Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τραυματισμοί αστυνομικών από επίθεση αθίγγανων στη Σπάρτη

Τους ξυλοκόπησαν, τους άρπαξαν το υπηρεσιακό περίστροφο και τους κατέστρεψαν το περιπολικό, αυτός είναι ο απολογισμός από τη συμπλοκή αστυνομικών και αθίγγανων στη Σπάρτη την Πέμπτη το βράδυ.

Όλα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσέγγισαν φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με καταγγελία μετέφερε καλώδια χαλκού, αξίας περίπου 60.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από εργολάβο της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όμως, οι αστυνομικοί δέχθηκαν αιφνίδια επίθεση με ξύλα πέτρες και άλλα αντικείμενα από μεγάλο αριθμό Ρομά. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι αθίγγανοι όρμισαν στους αστυνομικούς, τους τραυμάτισαν και πήραν από τον αστυνομικό που πυροβόλησε το υπηρεσιακό περίστροφο, ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο περιπολικό.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν αργότερα στην περιοχή με περισσότερες δυνάμεις της Ασφάλειας Σπάρτης. Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, σε οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας παρουσία του εισαγγελέα, βρέθηκε και κατασχέθηκε όλη η ποσότητα του κλαπέντος χαλκού, η οποία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Οι αστυνομικοί πήραν πίσω επίσης το περίστροφο και το περιπολικό.

Από την προανάκριση που είναι σε εξέλιξη μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 36χρονου και ενός 28χρονου Ρομά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την αποκάλυψη και άλλων δραστών. Για τη διοικητική διερεύνηση του επεισοδίου έχουν διαταχθεί ΕΔΕ..πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: