Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η/Υ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΝΤΑΡΙΟ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης απηύθυνε η εκπαιδευτική κοινότητα της Λακωνίας στον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο Καναδά κο Δημήτριο Κάρα για την δωρεά τριών σύγχρονων εργαστηρίων Η/Υ στα Λύκεια Κροκεών και Αρεοπόλεως και στο Γυμνάσιο Σκάλας.

Χθες Δευτέρα στις τρεις προαναφερόμενες σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης των εργαστηρίων παρουσία του Νομάρχη Λακωνίας κου Κωνσταντίνου Φούρκα και του κου Κάρας. Την εκπαιδευτική κοινότητα εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κος Σταύρος Αγαζάνης.

Στο Λύκειο Κροκεών ο Λυκειάρχης κος Δημήτριος Μαστρογιαννόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής για την προσφορά της, τονίζοντας στους παρευρισκόμενους μαθητές ότι η συγκεκριμένη προσφορά πρέπει να γίνει παράδειγμα και επιπλέον είναι απόδειξη της ιστορικής πορείας που ενώνει όλους τους Έλληνες.

Η Γυμνασιάρχης Σκάλας κα Μαριάτα Κορμπάκη από την πλευρά της, τόνισε ενώπιον των παιδιών, εκφράζοντας και τη θέση του συλλόγου γονέων- εκπρόσωποι του οποίου παρευρέθησαν στην τελετή- ότι η δωρεά αυτή θα διευκολύνει την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη, αναφέροντας ότι η πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής αποδεικνύει ότι ο απόδημος ελληνισμός βοηθά την χώρα μας στην πολιτιστική και οικονομική της ανέλιξη. Ανέφερε , δε, χαρακτηριστικά, ότι τη σημερινή εποχή πρέπει να την χαρακτηρίζει ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά.

Ο Λυκειάρχης Αρεοπόλεως κος Κωνσταντίνος Κολυβάς ευχαρίστησε τον κο Κάρας για την πολύτιμη συνεισφορά της Παμμακεδονικής, αναφέροντας, ότι, η προσφορά αυτή λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί απευθύνεται σε ένα σχολείο στις εσχατιές της Ελλάδας και μάλιστα σε μία περιοχή που ακόμα βιώνει τις μνήμες των πυρκαγιών του 2007.

Μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλων των εκπαιδευτικών ο κος Αγαζάνης ανέφερε, ότι η δωρεά της Παμμακεδινικής δεν είναι μόνο ένα εργαλείο διαδικασίας μάθησης αλλά και ένα στοιχείο που ενώνει, δημιουργεί και διατηρεί σχέσεις της Ομογένειας με την Ελλάδα. Υποσχέθηκε, δε, τη στελέχωση των εργαστηρίων με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Συγκινητικά όμως ήταν και τα λόγια που απηύθυναν οι μαθητές των σχολείων στον κο Κάρας , η Σταυρούλα Καραμπάτου στο Γυμνάσιο Σκάλας και η Δήμητρα Μαριόλη στο Λύκειο Αρεόπολης, τονίζοντας, ότι, τα εργαστήρια αυτά εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες της σχολικής κοινότητας. Η συμβολή της Παμμακεδονικής με τη δωρεά της, μας κάνει ανέφεραν, να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη, συγκίνηση και περηφάνεια γιατί οι Ομογενείς ποτέ δεν ξέχασαν την πατρίδα τους, παρά το γεγονός ότι έχουν φύγει πολλά χρόνια από την Ελλάδα. Τα εργαστήρια Η/Υ θα αποτελούν σημείο αναφοράς γιατί αποδεικνύουν ότι στον αγώνα που κάνουν οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους και η συγκεκριμένη προσφορά ενισχύει την αυτοπεποίθηση αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν ενάντια στις αντιξοότητες προκειμένου να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Παμμακεδονικής εξέφρασαν όμως και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρευρέθησαν στις τελετές και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Σκάλας και Οιτύλου κ.κ. Γιάννης Γρυπιώτης & Πέτρος Ανδρεάκος καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος και Κροκεών κος Νίκος Γεωργακαράκος.

Ο Νομάρχης Λακωνίας κος Κωνσταντίνος Φούρκας ευχαρίστησε θερμά τον κο Κάρας μεταφέροντας παράλληλα και τα συναισθήματα όλων των Λακώνων, για την πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης Ontario, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 37.500,00$ (περίπου 25.000,00€) για να εξοπλιστούν τρία σχολεία πυρόπληκτων Δήμων του Νομού Λακωνίας με εργαστήρια Η/Υ.

Η πράξη αυτή, είπε ο κος Φούρκας,δείχνει την ευαισθησία των Μακεδόνων της Ομογένειας και το ενδιαφέρον τους, για την πατρίδα και ιδιαίτερα για τη Λακωνία που το 2007 επλήγη από τις πυρκαγιές.

Συνεχάρη και επαίνεσε ιδιαίτερα την Παμμακεδονική, γιατί η βοήθειά της προσφέρεται απλόχερα στα παιδιά, την ελπίδα και το μέλλον της πατρίδας και του έθνους μας.

Με την προσφορά τους, αυτή ένωσαν για πάντα, με ακόμα ισχυρότερους δεσμούς, τη γη του Μέγα Αλέξανδρου και του Παύλου Μελά με τη γη του Λεωνίδα και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε ότι τα τρία εργαστήρια ωθεί τα παιδιά στους σύγχρονους τρόπους μάθησης.

Ο κος Κάρας εμφανώς συγκινημένος, ευρισκόμενος ενώπιον της Λακωνικής νεολαίας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Παμμακεδονική για τον εξοπλισμό των τριών σχολείων με σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τόνισε, ότι αφορμή στάθηκε η καταστροφή του 2007. Τα σωματεία της Παμμακεδονικής, τα οποία ανέρχονται σε πενήντα περίπου, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τις πυρόποληκτες περιοχές της Ελλάδας. Συγκέντρωσαν το ποσό των 25.000,00€ και αποφάσισαν να τα διαθέσουν στη νεολαία. Απευθύνθηκαν σε θεσμικούς φορείς πληγεισών περιοχών. Ανταπόκριση όμως βρήκαν στο πρόσωπο του Νομάρχη Λακωνίας, κάτι που ο κος Κάρας εμφαντικά τόνισε και στις τρεις συγκεντρώσεις. Από κει και πέρα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και το αντίστοιχο Τμήμα Πληροφορικής υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες εγκατάστασης των Η/Υ. Χαρακτήρισε την κίνηση των Μακεδόνων Ομογενών συμβολική χειρονομία αγάπης και συμπαράστασης και ένα πολύτιμο δώρο αναγνώρισης της προσφοράς των Λακώνων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν στον Μακεδονικό αγώνα.

Στον κο Κάρα απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα από τη σχολική κοινότητα και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ενώ τη Βιβλιοθήκη της Παμμακεδονικής Ένωσης του Οντάριο θα κοσμεί και το έργο του Σαράντου Καργάκου «Η ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης» δώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας.

Τελικά οι Έλληνες απανταχού της γης είναι μια γροθιά και στις ευχάριστες αλλά και στις δυσάρεστες στιγμές.

http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: