. Έτσι μετά από μια τριετία χαμηλών τιμών που έφερε σε οριακό σημείο τις ελαιοκομικές εκμεταλλεύσεις των παραγωγών, παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή κλίματος που αυξάνει τις προσδοκίες εν όψει της νέας παραγωγής.

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το χωριό μας το φετινό καλοκαίρι! Μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γερακίου, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:30μ.μ., στην περιοχή της Κάτω Βρύσης και κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο διοργανώθηκε Πάρτυ Νεολαίας με φιλανθρωπικό σκοπό!

MHNYMA Γ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σ’ όλους τους μαθητές, μια δημιουργική περίοδο με έμπνευση και πρόοδο, δύναμη και αισιοδοξία. Οι μαθητές, στον καινούριο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για μάθηση, καθότι η γνώση είναι επένδυση και εχέγγυο για το μέλλον. «Η γνώση είναι δύναμη»,

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν το κράτος αδυνατεί, την λύση την δίνει η Χρυσή Αυγή.


Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ


Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, είναι η κουβέντα που ακούμε συχνά. Ο φίλος, ο Αντώνης Μιχαλάκος, από την Σκάλα, τον σκύλο του τον Άρη (Μπούλη)), δεν τον έχει μόνο σαν φίλο του,αλλά και σαν παιδί του.

2.600€ τα έσοδα από την συναυλία για τον Θανάση Μήτρη

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών Γερακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου και το Αθλητικό Σωματείο «Κάστρο Γερακίου» ευχαριστούν θερμά όσους παρευρέθησαν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στην συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό που πραγματοποιήθηκε στο Γεράκι.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών σε γεωργικά προϊόντα

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη διενεργούνται οι έλεγχοι για την ύπαρξη υπολειμμάτων σε οπωροκηπευτικά σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης, διακίνησης και διάθεσης προϊόντων φυτικής προέλευσης της Περιφερειακής μας Ενότητας και για τη φετινή χρονιά, βάσει του
επισήμου ετησίου προγράμματος ελέγχου υπολειμμάτων του Υ.Π.Α.Α. & Τροφίμων.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ CALIMANESTI

Στο Calimanesti στις 26 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ευρώτα
Η εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση του Δήμου Ευρώτα για την ευρωπαϊκή δράση ΄΄ΚΑΠ ενάντια στην κρίση΄΄, ύψους 89.000 €, αποτελεί μία από τις πρωταρχικές προτεραιότητές του.
Το Σαββατοκύριακο όπου ολοκληρώθηκε η 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (25- 26 Αυγούστου), κατέλυσε στη Σκάλα αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο του Calimanesti της Ρουμανίας.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Γρυπιώτης αναχωρεί για διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Forum, που θα διεξαχθεί μεταξύ των Δημάρχων από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το φετινό θερινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα, έριξε αυλαία την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, με τη μυσταγωγική συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη.
Η μεθοδική και προσεγμένη προσπάθεια ‘’αγκαλιάστηκε’’ από το κοινό, ο σκοπός άλλωστε ήταν ειδικός:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μέχρι 600% ακριβότερα φθάνουν τα πορτοκάλια Βαλέντσια στον καταναλωτή

Το πρόβλημα με τις πολύ χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια βαλέντσια επανέφερε στην δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος έκανε λόγο για λειτουργία καρτέλ στην αγορά.

ΕΚΔΡΟΜΗ στα ΚΥΘΗΡΑ στις 15 και 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο όμορφο νησί των Κυθήρων, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.
Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το πρωί από το Γεράκι με προορισμό το λιμάνι της Νεάπολης, απο όπου θα πάρουμε το πλοίο για Κύθηρα.