Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ - "Σάρωσαν" οι Ιάπωνες

Οι Ιάπωνες κυριάρχησαν στο «27ο Σπάρταθλον», που ξεκίνησε χτες το πρωί από την Ακρόπολη και ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας Ριότσι Σεκίγια κατάφερε για δεύτερη φορά να αναδειχθεί νικητής, σημειώνοντας χρόνο 23 ώρες 48'24'', κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την έξυπνη τακτική του, ενώ η συμπατριώτισσα του Σούμιε Ιναγκάκι «έσπασε τα γυνακεία κοντέρ», τερματίζοντας στην 14η θέση με χρόνο 27 ώρες 39'49'' και ήταν πρώτη στην κατηγορία των γυναικών. Η Ιναγκάκι είχε πάρει ξανά την πρώτη θέση το 2006.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χλμ. Μετείχαν 317 αθλητές και αθλήτριες, από 33 χώρες, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση. Καλύτερος Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Πετρολιάγκης, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και τερμάτισε στην 15η θέση, με 28 ώρες 01'33''. Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Στέργιος Αναστασιάδης που κατέλαβε την 21η θέση με 29 ώρες 22'27''.

Αρκετά πίσω από τον Ιάπωνα νικητή τερμάτισαν οι Λαρς Σκίττε Κριστόφερσεν (Δανία) με 24ω31΄45΄΄, Γιον Χάραλντ Μπέργκε (Νορβηγία) με 25ω09΄38΄΄, Τακεχίρο Ματσουσίτα (Ιαπωνία) με 25ω43΄59΄΄, Γιαν Άλμπερτ Λάντινκ (Ολλανδία) με 26ω06΄49΄΄ και Μάρκους Θάλμαν (Αυστρία) με 26ω19΄56΄΄.

Ο 42χρονος Ριότσι Σεκίγια, με έξυπνη τακτική και σταθερό τέμπο κατάφερε να ξεφύγει των υπολοίπων αθλητών μετά το Παρθένιο Όρος, ξεπέρασε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έφθασε νωρίς το πρωί στην Σπάρτη και τερμάτισε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, καταχειροκροτούμενος από τους Σπαρτιάτες.

Η βροχή που έπεφτε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των αθλητών. Ο Σεκίγια έχει κερδίσει το «Σπάρταθλον» και το 2002, ενώ ήταν δεύτερος το 2006 και τρίτος το 2001. Χαρούμενος μετά την επιτυχία του, ο Ιάπωνας αθλητής δήλωσε:

"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με μεγάλη συμμετοχή. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος. Συγχαρητήρια σε όλους. Αγαπάω το Σπάρταθλον, γιατί είναι συνδεδεμένο με την Αρχαία ελληνική Ιστορία. Ευχαριστώ τους Ελληνες για το ζεστό χειροκρότημα τους".

Ο 37χρονος Πολωνός Πιότρ Κουρίλο, ξεκίνησε πάλι με τα πόδια από την Πολωνία (μαζί με τον συμπατριώτη του Ντάριους Στριχάλσκι) και αφού διήνυσε 3.000 χιλιόμετρα, έφθασε στην Ελλάδα πήρε μέρος στο "Σπάρταθλον" και τερμάτισε 31ος, με χρόνο 30ω16΄59΄΄.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» Παναγιώτης Τσιακίρης δήλωσε: «Όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά και φέτος. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, που δυσκόλεψε σημαντικά τις προσπάθειες των αθλητών στο τελευταίο σκέλος του, καθώς είχαμε βροχή και ομίχλη. Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, γεγονός που φανερώνει ότι το Σπάρταθλον έχει καταξιωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει θεσμός. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου, τους εθελοντές, τους γιατρούς και τον χορηγό μας, το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"».

Να σημειωθεί ότι για έκτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" παρείχε αποκλειστική στήριξη στη διοργάνωση, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του θεσμού.πηγη
sportnet.
http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: