Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Με ρεκόρ συμμετοχών ο αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον»

Με ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών θα πραγματοποιηθεί ο εφετινός αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2009" που θα διεξαχθεί στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για την 27η διοργάνωση του θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κάτι που συμβαίνει για έκτη συνεχή χρονιά.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει εμπρόθεσμα συμμετοχή 380 αθλητές και αθλήτριες, από 33 χώρες.
Πολλοί από τους καλύτερους αθλητές των υπεραποστάσεων θα πάρουν μέρος στον επίπονο ιστορικό αγώνα, που διοργανώνεται για 27η χρονιά από τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Νικητές και νικήτριες προηγούμενων διοργανώσεων θα πάρουν μέρος στο εφετινό "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ", όπως ο Γερμανός Γιενς Λούκας, ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν, οι Ιάπωνες Μασαγιούκι Οτάκι, Ριότσι Σεκίγια, ενώ από πλευράς γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Αμερικανο-Σουηδής Μαίρη Λάρσον, και των Ακίκο Σακαμότο, Κίμι Νότο, από την Ιαπωνία.

Τρεις συμμετοχές με ξεχωριστή σημασία, δείχνουν το μεγαλείο ψυχής που διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια, τους αθλητές που μετέχουν στο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ".
Φέτος θα προσπαθήσει να τρέξει τα 246 χλμ. της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, ο 62χρονος τυφλός Ιάπωνας Κιόσι Χοσίνα, και θα συνοδεύεται από τον συμπατριώτη του Κένζι Οκιγιάμα που ήταν 2ος το 1997 και το 1998.
Επίσης έρχονται με τα πόδια από την Πολωνία οι Πιότρ Κουρίλο (το έχει κάνει και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το 2007 πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα) και Ντάριουζ Στριχάλσκι, αθλητής κατηγορίας Τ37.
Σκοπός τους είναι να θυμίσουν με αυτή την πράξη, την εβδομηκοστή επέτειο από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα τρέξουν στη διαδρομή που χάραξε το 1982 ο Βρετανός Τζον Φόντεν και η ομάδα του, βασιζόμενοι στην περιγραφή του Ηροδότου για το κατόρθωμα του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ.
έφτασε στη Σπάρτη, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα στους Σπαρτιάτες, με το οποίο οι Αθηναίοι ζητούσαν τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες.

Με την αμέριστη στήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών.
Θα υπάρχουν 75 σημεία της διαδρομής ως σταθμοί ελέγχου, υποστήριξης και ανεφοδιασμού, ιατρική ομάδα με πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, σε όλο το μήκος της διαδρομής και στους κεντρικούς σταθμούς και πολυμελής ομάδα φυσικοθεραπευτών.πηγη
express
http://www.leimonitis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: