Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Σκάλας αρχίζει την εφαρμογή της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Τα υλικά συσκευασίας που μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελούν το 30% των ημερήσιων απορριμμάτων που παράγει κάθε σπίτι.

Σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης το οποίο εφαρμόζει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην οποία συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος, θα οργανώσουμε την ξεχωριστή διαλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Το παραπάνω Σύστημα είναι αδειοδοτημένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 106453/20-02-2003 υπουργική απόφαση της Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Σε κάθε οικογένεια θα διατεθεί ξεχωριστός σάκος, ώστε να γίνεται διαλογή στην πηγή, δηλαδή μέσα από το σπίτι.

Στην πόλη και στα τοπικά Διαμερίσματα θα τοποθετηθούν ειδικοί μπλέ κάδοι μόνο για τα υλικά συσκευασίας.

Ειδικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα σχολεία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις τους, ώστε οι νέοι να διαπαιδαγωγηθούν στην ανακύκλωση.

Ειδικό όχημα θα συλλέγει τα υλικά συσκευασίας μόνο από τους μπλέ κάδους.

Τα υλικά συσκευασίας περιλαμβάνουν

Χάρτινες συσκευασίες

Χαρτόνι, που πρέπει να διπλώνεται για να μειωθεί ο όγκος του.

Πλαστικές συσκευασίες

Γυάλινες συσκευασίες

Κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο

Σιδερένιες συσκευασίες όπως κονσέρβες

Έντυπο χαρτί

Με την ανακύκλωση

Μειώνουμε τα απόβλητα που πάνε στη χωματερή

Μειώνουμε τη ρύπανση του περιβάλλοντος

Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους

Ένα σημαντικό βήμα για τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των χωματερών είναι η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση.

Σας ζητώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια, γιατί :

«ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ»

Ο Δήμαρχος

Γρυπιώτης Γ. Ιωάννης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Ο ΔΗΜΗΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΝΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΛΑΣ(ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ) Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΝΑ ΣΤΙΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. (ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ) ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΟΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ. ( ΕΣΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ) ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΩΣ ΕΜΠΟΡΟΣ. ΑΝ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΝΘΕΙ. ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.΄΄ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΩΔΟΣΑΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.΄΄΄΄

Ανώνυμος είπε...

Όταν αποφασίζεις να βγεις και να καταγγείλεις κάτι και πόσο μάλιστα να κατηγορήσεις κάποιον αναφέροντας σχεδόν άμεσα το όνομα του, τότε το κάνεις επώνυμα και όχι ανώνυμα εκτός και αν έχεις να φοβηθείς ή να κρύψεις κάτι. Όλοι πληρώνουμε στο Δήμο Σκάλας και όλοι έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε αλλά ποτέ κανείς δεν κρύβεται και δεν χρησιμοποιεί το χαρακτηρισμό "ανώνυμος" για να "καρφώσει"- καταγγείλει έναν συμπολίτη του ή ακόμα και για να διεκδικήσει ότι του ανήκει. Άλλωστε όλοι οι έμποροι βρίσκονται στα καταστήματα τους σε καθημερινή βάση. Γιατί δεν το συζητάτε μαζί τους; Και γιατί δεν αναφέρετε κανένα άλλο έμπορο ονομαστικά η δεικτικά αλλά καταδεικνύεται μόνο την κ. Χριστάκου; Μήπως το πρόβλημα σας δεν είναι το εμπόρευμα στο πεζοδρόμιο αλλά κάτι άλλο;
Ντροπή σας...

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε, εγώ είμαι άσχετος με το θέμα αλλά το πρόβλημά σας είναι αν η καταγγελία είναι επώνυμη ή ανώνυμη και όχι αν είναι αληθής ή ψευδής? Ο τύπος είναι το πρόβλημα και όχι η ουσία?
Και για να μου λυθεί η απορία, είναι ή όχι αληθή τα όσα καταγγέλλει ανωνύμως ο συγκεκριμένος πολίτης?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ? ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ? Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ? ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ blog ΚΑΙ ΣΤΟ apella.GR. ΚΩΣΤΙΑΝΗ ΕΛΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που υπερασπίζεται την κ. Χριστακου και ότι οι καταγγελίες που είναι ανώνυμες εσείς γιατί δεν βάλατε το όνομα σας ;και η ανωνυμία είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας ,και στο κάτω -κάτω της γραφής δεν υβρίζει απλά λέει την άποψη του. Γιατί δεν αναφέρεστε για τις καταγγελίες που γίνονται μεταξύ των εμπόρων προσπαθώντας να εξοντώσει ο ένας τον άλλον με μεσολαβητή την Αστυνομία , ΙΚΑ Εφορία. , κλπ

Γιατί δεν αναφέρεστε στο κλείσιμο των καταστημάτων το απόγευμα Δευτέρας και Σαββάτου; με αποτέλεσμα η Σκάλα να νεκρώνει και να δουλεύουν καταστήματα σε όμορα χωριά .γιατί δεν καταπολεμείτε το παραεμπόριο με τους διαφόρους πλανόδιους που έχουν και το θράσος να πωλούν και έξω από τα καταστήματα .

Ευχαριστώ το Μιχάλη Λεϊμονίτη για τη προσπάθεια που κάνει μέσα από το μπλοκ και μας δίνει και εμάς το βήμα ,έστω και ανώνυμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ BLOG ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Demi... είπε...

Καλά ρε παιδιά γιατί κάνετε έτσι; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε! Γιατί δεν το συζητάτε το θέμα με τους υπεύθυνους να τελειώνουμε; Έτσι δεν βγαίνει άκρη. Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του.
Δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Το μκόνο που μένει είναι τα λόγια (λέξεις) στο blogg

Demi... είπε...

Και κάτι ακόμα. Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Κύριο/ Κυρία που αναφέρεται στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων. Εκεί σταθήτε. Η Σκάλα οικονομικά και εμπορικά δεν είναι τόσο δυνατή όσο θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Με το να προσπαθούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά που υπάρχουν δεν κάνουμε τίποτα. (αναφέρομαι κυρίως στους εμπόρους που τρώγονται μεταξύ τους)