Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Νικητής αναδείχθηκε και επίσημα από το πρωτοδικείο Σπάρτηςο συνδυασμός  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Γιάννη Γρυπιώτη με ποσοστό 50,05%.
Το υπενθυμίζω ξανά, γιατί ορισμένοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ότι οι εκλογές είναι άκυρες ,ότι την Κυριακή θα πάμε πάλι να ψηφίσουμε ,ότι σε είκοσι μέρες θα είναι άλλος δήμαρχος κλπ.
Έψαξα όλες αυτές τις μέρες να βρω ένα εκλογικό αποτέλεσμα που να ανατρέπει το 50.05% στο Δήμο Ευρώτα και δεν βρήκα πουθενά.
Το αποτέλεσμα της νομαρχίας Λακωνίας και του υπουργείου Εσωτερικών δίδουν 50,05%.
Τα έχουν βάλει με την νομαρχία ότι άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι σε πρώτη ανακοίνωση της νομαρχίας έβγαζε νικητή τον κ. Πήλιουρα με διαφορά έξι ψήφων.
Επίσης με το τηλεοπτικό κανάλι ΕΛΛΑΔΑ TV γιατί στην ζωντανή εκπομπή που είχε ο κ.Φελούρης είπε ότι νικητής των εκλογών είναι ο κ. Πήλιουρας και στη συνέχεια βγήκε στον αέρα ο κ. Πήλιουρας και είπε ότι είναι ο νικητής των εκλογών και ο κ. Φελουρης του έκανε την εξής ερώτηση που άκουσα και εγώ ο ίδιος, που σας βρίσκω αυτή τη στιγμή ;και απαντάει : είμαι καθοδόν και πάω στα εκλογικά κέντρα Βλαχιώτη και Σκάλα. Στη συνέχεια ρωτάει ο κ Φελούρης, είσαστε σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι είστε δήμαρχος Ευρώτα; και απαντάει ο κ. Πήλιουρας: αν δεν ήμουν σίγουρος κ.Φελουρη δεν θα κατέβαινα αυτή τη στιγμή στο Βλαχιώτη και στη Σκάλα και κρατώ καλά στα πόδια μου. Στη συνέχεια ο Κ. Πήλιουρας ευχαρίστησε του δημότες που τον ανέδειξαν για δήμαρχο κλπ.Θα ήταν καλό να ξαναπαίξει το βίντεο  εκείνης της βραδιάς για να αποκατασταθεί η αλήθεια .
Την βραδιά εκείνη προσπαθούσαμε μαζί με τον Ηλία τον Παρασκευοπουλο να βρούμε μια άκρη για το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς ακούγαμε τους πανηγυρισμούς των ψηφοφόρων του κ. Πηλιουρα από την άλλη τον πανηγυρισμό του κ. Γρυπιώτη και ο πίνακας ο δικός μας έλεγε άλλα. Το τελικό ανεπίσημο αποτέλεσμα που βγάλαμε εκείνη τη βραδιά μέσα σε τόση σύγχυση ήταν 13 ψήφους υπέρ του κ Γρυπιώτη.
Μετά από όλα αυτά ας  σταματήσουν ορισμένοι να παραπληροφορούν τον δημότη, και να δημιουργούν εντάσεις και διχασμό των πολιτών.
Φτάνει πια οι δημότες πρέπει να βρουν την ηρεμία τους, αρκετή πίεση δέχθηκαν αυτό το καιρό.
Αν δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα ο κ. Πήλιουρας και  αν έχει βάσιμες υποψίες ότι έχει γίνει νοθεία και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα ας βγει επίσημα στον κόσμο και να μας πει τι ακριβώς έχει συμβεί, για να έχουν οι δημότες μια σαφή εικόνα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Ίσως και σήμερα δώσουμε τα επίσημα αποτελέσματα των σταυροδοσιών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ευρώτα.
Επειδή έχουν γίνει πολλά σχόλια με τις εκλογές και όλοι τοποθετούνται ανώνυμα και πίσω από την ανωνυμία τους, εκφράζουν την εμπάθεια και τα προσωπικά τους με τις εκλογές, από εδώ και πέρα όποιο σχόλιο είναι  ανώνυμο, δεν θα δημοσιεύεται.
Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης να γράψει  το ονοματεπώνυμο του και θα το δημοσιεύσουμε.
Το όλο συμπέρασμα με το αλαλούμ των εκλογών μου  είπε η θειά  Σοφιά.
Παιδάκι μου, η σκύλα από τη χαρά της, τα κάνει στραβά τα κουτάβια της.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΙΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ "ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ". ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Όποιος και να είναι Δήμαρχος αύριο, αν ο ιδιος ο πολίτης δεν φροντισει όχι να λύσει, αλλα τουλάχιστον να μάθει για τα προβλήματα του τόπου μας τοτε .......... ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

Θα σε δω στο εκλογοδικείο… αλλά πριν: Τι ισχύει με την ανακαταμέτρηση
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010
Related Content :


Το πρώτο βήμα πριν την υποβολή των ενστάσεων είναι η ανακαταμέτρηση των ψήφων, η οποία γίνεται σε πέντε μέρες, αφού το Πρωτοδικείο εκθέσει τα πρακτικά της εκλογής
Με αφορμή την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Θεσσαλονίκη από τον Κ. Γκιουλέκα ο οποίος ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων, καθώς όπως ισχυρίστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε σε ελάχιστες ψήφους, ενώ υπήρχαν και πολλά άκυρα ψηφοδέλτια, η «Π» έψαξε τη διαδικασία που ακολουθείται για τη νανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Τι ορίζει, ο νόμος και πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία
Βάσει νόμου λοιπόν μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος πρωτοδικών, εκθέτει τα πρακτικά της εκλογής μαζί με τον πίνακα των αποτελεσμάτων της στο κατάστημα του πρωτοδικείου επί πέντε ημέρες.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι, στην προκειμένη περίπτωση ο συνδυασμός Γκιουλέκα έχει το δικαίωμα να ζητήσει το εκλογικό υλικό και να το ελέγξει. Πρέπει να σημειωθεί η ανακαταμέτρηση των ψήφων δεν είναι μια θεσμοθετημένη αυτοτελής διαδικασία, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για μια προπαρασκευαστικό στάδιο πριν το ενδεχόμενο των ενστάσεων.
Για πέντε μέρες, λοιπόν, παρουσία δικαστικών υπαλλήλων (χωρίς την παρουσία ατόμων από την παράταξη Μπουτάρη) ελέγχουν και ξαναμετρούν τα ψηφοδέλτια και καταλήγουν αν, σε πόσα, από ποια εκλογικά τμήματα και για ποιους λόγους θα προχωρήσουν σε ένσταση.
Σύμφωνα με το άρθρο 45 του νόμου 3852/2010, ένσταση μπορεί να ασκήσει:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το άρθρο 45 του νόμου 3852/2010, ένσταση μπορεί να ασκήσει:
α) κάθε εκλογέας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου, καθώς και
β) ο υποψήφιος κατά τις εκλογές στον οικείο δήμο.
Ενώ σύμφωνα με το άρθρο 47, λόγους ένστασης μπορούν να θεμελιώσουν:
α) η έλλειψη νόμιμων προσόντων και η συνδρομή κωλυμάτων σε υποψηφίους που έχουν εκλεγεί ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη,
β) η παράβαση του νόμου κατά τη διεξαγωγή της εκλογής ή κατά την εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος ή κατά την ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασμών ή κατά την ανακήρυξη των επιτυχόντων και επιλαχόντων συνδυασμών και των προσώπων που ανήκουν σε αυτούς,
γ) η ακυρότητα ή η εσφαλμένη αρίθμηση των ψηφοδελτίων.
Μετά τη λήξη του πενθημέρου το πολυμελές πρωτοδικείο ανακηρύσσει τον επιτυχόντα και τους επιλαχόντες συνδυασμούς, τον δήμαρχο, τους τακτικούς και αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους. Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία των ενστάσεων δεν διακόπτη τη λοιπή διαδικασία εκλογής, δηλαδή αυτός που ανακηρύσσεται από το πρωτοδικείο, εγκαθίσταται στη δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με το άρθρο 48, η ένσταση ασκείται μέσα σε προθεσμία επτά ημερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης, με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται. Από κει και πέρα, οι ενστάσεις παίρνουν το δρόμο που ορίζει ο νόμος με τα εκλογοδικεία.
Αν εξαιρέσει κανείς τη διαδικασία της ανακαταμέτρησης, η οποία γίνεται άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ενστάσεις περνούν πλέον από τις δικαστικές αίθουσες και συνήθως η ολοκλήρωσή τους είναι χρονοβόρα διαδικασία.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, και με βάση τη στάση που έχει κρατήσει το εκλογοδικείο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, θεωρείται μάλλον απίθανο οι ενστάσεις για τόσο μεγάλο αριθμό μεγάλο ψήφων (κυρίως άκυρων) να οδηγήσουν σε αλλαγή του αποτελέσματος.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την έδρα του ο οικείος Δήμος ή η Κοινότητα. Δηλαδή δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Τριμελών Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το άρθρο 48, η ένσταση ασκείται μέσα σε προθεσμία επτά ημερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης, με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται. Από κει και πέρα, οι ενστάσεις παίρνουν το δρόμο που ορίζει ο νόμος με τα εκλογοδικεία.
ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για πέντε μέρες, λοιπόν, παρουσία δικαστικών υπαλλήλων (χωρίς την παρουσία ατόμων από την παράταξη Γρυπιώτη) ελέγχουν και ξαναμετρούν τα ψηφοδέλτια και καταλήγουν αν, σε πόσα, από ποια εκλογικά τμήματα και για ποιους λόγους θα προχωρήσουν σε ένσταση.