Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικά ανέφικτη η στήριξη στα πορτοκάλια

Δεν άφησε πολλές ελπίδες στους εσπεριδοκαλλιεργητές της Αργολίδας, που φέτος είδαν τις τιμές παραγωγού για το πορτοκάλι να κυμαίνονται στα 5-11 λεπτά το κιλό, ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.


Όπως ανέφερε στο Agronews ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας Σπ. Αντωνόπουλος, το βασικό ζήτημα που τέθηκε είναι το πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος και οι χαμηλές τιμές, ενώ ζητήθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος «de minimis» για οικονομική ενίσχυση. Το «de minimis» στηρίζει από εθνικούς πόρους, με την άδεια της Ε.Ε., κλάδους που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Ο κ. Κουτσούκος δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στον υπουργό, έσπευσε όμως να χαρακτηρίσει «πολιτικά ανέφικτη και οικονομικά δύσκολη» την ικανοποίηση του αιτήματος. Θετικός εμφανίστηκε στο θέμα των ελέγχων στις παράνομες εξαγωγές ασυσκεύαστου προϊόντος στα Βαλκάνια που κατήγγειλαν οι παραγωγοί, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός δεκαημέρου θα καταβληθούν οι εκκρεμότητες του 2009 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τ. Χειβιδόπουλος και ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: