Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ 25/8/200

Για μια ακόμη φορά ο εμπρηστής ξαναχτύπησε μετά από λίγα εικοσιτετράωρα στην ίδια περιοχή που ειχε ξεσπάσει και την Παρασκευή στο Βρονταμά .Είναι η 17η φωτιά που ξεσπάει στο Δήμο Σκαλας και η 15η στη περιοχή Βρονταμα –Γραμμουσας .
Η φωτιά λόγω του δυνατού ανέμου που έπνεαν εκείνη τη στιγμή ,και της υψηλής θερμοκρασίας πήρε μεγάλες διάστασης και έκαναν τη πυρόσβεση πάρα πολύ δύσκολη ,καθότι οι άνεμοι άλλαζαν πορεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα οχήματα και οι άνδρες πυρόσβεσης να φτάσουν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.
Η φλόγες σε ορισμένα σημεία έφταναν στα 50 μέτρα ύψος καθώς η φωτιά πέρναγε μέσα από ένα ρέμα ,και η βλάστηση ηταν πυκνή .Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και σε ελαιόδενδρα.
Στο τοπο της πυρκαγιας ηταν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες από ξηρά και αέρος κατάφεραν μετά από πέντε ώρες να ελέγξουν τη φωτιά ,και έως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο ,και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Σκαλας κ.Γρυπιωτη μου ανέφερε ότι υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς οι οποίες ελέγχονται .
Στο τόπο της πυρκαγιάς ηταν και ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας ,και ανώτερο κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας .
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνευσαν από τη φωτιά άτομα της ομάδας πυρόσβεσης του Δήμου Σκαλας τους οποίους εγκλώβισε η φωτιά ,αλλα ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να του απεγκλωβίσουν


.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: