Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Το Σάββατο το μπλόκ ειχε αναδημοσιεύσει ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ με την υπόθεση αποχαρακτηρισμού στη παράλια Σίμου στην Ελαφονησου.Μετα από το δημοσίευμα έκανε παρέμβαση ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκος Αγγελόπουλος.

Διαβάστε το ακόλουθο ρεπορτάζ από το ΣΚΑΪ και στείλτε τα δικά σας σχόλια και απόψεις για το μπάχαλο που υπάρχει στην 'Ελλάδα, την 'Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία, και εμείς την κάναμε ασυδοσία . Αυτός δεν είναι Κατήφορος είναι Γκρεμός!!!!


Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκου Αγγελόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα η δημοσιοποίηση, από τον ΣΚΑΪ, της απόδοσης προς οικοδόμηση, πέντε στρεμμάτων, στην παραλία Σίμου, της Ελαφονήσου, παρά την γνωμοδότηση του Δασαρχείου Μολάων, ότι πρόκειται για δασική έκταση.
Ο κ. Αγγελόπουλος, θα ζητήσει από τον δασάρχη Μολάων, να παρέμβει στην Πολεοδομία Λακωνίας, ζητώντας να επανεξεταστεί η νομιμότητα των εγγράφων που προσκομίστηκαν, για την έκδοση οικοδομικής άδειας, με βάση την οποία, προ τριημέρου ξεκίνησαν, εσπευσμένως, εργασίες εκσκαφών.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζήτησε να διερευνηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας και την Διεύθυνση Δασών Τρίπολης, το δικαίωμα της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας, να αποφανθεί επί της αιτήσεως θεραπείας που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της έκτασης, μετά την γνωμοδότηση του Δασαρχείου Μολάων.
Η επίμαχη έκταση βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα NATURA.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, δικηγόρος των Αθηνών, αφού δεν κατάφερε να την αποχαρακτηρίσει από το Δασαρχείο Μολάων, προσέφυγε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας.
Εκεί, με βεβαίωση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), περί τοποθέτησης του παραχωρητηρίου στο έδαφος, πέτυχε τον αποχαρακτηρισμό της.
Η επίμαχη έκταση προέρχεται από παραχωρητήριο του 19ου αιώνα, το οποίο, σύμφωνα με τον δασάρχη Μολάων, περιέχει πολλές ασάφειες.

Δείτε το βίντεο

http://www.skai.gr/master_story.php?id=93072

ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ 8/9/08 18:56
Χωρίς αποτέλεσμα η παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου προκειμένου να μπει "φρένο" στην οικοδόμηση πέντε στρεμμάτων δασικής έκτασης στην παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο.
Αιτία, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Αγγελόπουλος το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε ένσταση από τα αρμόδια όργανα ή κάποιον ενδιαφερόμενο πολίτη κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής δασών, που αποχαρακτήρισε την έκταση.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=93166

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ακόμα τη δουλειά τους σωστά. Δηλαδή αν ο κάθε κερατάς έρχεται με οθωμανικά παραχωρητήρια και χτίζει (προφανώς ξενοδοχεία) στους λίγους επίγειους παραδείσους που μας απόμειναν, πού θα καταλήξουμε? Δεν με ενδιαφέρει αν το παραχωρητήριο είναι "νόμιμο", εγώ δεν αναγνωρίζω καμιά νομιμότητα σε έγγραφα της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ούτε το δημόσιο θα έπρεπε να τα δέχεται. Δηλαδή οι οθωμανοί κατακτητές δεν ήταν? Δικά τους ήταν και τα μοίρασαν στους υποτακτικούς τους? Αυτοί οι σημερινοί κληρονόμοι των οθωμανών θα έπρεπε να ντρέπονται διότι ομολογούν ότι είναι απόγονοι προσκυνημένων και προδοτών, αλλά μπρος στο κέρδος πού να βρεθεί η ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχαίοι έλληνες έλεγαν την παρακάτω πολύ διδακτική ιστορία:

Κάποτε ένας γέροντας πήγε στην Ολυμπία για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες και περιδιάβαινε το στάδιο στηριζόμενος το μπαστούνι του, αναζητώντας θέση. Κανείς όμως δεν σηκωνόταν να του παραχωρήσει κάθισμα, μέχρι που έφτασε στην εξέδρα όπου κάθονταν οι Λακεδαιμόνιοι. Μόλις ο γέροντας έφτασε εκεί, σηκώθηκαν όλοι οι Λακεδαιμόνιοι να του παραχωρήσουν τη θέση τους και το στάδιο ολόκληρο τους χειροκρότησε θερμά για την ευγένεια που επέδειξαν προς τον γέροντα. Ο γέρος όμως, κούνησε το κεφάλι του θλιμένα και είπε: "Όλοι οι έλληνες γνωρίζουν ποιό είναι το σωστό, αλλά μόνο οι Λακεδαιμόνιοι το πράττουν".

Ζητούνται Λακεδαιμόνιοι στη σύγχρονη ελλάδα...