Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ

Μέσα στον Νοέμβρη το ΕΚΦΕ Λακωνίας κάλεσε τους μαθητές απ'ολα τα Λύκεια της Λακωνίας να διαγωνισθούν σε έναν εργαστηριακό διαγωνισμό Φυσικής - Χημείας - Βιολογίας. Το Λύκειο Σκάλας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα αποτελούμενη από τους : Γιώργο Δαμιανάκο, Χαραλάμπη Ρενιέρη, Τάσο Μαρκάκο.
Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν ανάμεσα στα υπόλοιπα σχολεία της Λακωνίας, καταφέρνοντας, μέσα από την ομαδικότητα να προκριθούν στην βήτα προκριματική φάση. Αυτή την φορά σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι δύο πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στην 8η Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2010.
Το επίπεδο σαφώς δυσκολότερο. Ο ανταγωνισμός σαφώς ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΑΝΙΣΟΣ αφού τα γενικά λύκεια καλούνταν να ανταγωνισθούν, πειραματικά,τεχνικά, πρότυπα και ιδιωτικά σχολεία. Τα πειράματα δυστυχώς δεν υπάγονται στην σχολική ύλη, οπότε οι μαθητές καλούνταν να εφαρμόσουν όλες αυτές τις θεωρίες που διαβάζουν τόσα χρόνια. Αν και έβαλαν τα δυνατά τους οι μαθητές μας δεν κατάφεραν να προκριθούν στην Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα. Παρ' όλα αυτά έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις τους, την ομαδικότητά τους και πάνω απ'όλα πέρασαν ένα ωραίο και δημιουργικό διήμερο στην πρωτεύουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: