Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με ζητήματα κλιματικής αλλαγής και εξοικονόμησης νερού σε μαθητές του Δήμου Σκάλας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Δράση για το κλίμα» και «Εξοικονόμηση Νερού την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Απριλίου στις σχολικές τάξεις των μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σκάλας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης και εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S. υλοποιεί σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. προγράμματα περιβαλλοντικής δράσης που αφορούν σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας των υδατικών πόρων, ενώ απευθύνεται σε μαθητές των δήμων – μελών του ΔΔΥ.
Όντας, ήδη, μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ο Δήμος Σκάλας έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να τύχουν μιας σφαιρικής ενημέρωσης για δύο πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως η εξοικονόμηση νερού και η κλιματική αλλαγή.
Τις προσαρμοσμένες στην ηλικία των εκπαιδευόμενων παρουσιάσεις επιμελήθηκαν δύο εξειδικευμένοι συνεργάτες του Δικτύου «Μεσόγειος S.O.S.», με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων.
Συνοδεύτηκαν, δε, από δημιουργική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.
Τέλος, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας, δίνοντας από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στη σωστή ενημέρωση και τη λήψη πρωτοβουλιών σε θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας -ιδίως από τη νεότερη γενιά- στηρίζει και προωθεί προσπάθειες αυτού του είδους, προσπάθειες που στοχεύουν, αν μη τι άλλο, σε κοινωνική ενεργοποίηση, ευαισθητοποίηση και δράση.

Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: