Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με αφορμή που εχει γίνει σε ένα σχόλιο με τα άτομα στο πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων στους πυρόπληκτους δήμους ,μάθαμε ότι από τη Τρίτη σταματούν να εργάζονται, διότι δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι από τη πολιτεία ,και τα οικονομικά βάρη τα επωμίζονται οι Δήμοι ,πράγμα πάρα πολύ δύσκολο για τα οικονομικά του κάθε δήμου .Έψαξα και βρήκα το δελτίου τύπου από τη Νομαρχία Λακωνίας και διαβάζοντας στάθηκα στο σημείο που αναφέρει ότι μετά τη παρέλευση χρονικού διαστήματος τριών μηνών προέκυψε ένα πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών , και στο επόμενο, συμμεριζόμαστε τις καταγγελίες τους και εν πάση περιπτώσει ,παρά τις ασάφειες και τα κενά των νόμων…κλπ.Αν είναι δυνατόν έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να δουν τα τραγικά λάθη τους, είναι αυτή απάντηση προς τους εργαζόμενους και γενικά με τους πολίτες του νομού μας; Τι παει να πει ασάφεια του νόμου ; Εγώ αν κληθώ σε δικαστήριο σαν κατηγορούμενος τι θα πω στο πρόεδρο για το αδίκημά μου,ασάφεια και κενά του νόμου ; Απαντήστε μου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σπάρτη
3 Σεπτεμβρίου
2008
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.
Δ.Υ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΡΟΣ
ΜΜΕ
Δ/νση :ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης- Γυθείου
Ταχ. Κώδ.:23 100 Σπάρτη
Πληροφορίες: Κολλιάκου Μπέττυ
Τηλέφωνο :27310-93809
FAX:27310-938100
e-mailmailto:e-mailgrafeio.typou@lakonia.gr
Στο πλαίσιο των μέτρων αποκατάστασης των πυρόπληκτων νομών και μετά από πρόταση του Νομάρχη Λακωνίας Κωνσταντίνου Φούρκα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Δημήτριο Κοντό, στη σύσκεψη της 26ης Αυγούστου 2007 στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη Σπάρτη, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόγραμμα απασχόλησης για τις σχετικές εργασίες από ανέργους κατοίκους των πληγέντων Δήμων.
Το πρόγραμμα αυτό και μετά από απαίτηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ταχύτερη εφαρμογή του, υλοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ , την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Ν.Α. Λακωνίας (ΑΝΕΛ) και τους πυρόπληκτους δήμους.
Με την εφαρμογή όμως του προγράμματος και μετά παρέλευση χρονικού διαστήματος τριών μηνών, προέκυψε πρόβλημα στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αφού ως εργοδότης φέρεται και στην ουσία είναι ο κάθε Δήμος ξεχωριστά. Γεγονός που δεν ήταν γνωστό από την μέχρι σήμερα ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων από τον ΟΑΕΔ.
Ο Νομάρχης Λακωνίας, αμέσως μετά την εμφάνιση του προβλήματος, εξασφάλισε την σχετική δαπάνη για τα δεδουλευμένα, ήτοι 100.000€ περίπου, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε την συνέχιση του προγράμματος με ευθύνη των Δήμων, για τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα προσλάβουν σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα υποβάλλουν.Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία και τις διαμαρτυρίες των απασχολουμένων στο πρόγραμμα, δεν συμμεριζόμαστε τις καταγγελίες τους και εν πάση περιπτώσει , παρά τις ασάφειες και τα κενά των νόμων, ο αγώνας μας, οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις μας, δεν δημιουργούν, αλλά επιλύουν προβλήματα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Μήπως πρέπει ν’ανοίξει πάλι το hotel Γυάρος και να χώσουν μέσα κάποιους ανεύθυνους πολιτικάντηδες ,που στον βωμό του ψήφου παίζουν με την αξιοπρέπεια μας. Κρίμα για όλου σας,
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ
ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ.

ΕΙΔΑΛΛIΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ…..!!!!!!
ΤΙ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕΙΣ;;;
ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αχαλίνων στομάτων ανόμου τα αφροσύνας το τέλος δυστυχία.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 423π.χ.
«Τα αχαλίνωτα στόματα και η αμυαλοσύνη, έχουν στο τέλος τους τη δυστυχία.»

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΧΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ TOY ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ .ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΘΗ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι εύκολο να κρυβομαστε στην ανωνυμια για να εκφρασουμε αυτά που θέλουμε αλλά εγώ προκαλώ στις πλατείες και μπορει ο κάθε ανώνυμος να αποκτήσει επώνυμο και να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτά που γράφει. Η ανικανότητα είναι μειονέκτημα η ανωνυμία για να εκφράσουμε την αποψή μας σε μια Δημοκρατία ανεξάρτητα της ηλικίας είναι δείγμα ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΟΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας για το προγραμμα η θέση μου ήταν και είναι ξεκάθαρη από την αρχή , εξηγώντας στους εργαζομένους ότι τα λάθη βαρύνουν την Αναπτυξιακή της Νομαρχίας και ότι αναλάβαμαι σαν Δήμος την ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους για την εξεύρεση της άμεσης λύσης πραγμα και που έγινε, καθώς και ότι ενημερώθηκαν όλοι για την εξέλιξη αυτής , και κάτι ακόμα εάν αυτό το λάθος ήταν δικό μου θα είχα και την ευθιξία αλλά και το σθένος να το δεχτώ και να αναλλάβω τις όποιες ευθύνες επώνυμα και όχι ανώνυμα και αυτό διότι όλα τα ανέχομαι αλλά το να ξεγελάσεις κόσμο που δεν φταει σε τίποτα είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αναζητήστε αλλού τις όποιες ευθύνες και δεχτείτε ότι άυτή την ώρα μόνο εμείς γνωρίζουμε τί έφταιξε και πώς αυτή την εβδομάδα θα έχει δοθεί η απαιτούμενη λύση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΥΦΗ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ 65% ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΙΝΕΣ ΑΛΛΟΥ. ΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΧΟΡΤΑΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΝΕΛ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ 65% ΟΠΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ , ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ , ΠΑΡΑ ΤΟ 65% , ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ