Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και όπλων συνελήφθησαν στη Σπάρτη, δύο κάτοικοι της περιοχής.
Συγκεκριμένα, στα σπίτια τους βρέθηκαν ένα αρχαίο χάλκινο αγαλματίδιο (Κούρος), τέσσερα αρχαία νομίσματα, ένα άγνωστος μέχρι στιγμής πολύτιμος λίθος βάρος 500 γραμμαρίων περίπου καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.900 ευρώ.
Ακόμα βρέθηκαν σε δυο οικίες του ενός εκ των δραστών, δυο εύχρηστα πυροβόλα όπλα (περίστροφα), 235 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα κομμάτι αγνώστου λίθου, δυο ζυγαριές ακριβείας και μια φωτοτυπία που απεικόνιζε τέσσερα νομίσματα. Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σπάρτης. Τα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν αρμοδίως προκειμένου να εξεταστούν.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης συνελήφθη ο 35χρόνος που είχε πριν από ένα μήνα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά όπου κρατείτο για κλοπές.
Ο 35χρόνος καταζητούμενος μετέβη στο Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και ζήτησε την έκδοση δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας, προσκομίζοντας πιστοποιητικό γεννήσεως του Δήμου Πειραιά με στοιχεία άλλου προσώπου. Η εν γένει συμπεριφορά του και η παρατηρηθείσα αναντιστοιχία ορισμένων στοιχείων (ύψος, ηλικία) κίνησαν την υποψία της αρμόδιας για την έκδοση του δελτίου ταυτότητας αστυνομικού, η οποία υπέδειξε στον δράστη να επανέλθει την επόμενη ημέρα για την παραλαβή του δελτίου ταυτότητάς του, προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο για την εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
Από τη σχετική έρευνα που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε ότι το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό γέννησης δεν ανήκε στον προσκομίσαντα αυτό και μεθοδεύθηκε η σύλληψή του, η οποία έγινε την επόμενη ημέρα, όταν μετέβη εκ νέου στο κατάστημα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης για να παραλάβει την ταυτότητά του.
Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σπάρτης, ο οποίος διέταξε τη μεταγωγή του στον Εισαγγελέα Πειραιά.
Αστυνομικοί του Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης συνέλαβαν την Παρασκευή το απόγευμα στις 6 παρά τέταρτο στο 38ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης συνέλαβαν έναν άνδρα Ελληνικής καταγωγής γιατί σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μια πλαστική φιάλη που περιείχε κοκαϊνη καθαρού βάρους 1,2 γραμμαρίων και μία νάϋλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη σε φούντα και σε τρίμματα συνολικού καθαρού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.
Την Παρασκευή στο 38ο χιλιόμετρο της ΕΟ Τρίπολης - Σπάρτης από την ομάδα ΟΠΚΕ σε έλεγχο που έγινε σε διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μια πλαστική φιάλη που περιείχε κοκαϊνη καθαρού βάρους 1,2 γραμμαρίων και μία νάϋλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη σε φούντα και σε τρίμματα συνολικού καθαρού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.
Ο οδηγός συνελήφθη και στάλθηκε στον εισαγγελέα.

Σήμερα Δευτέρα 26 Απριλίου και ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες από τους άνδρες του Α.Τ Σκάλας έχουν συλληφθεί σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών που διέμεναν στη Σκάλα.
Η δράση των κακοποιών ήταν σε όλοι την Λακωνία, έχουν ομολογήσει για μια διάρρηξη σε οικία στο Λέημονα,ενώ παράλληλα γίνονται προσαγωγές και ανακρίσεις στη προσπάθεια τους να εξιχνιάσουν διάφορες ληστείες που έχουν διαπραχθεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: