Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΝΗΣΑ


Είναι φωτογραφίες στην περιοχή Πρόκου στα Τσίνησα
Σε βραχώδη ακτή κοντά στα τρία νησιά στην τοποθεσία Πρόκου,προσάραξε σήμερα Κυριακή η μηχανότρατα MIHAEL K. Από άγνωστη αιτία βρέθηκε η μηχανότρατα στα βράχια η όποια έσερνε την  καλάθα η οποία ήταν γεμάτη με αλιεύματα.Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία η οποία καθορίζει το διαμέτρημα της καλάθας αλλά και την απόσταση αλιείας που είναι το 1 ναυτικό μίλι από την ακτή και βάθος άνω των 50 μέτρων. Στη περιοχή έσπευσε σκάφος του λιμεναρχείου Γυθείου όπου φωτογράφισε την τοποθεσία προσάραξης του αλιευτικού.

Στον τόπο της προσαράξεως ήταν παρόντες και επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι εξέφραζαν την αγανάκτηση τους για το αλιευτικό σκάφος καθώς δεν υπήρχε άλλη μαρτυρία από αυτή που είδαν με τα μάτια τους την προσάραξη στα βράχια και στο άδειασμα της καλάθας. Από τα λεγόμενα των επαγγελματιών αλιέων έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για το συγκεκριμένο αλιευτικό σκάφος για παράνομη αλιεία.
Αναμένεται ρυμουλκό σκάφος από την Νεάπολη για την αποκόλληση του σκάφους.
Νεότερα 19:00
Παραμένει έως τώρα στα βράχια το αλιευτικό σκάφος, αναμένοντας να έρθει δύτης για να επιθεωρήσει τα ύφαλα του πλοίου για τυχόν ρήγματα .
Εν τω μεταξύ το ρυμουλκό σκάφος έχει αγκυροβολήσει σε απόσταση 300 μέτρων από τη μηχανότρατα και το έχει προσδέσει, ώστε να αποτραπεί  η συντριβή του στα βράχια, καθώς αρχίζουν σταδιακά να ενισχύονται οι νότιοι άνεμοι στην περιοχή και αναμένονται να φθάσουν στα 6 Μποφόρ.
Στο τόπο παραμένουν οι άνδρες του λιμεναρχείου Γυθείου και πλήθος κόσμου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Λιμεναρχείο Γυθείου
Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Γύθειο
Προσάραξε χθες στις 10.25, στη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΜΙΧΑΗΛ Κ», Ν.Π.2155, με πέντε άτομα πλήρωμα (ο κυβερνήτης και τέσσερις αλλοδαποί αλιεργάτες).
Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας. Διάσωσης και στο σημείο έσπευσαν για παροχής συνδρομής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π.9840.
Στις 19.45 και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 6-7 Bf, το Ρ/Κ επιχείρησε την αποκόλληση του Ε/Π-Α/Κ «ΜΙΧΑΗΛ Κ», με θετικά αποτελέσματα, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός και σύμφωνα με τον κυβερνήτη χωρίς να παρουσιαστεί ρύπανση και εισροή υδάτων.
Το «ΜΙΧΑΗΛ Κ» παραμένει προσδεμένο στο Ρ/Κ περίπου 2ν.μ. από το λιμάνι του Γυθείου.
Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται συνεργείο δυτών για την επιθεώρηση των υφάλων του, προκειμένου να εκτελεστεί με ασφάλεια η ρυμούλκηση του στο λιμάνι.
Από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mhpws fteei kai gi ayto o grypiwths??

Ανώνυμος είπε...

ποιος ξέρει? μπορεί!

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣ ΤΑ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ???