Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ημερίδα με θέμα τη νέα γρίπη.ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ημερίδα με θέμα τη πραγματοποίησε ο Δήμος Σκάλας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησής του στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν οι κκ. Μαρία Τσιρώνη, παθολόγος, επίκουρη καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Νίκος Καλογεράκος, διευθυντής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Σπάρτης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Οι δύο γιατροί μίλησαν διεξοδικά για τη νέα γρίπη και συγκεκριμένα για την εξέλιξη, την πρόληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

Ειδικότερα, η κ. Τσιρώνη, αφού προέτρεψε αρχικά τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, εξήγησε ποια είναι ακριβώς η πολυσυζητημένη γρίπη των χοίρων και πού ακριβώς εντοπίζεται η διαφορά ανάμεσα σε αυτή και τις υπόλοιπες κοινές γρίπες. , τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους τρόπους μετάδοσης του ιού, τις μεθόδους πρόληψης, αλλά και τη θεραπεία. Η γιατρός σε αυτό το σημείο επεσήμανε ότι, .

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Καλογεράκος, ο οποίος εστίασε αρχικά στην έγκαιρη και σωστή πρόληψη, καθώς , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσε, επιπλέον, στο γεγονός της απομάκρυνσης των νοσοκομείων από την ευθύνη αντιμετώπισης κρουσμάτων της γρίπης, ανακοινώνοντας παράλληλα την -εδώ και δεκαπέντε ημέρες- ίδρυση του συντονιστικού οργάνου της Λακωνίας, το οποίο έχει δημιουργήσει, ήδη, το πρώτο του αρχικό δίκτυο ιατρείων της γρίπης.

, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναφέρει ότι , κλπ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Λακωνίας κ. Τάκης Σκανδαλάκης, ο δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεανώ Παπαφάγου, οι αντιδήμαρχοι κκ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου και Δημήτρης Διαμαντάκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής του γραφείου Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Σκάλας κ. Σταύρος Αγαζάνης και πλήθος κόσμου.

Με εκτίμηση Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

http://leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: