Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παρέμβαση Νομάρχη Λακωνίας για την επαναλειτουργία του Παραρτήματος Σπάρτης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τη Δευτέρα 12/4/2010, από τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, κ. Ανδρέα Κανάκη, την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Παραρτήματος Σπάρτης, λόγω της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού.
Και είναι πραγματικά λυπηρό, σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί από το 2005, να μην υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος διοικητικός υπάλληλος. Οι δε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των τριών ατόμων που εξυπηρετούσαν το Παράρτημα έληξαν στις 31/3/2010, με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσουν η γραμματεία, η βιβλιοθήκη αλλά ακόμα και τα εργαστήρια του Παραρτήματος, μια που οι ανάγκες σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ενός τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορη τη Ν.Α. Λακωνίας, παρά το ότι η λειτουργία των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν αποτελεί αρμοδιότητα της. Γι’ αυτό και μετά από άμεση επικοινωνία με τους Δημάρχους Σπάρτης κ Χρήστο Πατσιλίβα, Θεραπνών κ. Ιωάννη Ράλλη, Μυστρά κ. Δημήτριο Αποστολάκο και Οινούντος κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, αποφασίστηκε η προσωρινή διάθεση προσωπικού των Δήμων και της Ν.Α., προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του Τμήματος, μέχρι να δοθεί λύση από το αρμόδιο Υπουργείο.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους ανωτέρω Δημάρχους για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και να διαβεβαιώσω τη φοιτητική κοινότητα και όλους τους Λάκωνες, ότι η Ν.Α. Λακωνίας, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νομού μας.
Με εκτίμηση
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: