Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Οι Νέοι Αγρότες Λακωνίας για τη χαρτογράφηση.

Την ανησυχία τους για την ψηφιακή χαρτογράφηση των κτημάτων για το ΟΣΔΕ εκφράζουν και τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας, με σχετική επιστολή που απευθύνουν προς την ΕΑΣ της περιοχής, κοινοποιώντας την στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: Μετά από ερωτήσεις των μελών μας για το συμβαίνει σχετικά με την ψηφιακή χαρτογράφηση των κτημάτων στο νομό Λακωνίας προκειμένου να ψηφιοποιηθεί το 7% για να πληρωθεί η ενιαία ενίσχυση του έτους 2009 θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά γιατί προκύπτουν κάποια ερωτηματικά όπως :

- Η επιλογή των παραγωγών πως έγινε και πως θα συνεχιστεί η διαδικασία

- Ποιος έχει την ευθύνη για τυχόν λανθασμένες μετρήσεις μιας και στην περίπτωση αυτή οι παραγωγοί κινδυνεύουν με την περικοπή της ενίσχυσης.

- Οι μετρήσεις γίνονται από άτομα εξειδικευμένα που γνωρίζουν το αντικείμενο;

- Γιατί δεν δέχεστε συντεταγμένες και από τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά ζητάτε τοπογραφικά από τοπογράφο μηχανικό πράγμα που ανεβάζει το κόστος πολύ περισσότερο δεδομένου και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε.

- Το τιμολόγιο που έχετε εκδώσει (2,5 ευρώ/στρ. + ΦΠΑ)είναι το κόστος της διαδικασίας;

- Από αυτά που γνωρίζουμε μόνο στη Λακωνία συμβαίνει να ξαναγίνετε χαρτογράφηση από την αρχή πάλι. Οι ΕΑΣ των άλλων νομών που απευθυνθήκαμε δεν χρεώνουν τον παραγωγό έστω και εάν χρειαστεί να γίνει επιτόπιος έλεγχος. Τι το ξεχωριστό έχουμε εμείς που εφαρμόζετε διαφορετικό σύστημα;

Τέλος εκφράζουμε την ανησυχία μας πως για μια ακόμα φορά τα λάθη και τις παραλείψεις θα τα πληρώσουμε εμείς και δυστυχώς αυτή τη φορά και με αυτή τη συγκυρία ίσως να μην μπορούμε να σηκώσουμε τέτοιο βάρος.

ΠΗΓΗ agronews

http://leimonitis.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: