Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η ακαταλληλότητα της Γέφυρας Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας

Η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να συμμεριστεί τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της Γέφυρας του Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό σημείο χερσαίας πρόσβασης στη Νοτιοανατολική Λακωνία.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συντήρηση της Επαρχιακής οδού Σκάλας-Γυθείου

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο «Συντήρηση της Επαρχιακής οδού Σκάλας-Γυθείου», προϋπολογισμού 440.000,00 €.

Ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας, όπου θα διεξαχθεί το 27ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών – Γυναικών. Θα αγωνιστούν οι αθλητές του συλλόγου μας, ο Λυκούργος Τσάκωνας ο Γιώργος Τσάκωνας και η Ναταλία Λιακάκου.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ –ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Στα μέσα Ιανουαρίου 2013 οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου έκοψαν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους παρουσία του Αιδεσιμότατου Ιωάννη Χαραμή όπου ευλόγησε την πίτα ,των καθηγητών και των διευθυντών των δύο σχολείων,των μαθητών και αρκετών γονέων και κηδεμόνων.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΛΑΣ

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο κοσμικό κέντρο "ΕΡΑΤΩ".
 Οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμα μια φορά τους παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς από όλα τα τμήματα του ομίλου. Το κοινό εντυπωσιάστηκε τόσο από την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης όσο και από το επίπεδο των χορευτών μικρών και μεγάλων. 
Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας, με τη δυναμική που έχει αποκτήσει,έστειλε και πάλι το μήνυμα πως θα συνεχίσει να παίζει πρωταρχικό ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό του πρόσωπο μέσα από δράσεις που αφορούν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
Για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε η αγάπη του κόσμου για τον όμιλο, η διάθεση για χορό και η προσήλωση στην παράδοση. Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, με πληθώρα χορευτών και ποικιλία χορών, ο όμιλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Γονείς και παιδιά ευχαριστημένοι από την εκδήλωση έφυγαν με χαμόγελο μετά τη λήξη αλλά και με δώρα από τη λαχειοφόρο που έκανε ο όμιλος για το καλό της νέας χρονιάς. Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας και ευχόμαστε τύχη και αγάπη για το 2013!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο πρωταθλητής του μήκους Γιώργος Τσάκωνας στη Μόσχα.

Στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου «Ρώσικος χειμώνας», το οποίο θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, θα αγωνιστεί ο Γιώργος Τσάκωνας. Ο πρωταθλητής του μήκους, ο οποίος σήμερα έγινε 25 ετών, ενημερώθηκε από τους διοργανωτές πως θα είναι μεταξύ αυτών που θα πάρουν μέρος.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Π.Ο. ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ''Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ''

Το ΔΣ του ΑΠΟ Γλυκόβρυσης ''ο Λεωνίδας'' ανακοινώνει την πρόσληψη του Θεόδωρου Σταμογιάννου ως τεχνικού της ομάδας ποδοσφαίρου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Όσον αφορά την, προ ημερών, δημόσια καταγγελία και παρέμβαση εκ μέρους μας για τα ατυχή διαιτητικά γεγονότα που αντιμετώπισε η Ομάδα μας,θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κάτοθι:

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ευρώτα



Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 68, 69 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α / 07-06-2010), σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 07:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου μας, με τα πιο κάτω θέματα:

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Α.Π.Ο. ''ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ'' Κοινοποίηση προς : ΕΠΣ Λακωνίας Επιτροπή Διαιτησίας Μ.Μ.Ε.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Βαθύτατα προβληματισμένοι απο την διαιτησία του κ. Ν.Αλειφερόπουλου στον αγώνα της 13ης αγ. της Α'κατ. ΕΠΣΛ μεταξύ του σωματείου μας και του Μολαικού την Κυριακή 13/1/2012 στο γήπεδο Γλυκόβρυσης,θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας,την θλίψη και την συνεπακόλουθη οργή μας.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Διαβάστε την ιστορία του ... και βοήθησε και εσύ το μικρό ΛΙΑΚΟ-ΒΙΝΤΕΟ


Η ιστορία του Ηλία μας ξεκίνησε από 6 μηνών πού διαπίστωσα ότι δεν μεγάλωνε. Για 2 χρόνια γίνονταν εξετάσεις να βρεθεί κάποιο σύνδρομο,
βγαίνοντας το ιστορικό του και σε άλλα κράτη χωρίς να βρίσκουν κάτι.

Στα 3 χρόνια του, έκλεισε η φωνή του και ψάχνοντας να βρούμε τι συνέβαινε, χρειάστηκε να μπει χειρουργείο για ενδοσκόπηση στο Παίδων Αγία Σοφία.

Την προηγούμενη του χειρουργείου, στον καρδιολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε και το πρόβλημα στην καρδούλα του. Την επομένη μη έχοντας επιλογή οι ΩΡΛ του έκαναν τραχειοτομή λόγω στένωσης του λάρυγγα.

Μετά από 7 μήνες σε ηλικία 3,5 ετών κάναμε και επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο Ωνάσειο για υποβαλβιδική στένωση.



Δυστυχώς , 7 μήνες μετά υποτροπίασε με σταθερή όμως πορεία για 3 χρόνια περίπου.

Κατά τη διάρκεια κάναμε και προσπάθειες για αφαίρεση της τραχειοτομής δύο φορές στην Αγγλία , ενώ ο έλεγχος για το θέμα της ανάπτυξης συνεχιζόταν, αλλά δεν άλλαξε κάτι για τον λάρυγγα.

Ξεκινήσαμε όμως αυξητική ορμόνη δοκιμαστικά και την δέχτηκε , αλλά δυστυχώς την σταματήσαμε γιατί χρειάστηκε να πάρει κορτιζόνη που προκάλεσε διόγκωση στον εγκέφαλο.

Η καρδιά ωστόσο χειροτέρεψε χωρίς κάποιος εδώ να αναλαμβάνει να τον χειρουργήσει. Μάθαμε για τον Κο. Καλάγκο στην Ελβετία που δέχτηκε να έρθει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα , αλλά δεν τον δέχτηκαν στο Ωνάσειο , οπότε ξεκινήσαμε τη διαδικασία να πάμε εμείς εκεί.


Το ραντεβού μας είναι στις 18 Ιανουαρίου εισαγωγή και στις 23 του Γενάρη το χειρουργείο. Όμως η επιτροπή απέρριψε το αίτημα μας με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.


Δυστυχώς, όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε όλοι, το κράτος μας είναι αδιάφορο. Γι'αυτό ζητάμε τη δική σας ανθρωπιά. Ο αγώνας είναι άνισος και ο χρόνος μας πιέζει.


Ζητάω σαν μάνα τη βοήθεια σας για να καταφέρει το μωρό μου να συνεχίσει να γελάει και να παίζει!


Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας !!!


Δείτε ένα μικρό ΒΙΝΤΕΟ με τον ΛΙΑΚΟ 



Η επέμβαση κόστους 100,000 € μπορεί να γίνει στην Ελβετία αν υπογράψουν οι Έλληνες γιατροί για να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα από την ασφάλεια, όμως μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αρκεί το Ωνάσειο να στείλει επίσημη πρόσκληση στον κο Καλαγκο.


497/746323-57 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο ονομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗΤΑ ΣΟΥΣΑΝΑ 
ΙΒΑΝ..GR 4701104970000049774632357
(BIC ) ETHNGRAA τηλ. 6945683728 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


ΕΔΩ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΝ  μικρό μας αγγελούδι ΛΙΑΚΟ

                                   ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ!!!


Όποιος θέλειας βοηθήσει το μικρό μας αγγελούδι ΛΙΑΚΟ !!!!!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!!
πηγη


Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Δ.Σ., ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συνήλθε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου το Δ.Σ. Ευρώτα.

Αποτελέσματα απογραφής του 2011 για τον Δήμο Ευρώτα

 Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του  πληθυσμού, στον Δήμο Ευρώτα από την απογραφή, το 2011 όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Σε παρένθεση είναι η απογραφή του 2001 και η διαφορά.
Μειώθηκε ο πληθυσμός στον δήμο Ευρώτα κατά 2048 κατοίκους.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥ
Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μία αίθουσα που έσφυζε από κόσμο ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου έκοψε την 8η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 6 Ιανουαρίου 2013 (Ημέρα των Θεοφανείων) στο Καφέ -Μπάρ “ΑΝΑΚΤΟΡΟ” στο Γεράκι.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καρίτσα

Στο πένθος είναι βυθισμένο το χωριό εξαιτίας του τραγικού θανάτου του Γιώργου Τούντα σε τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2013. 

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η εφορία καλεί τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων για τη δήλωση στοιχείων εκτός σχεδίου και οικισμών.

Ηλεκτρονικό προσκλητήριο για τη δήλωση στοιχείων αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου και οικισμών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο τρίμηνο του έτους. 
Η επικαιροποίηση του αρχείου για τα χωράφια θα έχει τριπλό στόχο: την επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε ακίνητο, με στόχο έσοδα 3 δισ. ευρώ το 2013, την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για κάθε έναν από τα 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ορισμός και αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων στον Δήμο Ευρώτα.

Λόγω των επιπρόσθετων αρµοδιοτήτων του Δήμου Ευρώτα αλλά και για την ορθολογικότερη λειτουργία των αρµοδιοτήτων και τον διαχωρισµό αυτών, καθώς και την σωστή λειτουργία των δηµοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, χτες 4η Ιανουαρίου 2013, προχώρησε στην διεξαγωγή ανασχηματισμού του προσωπικού, των ρόλων και των ευθυνών μεταξύ των πέντε αντιδημάρχων ως εξής.

Με λαμπρότητα ο αγιασμός για τα Θεοφάνεια στη Σκάλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η μέρα των Θεοφανείων, στη Σκάλα. Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, στη Σκάλα πλήθος κόσμου και επισήμων συγκεντρώθηκε για τη δοξολογία.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ



Ο Δήμαρχος Ευρώτα και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων που θα γίνουν στη Σκάλα.
Την 6η Ιανουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεστεί ο εορτασμός της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος και η Τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα.



Αλλαγές υπήρξαν στους αντιδημάρχους στο δήμο Ευρώτα. Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη, νέοι αντιδήμαρχοι ορίζονται οι εξής:

Πρώτος σε αυθαίρετα είναι ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ώς τον ακριβή εντοπισμό τους στον χάρτη.