Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Α' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διημερου ‘Α Πανελληνιου Συνεδρίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ με θέμα <Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση >.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειας και Κοινωνικης Αλληλεγγυης κ. Γιώργου Πατούλη, με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και της δυναμικής συνεισφοράς του στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στη προώθηση του εθελοντικού κινήματος .
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ κ . Ιερώνυμος ‘Β ,ο Υπουργός Υγειας και Κοινωνικης Αλληλεγγυης κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές καθώς εκπρόσωποι εθελοντικών κα μη κυβερνητικών οργανώσεων ,οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την εθελοντική τους δράση και πρόσφορα .
Κατά τη συνεδριάσει με θέμα .Κοινωνικός Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριος ομιλητής ηταν ο Δήμαρχος του Δήμου Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης .

Το κοινό που παρακολούθησε συνολικά και τις δυο ημέρες το συνέδριο ξεπέρασε τα 1500 άτομα .
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί μέσα του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: