Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με ζητήματα κλιματικής αλλαγής και εξοικονόμησης νερού σε μαθητές του Δήμου Σκάλας

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησής της σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης και εκπαίδευσης, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας συμμετέχει ενεργά στις ενημερωτικές παρουσιάσεις που πραγματοποιεί το Δίκτυο «Μεσόγειος S.O.S.» σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Οι εν λόγω παρουσιάσεις αφορούν σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμησης νερού και προστασίας των υδατικών πόρων, ενώ απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Α/ βάθμιας και Β/ βάθμιας εκπαίδευσης των δήμων – μελών του ΔΔΥ.
Να σημειωθεί ότι, τις παρουσιάσεις των συγκεκριμένων προγραμμάτων επιμελούνται εξειδικευμένοι συνεργάτες του Δικτύου «Μεσόγειος S.O.S.», με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων και είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των εκπαιδευόμενων.
Συνοδεύονται, δε, από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, παράλληλα, στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.
Ειδικότερα, οι μαθητές του δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ανωτέρω προγράμματα την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Απριλίου στις σχολικές τους τάξεις.
Με γνώμονα ότι, η σωστή ενημέρωση και λήψη πρωτοβουλίας σε θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, όπως η κλιματική αλλαγή και η εξοικονόμηση νερού, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση στηρίζει και δίνει πάντα έμφαση και βήμα σε αξιόλογες δράσεις αυτού του είδους, με απώτερο σκοπό βεβαίως, την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών.

Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: