Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα: Απελευθερώνονται οι μεταφορές

Την απελευθέρωση των μεταφορών με φορτηγά αλλά και την κατάργηση ανώτερου και κατώτερου κομίστρου ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο τίθεται σε 10ημερη διαβούλευση όσοι έλληνες πολίτες ή πολίτες της ΕΕ επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο των μεταφορών μπορούν πλέον να το κάνουν βάσει προϋποθέσεων που θέτει το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα:

* Απελευθερώνεται το κόμιστρο. Μέχρι σήμερα το υπ. Οικονομικών έθετε ανώτατο και κατώτατο κόμιστρο για τη μεταφορά προϊόντων.

Για τα υγρά καύσιμα, ενώ απελευθερώνεται η χορήγηση αδειών δεν απελευθερώνεται τον κόμιστρο προκειμένου να προστατευθούν οι τιμές των καύσιμων.

* Συστήνονται εταιρείες τις οποίες θα πρέπει να ενταχθούν όλοι οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών που ήδη δραστηριοποιούνται αλλά και όσοι πάρουν νέες άδειες. Οι εταιρείες αυτές υποχρεούνται σε ασφάλιση των εμπορευμάτων που θα μεταφέρουν.

* Δημιουργείται κωδικός οδικής ασφάλειας, πρόκειται για ένα δημόσιο έσοδο το 80 του οποίου θα διοχετεύεται σε έργα υποδομών για να στηριχτεί η ποιότητα των μεταφορών.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: