Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΑΛΑΣ 3-9 -08

'Εχθές το βράδυ στη Πλατεία των Πηγών έγινε η Λαϊκή συνέλευση από το Δήμαρχο Σκαλας Γρυπιώτη Ιωάννη με σκοπό να γνωρίσουν οι πολίτες, φορείς, και τα ΜΜΕ, τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και τα μελλοντικά σχέδια που έχουν προγραμματίσει για τη τρέχουσα περίοδο.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα που έχουν να κάνει με το αρδευτικό έργο, μεταφοράς νερού από το Βασιλοποταμο προς την περιοχή Δήμου Ελους-Ασωπού, και της διευκρινίσεις και της δεσμεύσεις που είχαν από την προηγούμενη μέρα από το Νομάρχη Λακωνίας κ. Φούρκα Κωνσταντίνο..
Ακουστέ το λόγο του Δημάρχου ,και δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την χθεσινοβραδινή ομιλία και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του .
Εγώ σαν κάτοικος της Σκαλας θλίβομαι από τη παρουσία του κόσμου ,και προπάντων όταν άτομα νεαράς ηλικίας ηταν μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού μου, ήθελα να ήξερα δεν τους αφορά το μέλλον τους, δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα που περνάει στενεύουν τα ζωνάρια τους ,και ότι σε λίγα χρόνια με το σκεπτικό αυτό θα γίνουν εργάτες των οικονομικών μεταναστών η θα περιμένουμε πότε θα κάνει καταστροφές για να πάμε να εκλιπαρούμε τον κάθε πολιτικό άρχοντα να μας αποζημιώσει .
Όσο για μας τους ποιο μεγάλους ας αφήσουμε τα λόγια του καφενείου και ας ανασκουμπωθούμε για το καλό του τόπου ας προσφέρουμε και εμείς για το Δήμο μας ,γιατί Δήμος είμαστε εμείς και όχι το κτήριο του δημαρχείου που το επισκεπτόμαστε όταν είναι για προσωπικά οφέλη η να πάρουμε , να δώσουμε εμείς για το δήμο δεν μπορούμε μας πονάει.
Θα δανειστώ από έναν φίλο που εχει κάνει ένα σχόλιο 1 Σεπτεμβρίου 2008 11:35 μμ
Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε Ρ Ε Ε Ε Ε Ε.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ1
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ3/
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ3/

Από ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ 3-9-2008

Boomp3.com
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

13 σχόλια:

loyloy είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!ΨΩΜΙ,ΦΡΑΠΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε δήμαρχε η ομιλία σας μου θύμισε ένα ανέκδοτο που λέει : ‘’ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ‘’ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ’’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ‘’ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ’’ Τα λόγια καλά είναι όπως επίσης και η διπλωματία του λογού σας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ?
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε -η φιλε-η. σε ευχαριστώ για την επίσκεψη σου και για το σχόλιο σου στο SITE της ΣΚΑΛΑΣ. Είναι μια καλή αρχή στο να αναδείξουμε τους προβληματισμού μας και της σκέψεις μας για ένα καλύτερο αύριο για μας που ζούμε το τοπο μας αλλα και αυτούς που ζουν μακριά.
Όσο για το σχόλιο σου ότι ρίχνουμε ευθύνες στους νέους δεν το δέχομαι ,απλά κτυπάμε το καμπανάκι για τα επόμενα δύσκολα χρόνια που έρχονται .
Εγώ θα σε παραπέμψω να κανείς αναζήτηση στο google SKALA LAKONIAS και να δεις τη ενδιαφέρει τη νεολαία μας, (σχόλια για καφέ ποτά κλπ).
Για το θέμα ότι οι μεγαλύτεροι έχουν καταστρέψει δεν μπορώ να το δεχθώ ,θα κοιτάξεις φωτογραφιες πως ηταν η Σκαλα πριν τη δεκαετία του 60 http://www.panoramio.com/photo/2757612 και κοιτά και σήμερα 70 2008. http://www.panoramio.com/photo/2757612 αυτοί οι άνθρωποι έκανα τη Σκαλα απο χωριό σε Πολιτεία μέσα απο μεγάλους αγώνες στο να επιβιώσουν ,και να μεγαλώσουν εμάς. http://www.panoramio.com/photo/2757563
Λάθη έχουμε κάνει όλοι και συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη ,ο σκοπός είναι να μην κάνουμε πάλι τα ίδια αλλα όσο μπορούμε να τα μετριάσουμε .
Όσον αφορά το καλά κάνουν οι νέοι και ενδιαφέρονται λυπούμε για αυτή την έκφραση εάν νομίζεις ότι δεν έχουν πράξει σωστά ,γιατί δεν ενδιαφέρεστε εσείς να πράξετε ότι είναι σωστό ,για το δικό σας το καλό ,και το μέλλον των παιδιών σας .
Για το στρουθοκαμηλισμό ,έχω να σου πω ότι ζούμε σε μια πόλη που δεν εχει οδό και αριθμο και ξέρει ο καθένας μας τον γύρω μας και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί .
Ελπίζω ότι μετά απο το σχόλιο σου να γίνει μια καλή αρχή στο να συζητάμε τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπο μας
Σε ευχαριστω
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΙΜΟΝΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ LOYLOY
ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΕΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ ΕΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΒΑΘΗ ΥΠΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΑ LOYLOY

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια σας σήμερα στο blog του αγαπητού Μιχάλη
διαπιστώνω με πολύ χαρά ότι η δημοκρατία του λογού είναι ιερή.
Θα’ θελα να προσθέσω όμως και εγώ με την σειρά μου ένα ρητό πουλέγανε
οι αρχαίοι έλληνες: ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ.-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή LOYLOY εγώ δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με τη νεολαία γιατί και νέος αισθάνομαι στα 46 μου χρόνια και έχω και εγώ τους δικούς μου προβληματισμούς ,και προσωπικά εγώ δεν βρίσκομαι σε ούτε σε βαθύ ύπνο αλλα ούτε και σε λήθαργο .
Βλέπω τους προβληματισμούς που υπάρχουν και ούτε ρίχνω το ηθικό των νέων αλλα δεν δέχομαι το ότι καλά κάνουν και δεν ενδιαφέρονται .Είναι βαριά κουβέντα που δεν νομίζω νέος άνθρωπος να την υιοθετεί.
Με την αδιαφορία δεν λύνονται τα προβλήματα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΙΜΟΝΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ,ΜΕΤΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ-ΔΗΜΑΡΧΟ κλπ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ;ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε στην ομιλία σου στην λαική συνέλευση(ας την πούμε έτσι) αναφέρθηκες και στην διαχείρηση της Τράπεζας αίματος Σκάλας,είπες 'οτι τώρα με την μηχανοργάνωση που έκανες ξέρεις που δίνονται οι φιάλες αίματος, πόσες, σε ποιόν και πότε , τι θέλεις να πείς, ότι πριν ο Γιώργος ο Κρεμύδας δεν γνώριζε τι έκανε ή δεν έκανε καλή διαχείρηση, λυπάμε πάρα πολύ για αυτά που είπες διότι όλοι γνωρίζουμε την προσφορά του Κρεμύδα για την αιμοδοσία. Εγω προσωπικά θα παρακολουθώ απο το Νοσοκομείο την διαχείρηση που θα κάνεις τώρα.Κρίμα Δήμαρχε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι αυτή ήταν λαική συνέλευση.Ηταν μία απολογία πρόχειρη των μη πεπραγμένων απο την Δημοτική Αρχή. Ηταν η αποποίηση των ευθυνών για όσα δεν έχουν γίνει ή δεν μπορούν να γίνουν. Οταν άρχισε να κατασκευάζεται η ύδρευση χαρές και πανηγύρια του Δημάρχου να λεει ότι το έργο είναι δικό του.Οταν άρχισε η κατασκευή των πεζοδρομίων παλι χαρές και πανηγύρια.Οταν σταμάτησε το έργο λόγω των γνωστών
προβλημάτων, τότε τα έργα δεν είναι δικά του αλλά των προηγουμένων.(Το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι βρήκε καμένη γη, μετά η Ν.Δ πάλι έλεγε ότι βρήκε καμένη γη)Ας αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Ενα καλοκαίρι πέρασε και απο ότι γνωρίζω το μόνο πρόβλημα του Δήμου ήταν οι φωτιές,βεβαίως, έχει προτεραιότητα η κατάσβεση, αλλά καιο Δήμος πρέπει να λειτουργεί και να προχωράει και όχι να υπάρχει στασιμότητα. Πανηγύρια πάλι 'οταν προσλήφθηκαν 60 άτομα (πόσα δούλευαν είναι άλλο ερώτημα) τώρα που δεν μπορούν να πληρωθούν ή πότε θα πληρωθούν ποιός ευθύνεται, οι προηγούμενοι? Δεν πιστεύω τις προσωπικές προσλήψεις να τις πληρώσει ο Δήμος Σκάλας. (το θέμα αυτό δεν αναφέρθηκε στην συνέλευση γιατί?) Γενικά η ενημέρωση ήταν πολύ κρύα ακούσαμε τα ίδια για άλλη μια φορά με την περσινή.Οσο για την μεταφορά των νερών , δεν νομίζω να κατάλαβε κάποιος κάτι, άν κατάλαβε ας το γράψει σε αυτή τη σελίδα.

Ανώνυμος είπε...

απαντώντας στις Θέσεις σας ένα μόνο λέω , είχατε κάθε δικαίωμα να είστε εκεί να τοποθετηθήτε και τότε θα μπορούσατε να έχετε λάβει όλες τις απαντήσεις αλλωστε εδώ είμαστε έπεται και συνέχεια των συνελεύσεων , και σε ότι αφορά τα πανυγήρια άλλοι [πανηγύριζαν]. Γιά τον νέο λέω μόνο αυτό δώσαμε την δυνατότητα στον νέο να συμμετέχει στο τοπικό συμβούλιο νέων , και να έχει άποψη και θέση , αλλά από τα αποτελέσματα είχαμε 0 εγγεγραμμένους ούτε και εσύ φίλε που τα γράφεις δεν ήρθες . Αλλά και πάλι εδώ είμαστε , περιμένουμε .
Για το δέ πρόγραμμα ανέργων ουδέποτε είπα ότι προσήφθηκαν άτομα από εμένα και αρκεί να ρωτήσετε τους ίδιους και να μάθετε εάν όντως πολιτικά το είχα << πουλήσει >> αντιθέτως τους ανέφερα πάντα ότι χαρη δεν χρωστούν σε κανένα και περισσότερο σε μένα όπου χαρακτηριστικά τους είπα ότι ποτέ δεν θα τους το πουλήσω , όπως θα έκαναν άλλοι στην θέση μου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τον Γιώργο Κρεμμύδα διευκρινίζω ότι πρώτον υπήρξε και υπάρχει και θα δείτε τί ακριβώς θα γίνει , μην βιάζεστε ,να σου θυμήσ τι είπα και καλό να μην παραποιούμε , ότι τώρα με την συμμετοχή μας στην πανελλήνια τράπεζα αίματος και την μηχανοργάνωση που κάνουμε θα είναι πιο λειτουργική και δεν θα χρειάζεται ο αιμοδότης για την παροχή φιάλων αίματος να παίρνει τον Δήμαρχο αλλά θα αρκεί να έχει την κάρτα του και να είναι ο αποδέκτης όποτε αυτό του χρειάζεται , και ΄πάνω απο όλα ποτέ δεν ξεχνώ αυτούς που ξεκίνησαν κάτι , απλά βελτιώνεις πάντα τις υποδομές που σου παραδίδουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

JOBASk είπε...

Αγαπητοί μου συμπολίτεs με ενδαφέρον παρακολουθώ τον διάλογο των αντιπαραθέσεων που έχει ξεκινήσει σε συτό το βήμα (που παρέχεται χάριs στην αλτρουιστική προσπάθεια του Μ.Λεημονίτη τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια).Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι όλοι μαs εδώ επιθυμούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν για όλο τον Δήμο.Η συμμετοχήμαs εδώ αποδει- κνύει του λόγου το αληθέs άσχετα αν έχουμε δίκιο η όχι.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απο μια σπίθα μόνο προακαλείται πυρκαγιά.Ετσι και η γνώμη κάποιου μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει κάτι η να γίνει κάτι καλύτερο.Κατά την άποψη μου έχουν γίνει αρκετά μέχρι σήμερα καιίσωs μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα με την ενεργή συμμετοχή μαs. Ελέχγουμε αντικει- μενικά την εξουσία και προτείνουμε λύσειs γiα το κοινόν συμφέρον και μόνο.Η εκλεγμένη εξουσία του Δήμου απο την πλευρά τηs έχει την σαφή εικόνα τηs τρέχουσαs οικονομικήs κατάσταση και μπορεί κατά προται- ρεότητα να δρομολογήσει τα απα- ραίτητα έργα σε όλο τον Δήμο καθώs και για τυχόν αναγκαίεs προσλή- ψειs.Μέχρι στιγμήs έγιναν κάποια έργα που δείχνει οτι ο Δήμοs σχε- διάζει και υλοποιεί σύμφωνα με τιs δυνατότητεs του πάντα.Αν γίνονται κάποιεs τυχόν παραλήψειs εκτιμώ ότι δεν έχουν σχέση με σκοπιμό- τητεs.Απο την άλλη πλευρά οι νέοι μαs δίκαια ανησυχούν και δυσπι- στούν διότι το περιβάλλον που τουs φτιάχνουμε είναι δυστηχώs τρωτό και ασταθέs.Ομωs στην Δημοκρατία τα όποια σχόλια είναι αποδεκτά και οι εκάστοτε άρχοντεs θα πρέπει αφενοs να τα λαμβάνουν υπόψη τουs, αφετέρου να είναι δίκαιοι και αντι-κειμενικοί χωρίs αυλέs, υποτα- κτικούs, έργα βιτρίναs και συντε- χνιακέs λοβιτούρεs. ''Διότι τα πάντα ρεί''