Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Φίλιππος Πήλιουρας στον fly

Στον αέρα του fly βρέθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ο νυν δήμαρχος Γερονθρών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Φίλιππος Πήλιουρας, θίγοντας φυσικά το ζήτημα που προέκυψε στο δήμο Ευρώτα από τα αποτελέσματα των εκλογών και την οριακή νίκη του Γιάννη Γρυπιώτη.

Αρχικά, ο κύριος Πήλιουρας ξεκαθάρισε πως όταν υπάρχει οριακό αποτέλεσμα στις εκλογές όλα είναι ανοιχτά. Κατόπιν, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προχωρήσει σε ένσταση και αποκάλυψε πως από σήμερα ξεκινά η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων αλλά και του ελέγχου των πάντων! Δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο δημαρχιακός θώκος δεν είναι αυτοσκοπός για τον ίδιο και υπογράμμισε πως δε θα έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με τον κύριο Γρυπιώτη και να είναι στην πρώτη γραμμή γα το καλό του τόπου, αν φυσικά αποδειχθεί πως ο κόσμος ήθελε όντως τον νυν δήμαρχο Σκάλας για επικεφαλής του διευρυμένου δήμου Ευρώτα.

Ο κύριος Πηλιουρας καταπιάστηκε και με το θέμα των απορριμμάτων και ισχυρίστηκε πως σε μερικά ζητήματα αδικήθηκε. Στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αλλαγή του Περιφερειακού σχεδιασμού κάθε πέντε χρόνια και τόνισε πως το ιδανικό θα ήταν μία επικαιροποίηση ή βελτίωσή του.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ αναφέρθηκε και στο σύστημα Σούκου, το οποίο "αν πληροί τις προϋποθέσεις και αντέξει στο χρόνο τότε θα έχουμε λύσει το πρόβλημά μας". Στην αντίθετη περίπτωση ο κύριος Πήλιουρας λέει "ναι" στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό αλλά υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να διερευνηθούν κι άλλες περιοχές

2. Να συμμετάσχει στη μελετητική ομάδα και τεχνικός του Φορέα.

3. Να γίνουν σεβαστές οι παράμετροι του σχεδιασμού

4. Να υπάρξει η μέγιστη κοινωνική συναίνεση.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: