Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ:ΚΑΡΑΜΙΧΑ - ΑΡΓΥΡΗ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ, μεταξύ βουλευτών και αγροτοσυνδικαλιστών του κινήματος με αφορμή το γεγονός ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε καλέσει στον διάλογο μόνο την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΓΕΣΑΣΕ και όχι τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

Κομματικά στελέχη κατηγορούν την Κατερίνα Μπατζελή οτι διατηρεί προνομιακές σχέσεις με την συνδικαλιστική οργάνωση και "σνομπάρει" τους νέους αγρότες.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Γεωργίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, κατηγόρησε ανοιχτά τον συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα ότι δεν εκφράζει τους αγρότες."Δεν μπορεί να έχει συνομιλητή ένα θεσμικό όργανο όπως είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΓΕΣΑΣΕ και τα μέλη που είναι οι αγρότες να βρίσκονται στα μπλόκα" υποστήριξε ο κ. Αργύρης."Είναι καθαρό ότι οι υπάρχουσες οργανώσεις και κυρίως η ΠΑΣΕΓΕΣ υπό τη σημερινή της μορφή δεν τους αντιπροσωπεύει όλους. Μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιους" ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόππαπας.

Σε υψηλούς τόνους και με σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ο οποίος έκανε προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Αργύρη λέγοντας ότι "έχασε το μαγαζί, γιατί σαν μαγαζί το έβλεπε και έχουμε μια ιστορική σύγκρουση. Ο κ. Αργύρης θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, θεωρεί ότι θα 'πρεπε να είναι αυτός υπ. Γεωργίας".

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση φαίνεται ότι ασπάζονται τους προβληματισμούς των νέων αγροτών που αμφισβητούν την ΠΑΣΕΓΕΣ, κάνουν λόγο για αλλαγή στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων όσων ασκούν το αγροτικό επάγγελμα και την δημιουργία νέας δομής και οργάνωσης όλων των αγροτών."Η πρόταση προς διαβούλευση είναι έτοιμη -επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- και θα γίνει έτσι ώστε να υπάρξει ένα υγιές, νέο συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών που θα εκφράζει τους αγρότες, τους νέους αγρότες".

Υπάρχουν όμως και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμφωνούν με τα αιτήματα των αγροτών που έστησαν τα μπλόκα και ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανοίξει διάλογο ουσίας για τα πραγματικά προβλήματα τους ανά περιοχή.

Προβληματισμός υπάρχει στην κυβερνητική παράταξη για το γεγονός ότι τα κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξαν τις προσπάθειες της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή - η οποία όπως τονίζουν βουλευτές και υπουργοί - αφέθηκε μόνη της να χειριστεί ένα σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα. Δείτε το βίντεο:πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: