Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

40 εθελοντές αιμοδότες κατά την 46η αιμοδοσία.



 Η 46η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013.
  40 εθελοντές αιμοδότες, ηλικίας 21 έως 61 ετών, έσπευσαν στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».

Μελέτη Εφαρμογής του σχεδίου πόλεως του οικισμού Βλαχιώτη.



Ο Δήμος Ευρώτα στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εργασιών της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη (πράξη) Εφαρμογής του σχεδίου πόλεως του οικισμού Βλαχιώτη του Δήμου Έλους Νομού Λακωνίας», η οποία κυρώθηκε χωρίς διορθώσεις με την υπ’ αρ. πρωτ. οικ. 8393/30-12-2010

Σκοτώνουν με φόλες τις αλεπούδες .



Το  θράσος ορισμένων δεν έχει όρια. Ορισμένοι δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι αφού έχουν αρχίσει την εξολόθρευση των αλεπούδων με φόλες, μην υπολογίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα ζώα οικόσιτα στη περιοχή.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

46η εθελοντική αιμοδοσία Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας



  «Το αίμα είναι πηγή ζωής - πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου».
  Την 46η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο  Δήμος Ευρώτα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.  

Ομήρου Οδύσσεια- Χώρος και χρόνος της μνηστηροφονίας

Ο Σύνδεσμος και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων νομού Λακωνίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Ομήρου Οδύσσεια- Χώρος και χρόνος της μνηστηροφονίας.
Την εισήγηση θα κάνει η κυρία Αριάδνη Γκάρτζιου- Τάττη, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σκάλα Λακωνίας, στο Πνευματικό Κέντρο, την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013, ώρα 6.30 μ.μ. και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας σας προσκαλεί στην αποκριάτικη εκδήλωση που θα γίνει το Σαββάτο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 4 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σ.Ε.Η Λακωνίας: Σχετικά με τις ρευματοκλοπές



Ο Σύνδεσμος  Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Λακωνίας , που εκπροσωπεί το σύνολο  των  Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, σε απάντηση δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρονται σε «σπείρες Ηλεκτρολόγων»  που επεμβαίνουν παράνομα στους μετρητές της Δ.Ε.Η, μετά από σχετικές «έρευνες της ΔΕΗ» δηλώνει τα παρακάτω.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ντού της ΔΕΗ για ρευματοκλοπή σε καταστήματα στη Σκάλα.

Κρούσματα συνδρομητών που πειράζουν τους μετρητές τους προκειμένου να καταγράφουν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς εντόπισε ειδικό συνεργείο της ΔΕΗ σε καταστήματα στη Σκάλα.

Με θετική προοπτική ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «Η ΚΑΠ Ενάντια στην κρίση»

Με αισιόδοξα μηνύματα και θετική προοπτική ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Η κοινή αγροτική πολιτική ενάντια στην κρίση».
ΤΟ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προγραμμάτισε και υλοποίησε ο Δήμος Ευρώτα, ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα διαλόγου και προβληματισμού για το μέλλον των πολιτών και την συναδέλφωση των τεσσάρων συμμετεχόντων Δήμων ( Καλιμανέστι/Ρουμανία, Καπάνορι/ Ιταλία, Πόποβο/Βουλγαρία, Ευρώτας/Ελλάδα).

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Στοπ της Κομισιόν στις εισαγωγείς πορτοκαλιών από τη Νότια Αφρική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου νέα μέτρα απαγόρευσης για τις εισαγωγές πορτοκαλιών της Νότιας Αφρικής με σκοπό να μη μεταδοθεί η ασθένεια της «μαύρης κηλίδας» που έχει πλήξει τα εσπεριδοειδή της χώρας.
 Σημειώνεται ότι πέρσι είχαν βρεθεί στη Νότια Αφρική 27 περιπτώσεις «μαύρης κηλίδας».