Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Στη Σκάλα η ειδική τελετή του «Λυκούργου» Απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων

Στη Σκάλα θα φιλοξενηθεί φέτος η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου των Απανταχού Λακώνων «Ο Λυκούργος», με την οποία επιβραβεύονται οι προσπάθειες των αριστούχων μαθητών του νομού μας
  Την  Κυριακή 21/11, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας, ο σύνδεσμος σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, θα βραβεύσει, βάσει των πανελληνίων εξετάσεων 2009-2010, όλους τους αριστεύσαντες αποφοίτους των λυκείων της Λακωνίας και του Λυκείου Καρδαμύλης.
  Επίσης θα βραβευθούν οι λάκωνες απόφοιτοι που διακρίθηκαν κατά την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και ειδικότερα οι πρωτεύσαντες μεταξύ των λακώνων στις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νομικής, Φιλολογίας, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Γεωλογίας, Φυσικής και Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ-Σχολή Δοκίμων-Σχολή Ικάρων).
  Όπως κάθε χρόνο, η βράβευση περιλαμβάνει την απονομή τιμητικού διπλώματος, ως και διαφόρων κατά περίπτωση χρηματικών βραβείων, αναλόγως τις δυνατότητες του συνδέσμου και τις επιλογές των χορηγών.
  Η τελετή θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί με τον ακάθιστο ύμνο και άσματα από την Εκκλησιαστική Χορωδία.
  Μετά το καλωσόρισμα από τον οικοδεσπότη δήμαρχο κ. Γιάννη Γρυπιώτη και την εισήγηση του προέδρου του συνδέσμου κ. Παντελέοντος Παντελεάκη, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο νομάρχης κ. Κώστας Φούρκας και οι παρόντες λάκωνες βουλευτές.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις ενέργειες του συνδέσμου σχετικά με την μεταφορά του αγάλματος του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, σε σημείο της νέας εθνικής οδού.
  Στη συνέχεια την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ, αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ Σιγουράκος, η πρόεδρος της Παλλακωνικής Ένωσης κ. Ειρήνη Αντωναράκου-Μουσταφέλου, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο χειρουργός-οφθαλμίατρος, διδάκτωρ του Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Γκουλιώνης.
  Η απονομή βραβεύσεων και τιμητικών διακρίσεων θα γίνει στις 12.50 και η τελετή θα κλείσει με τον εθνικό ύμνο.
  Η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση που θα παραθέσει ο δήμαρχος του οικείου δήμου κ. Γιάννης Γρυπιώτης.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: