Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ANTIΣΤΑΣΗΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 θα γίνει ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσθέντες στο Μονοδένδρι από τα στρατεύματα κατοχής.
Προβλέπονται οι κατωτέρω εκδηλώσεις:
Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων , Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2010.
Φωταγώγηση Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων , Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Ώρα 10.25 Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.30 Τέλεση Μνημοσύνου στο Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Ελένη Πλειώτα - Δικηγόρος.
Μετάβαση στο Ηρώο των 118 εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι.
Ώρα 11.55 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Ηρώο των 118.
Ώρα 12.00 Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπαρτιατών. Ομιλία από εκπρόσωπο των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Προσκλητήριο εκτελεσθέντων
Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.
1)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 2) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Νομάρχη Λακωνίας 4)Δήμαρχο Σπάρτης 5) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 7) Πρόεδρο Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας 8) Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας 9) Εκπρόσωποι των παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό Λακωνίας (ΠΕΑΕΑ, ΠΣΑΕΕΑ & ΠΟΑΕΑ) 10)Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων 11) Εκπροσώπους Κομμάτων 12) Εκπροσώπους των Πολιτικών Νεολαιών. 13)εκπρόσωπος οικογενειών των εκτελεσθέντων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Εθνικός Ύμνος.
Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος , καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι συγγενείς των θυμάτων οι κ. κ. Βουλευτές Νομού, οι Στρατιωτικές , οι Δικαστικές , οι Πολιτικές και οι Αστυνομικές Αρχές.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: την τέλεση Μνημοσύνου η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και την Τάξη γενικά η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Τελετάρχες ορίζονται ο κος Γεώργιος Σμυρνιός υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η κα Έλενα Λαμπροπούλου υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: