Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Υποχρεωτική Υπαγωγή, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών κάτω των 2000 -1000 κατοίκων

Υποχρεωτική Υπαγωγή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3050/02, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών που: α) έχουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε περιοχές πέραν της δηλωθείσας έδρας, β) δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων.

1. ΓΕΝΙΚΑ (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που ασκούν επαγγελματική, βιοτεχνική και εμπορική δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων ή 1000 σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση των καταργηθέντων ταμείων ΤΕΒΕ και ΤΑΕ και νυν ΟΑΕΕ από 1/1/03, εφόσον ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών, που προέρχονται από εμπορική ή επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα, υπερβαίνει το 500πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Με το άρθρο 10 του Ν. 3232/04 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι προαναφερόμενες διατάξεις ίσχυσε το καθεστώς αυτό και για τους δραστηριοποιούμενους ως μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών.

Στο άρθρο 1 παρ. α του Π.Δ. 258/05 (Καταστατικό του ΟΑΕΕ), προβλέπεται ότι στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που διατηρούν επαγγελματική στέγη, ως τοιαύτης νοουμένης και της οικίας ή οποιουδήποτε χώρου, όπου ασκείται το επάγγελμα.

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: