Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

 ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
Το αλιευτικό καταφύγιο στη Κοκκινιά είναι γεγονός.
Ύστερα από μακροχρόνιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής του δήμου Έλους, τόσο του δημάρχου Ελους κ. Μιχάλη Μανωλάκου, όσο και των Θεόδωρου Μανάκου, Νίκου Χασάπογλου, Κώστα Τσορωμόκου και Νίκου Παπαποστόλου, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα .
Η μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου στη Κοκκινιά είχε ωριμάσει το 2003, αλλά εμπόδιο στην υλοποίηση της, ήταν η ενάλιες αρχαιότητες, καθώς η περιοχή της Κοκκινιάς ήταν αρχαία πόλη ΑΚΡΙΕΣ, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος έχει καταποντιστεί στο θαλάσσιο χώρο της Κοκκινιάς.
Το 2006 υποβλήθηκε νέα μελέτη και σε νέα θέση κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου, καθ΄ υπόδειξη των αρμοδίων υπηρεσιών,  δρομολογώντας  μια νέα αφετηρία για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου.
Το αλιευτικό καταφύγιο θα έχει συνολικό εμβαδόν 17.000τμ. το λιμναίο τμήμα θα έχει εμβαδόν 8.600τμ και ο λιμενοβραχίονας θα έχει συνολικό μήκος 160 μέτρα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.972.000€.
Είναι ένα έργο πνοής για τον αλιευτικό στόλο της περιοχής το οποίο θα επιλύσει πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αλιείς καθ΄ όλο το έτος.
Για τη υλοποίηση του έργου συνέβαλαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τάκης Σκανδαλάκης , για το στάδιο  υλοποίηση του ΕΣΑΛ, του υπουργείου ναυτιλίας, και ο βουλευτής Λακωνίας του  ΠΑΣΟΚ, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπου ενέταξε το έργο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όσους συνέβαλαν για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου.

1 σχόλιο:

leimonitis είπε...

Το αλιευτικό καταφύγιο στη Κοκκινιά ήταν ένα έργο αναμφίβολα πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, αλλά χάρις την υπομονή και επίμονη των προαναφερθέντων, έγινε πραγματικότητα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στο Θεόδωρο Μανάκο για τον αγώνα δρόμου που έκανε για την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στη Κοκκινιά.Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.