Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Ε.Ε. για το έτος 2013.



Ο Δήμος Ευρώτα επιλέχθηκε ως φορέας εκπροσώπησης που μεσολαβεί για τη Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Ε.Ε. για το έτος 2013.
Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται αποκλειστικά άποροι που διαμένουν στην Ελλάδα.
Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους άπορους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και είναι:

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Βράβευση μαθήτριας του Γυμνασίου Γερακίου στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης



Η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Γερακίου Λάμπρου Παναγιώτα, του Γεωργίου και της Δέσποινας, διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης , για το 2012-13, παίρνοντας το 3ο βραβείο, ανάμεσα σε πάνω από 1200 συμμετοχές από μαθητές όλης της Ελλάδας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ



Το Γυμνάσιο Γερακίου  πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή των Δελφών, στις 11-14 Απριλίου 2013. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια δύο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε το σχολείο μας: Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο " Εξερευνώντας τις μεταβολές της Γης και του τόπου μέσα από τα μονοπάτια της Μυθολογίας", με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σαράντη Ανθή, και Αγωγής Υγείας με τίτλο "Σύγχρονες καλλιέργειες... με αρχαίους καρπούς, δυναμίτες υγείας", με υπεύθυνη την κα Τσιμπίδη Σοφία. Στα προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD “ΣΑΝ ΕΡΘΩ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ”



Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, γεμάτη μουσική και συναίσθημα, έγινε την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου το απόγευμα η παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου  του Κώστα Τσεμπελή με τίτλο “Σαν έρθω φίλε να σε βρω..”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου. Το CD  είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, τα έξοδα της οποίας ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου ο δημιουργός του και διατίθεται δωρεάν, ενώ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου του Βαγγέλη Φασμούλου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από 5 χρόνια .

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΞ ΕΥΡΩΤΑ:Εκδήλωση στο 1ο δημοτικό σχολείο Σκάλας



Την Τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Σκάλας έγινε η παρουσίαση του λευκώματος ασπρόμαυρης φωτογραφίας , με φωτογραφίες προσώπων και τοπίων του Δήμου Ευρώτα.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

13η αιμοδοσία στο Γεράκι

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου πραγματοποιήθηκε από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου η 13η αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Γερακίου. Αρκετοί Γερακίτες και Γερακίτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας παρόλο που είναι μια δύσκολη εποχή με πολλές ιώσεις και αρκετοί δεν μπόρεσαν να έρθουν να δώσουν αίμα.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΛΟΥΣ & ΛΕΗΜΟΝΑ

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης Προσκαλεί, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ., στο καφενείο του κ. Π. Γρηγοριάδη στο Έλος, τους κατοίκους της Τ.Κ. Έλους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα τους όμορους ιδιοκτήτες του προχώματος Έλους,

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Καρίτσα και τα Νιάτα

Γιάννης Γρυπιώτης: «Πάγια αιτήματα των δημοτών βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους» Το χωριό της Καρίτσας επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Γιάννης Γρυπιώτης, με αφορμή την επισκόπηση των εργασιών στον τομέα της ύδρευσης.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου θέλοντας να βοηθήσει τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης όπου αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και λάδι.