Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Φωτο:
Μια επικοδομητική συνάντηση μεταξύ φορέων της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων της κοινωνίας έγινε στο Γεράκι, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα. Στο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου, και συγκεκριμένα στην καινούρια αίθουσα πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιδημάρχου Ευρώτα, κου Ηλία Παναγιωτακάκου, με τους γονείς των μαθητών του σχολείου και φορείς της τοπικής κοινωνίας
Αυτή ήταν η 2η από μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σε όλα τα σχολεία του Δήμου, με σκοπό να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς για τη θέση του Δήμου Ευρώτα σχετικά με την εγκύκλιο περί συνενώσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων του Υπουργείου Παιδείας, και στα πλαίσια του διαλόγου με την κοινωνία περί αυτού.
Φωτο:
Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση αυτή ήταν άμεση και η προσέλευση αθρόα: Γονείς, πρόεδροι και μέλη συλλόγων, στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και της εκπαίδευσης έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα και τους γύρω χώρους. Παρόντες ήταν: η αντιδήμαρχος, κα Νίκη Χρήστου – Μιχαλούτσου, ο κος Φίλιππος Πήλιουρας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα, ο οποίος εγκάρδια καλωσόρισε τον κο Παναγιωτακάκο στο Γεράκι, και ο κος Σωτήρης Μουρτζίκος, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Λακωνίας. Επίσης, οι διευθυντές του Γυμνασίου, κος Αντώνης Χριστοφοράκος και του Λυκείου κα Παναγιώτα Κρητικάκου, μαζί με τους καθηγητές.
Φωτο:
Αν και η συζήτηση ξεκίνησε από ένα κλίμα δυσπιστίας , σε συνδυασμό με μια διάχυτη ανησυχία για το σκοπό και τα αποτελέσματα της συνάντησης, η κατάληξη ήταν επιτυχής. Αυτό γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος, που οδήγησε σε σύμπτωση απόψεων όλων των πλευρών, ενώ εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, και τελικά καλλιεργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας.
Ο κος Παναγιωτακάκος επισήμανε ότι η θέση του Δήμου Ευρώτα είναι ενάντια σε τυχόν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Δεσμεύτηκε επίσης ότι ο Δήμος (όπως και όλοι οι δήμοι της Λακωνίας), θα ενεργήσει ώστε να αναπτυχθούν ισόρροπα περιφερειακά και κεντρικά σχολεία, καθώς θα τηρηθεί με αυστηρότητα η χωροθετική κατανομή και αντιστοιχία μεταξύ δημοτικών- γυμνασίων, ενώ δεν θα γίνονται παράνομες μεταγραφές.
Φωτο:
Ο κος Μουρτζίκος εξέφρασε την πάγια θέση της ΕΛΜΕ Λακωνίας, που είναι «να μη γίνει καμία συγχώνευση σχολείων». Ως εκπρόσωπος της ΔΔΕ Λακωνίας, αναφέρθηκε ειδικά στη λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου, και όπως χαρακτηριστικά διαβεβαίωσε: «Θέμα για συγχώνευση του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου, δεν έχει τεθεί ποτέ.» Αντίθετα, οι σχολικές αυτές μονάδες στηρίζονται, και μιλώντας με στοιχεία (πίνακες και στατιστικές), έδειξε ότι ο αριθμός των μαθητών θα αυξάνεται στη συνέχεια. Αυτό, κυρίως γιατί θα γίνει νέα χωροθετική κατανομή σχολείων, από το νέο σχολικό έτος, και η οποία θα κατευθύνει τους μαθητές του Δημοτικού, στο Γυμνάσιο με τη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση (λαμβάνοντας υπ΄όψη και τη νέα Καλλικρατική σύνθεση των Δήμων). Τονίστηκε επίσης ότι η κατανομή αυτή θα τηρηθεί αυστηρά, ενώ οι Δήμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την κατάλληλη συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των σχολείων.
Κοινός τόπος όλων ήταν, άλλωστε, ότι η λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου, παράγει τα μέγιστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Αυτά οφείλονται :
Στις άρτιες εγκαταστάσεις και στους άνετους χώρους του ιστορικού εκπαιδευτηρίου, που έχει ανεγερθεί με χρήματα δωρητών, κυρίως ομογενών.
Στην άρτιά συντήρησή του και στον εξοπλισμό του με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για τη διδασκαλία. Εκτός από άνετες, ευάερες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών, διαθέτει: Δύο υπερσύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής, πλήρες εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και Παρασκευαστήριο με πλούσιο υλικό (ιστορικής αξίας), σύγχρονη Βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο και έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο με γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλλεϋ) και πλούσιο αθλητικό υλικό.
Στον σταθερό αριθμό μαθητών ανα τμήμα (20-24) και στη συνεχή προσπάθεια των διευθυντών και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, που, εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα, πραγματοποιούν κάθε χρόνο προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, ενισχυτική διδασκαλία, κ.ά.
Όλα τα παραπάνω δε θα ήταν εφικτά μέχρι τώρα, χωρίς την αρμονική συνεργασία όλης της σχολικής κοινότητας με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τους συλλόγους και την τοπική κοινωνία γενικότερα.
Όπως κατέληξε ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κος Αντώνης Χριστοφοράκος, «Δεν παρακαλάμε , αλλά ζητάμε για τα σχολεία μας, από την Πολιτεία το μερίδιο που τους αναλογεί και τους αξίζει!»
Ανθή Σαράντη
Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λεϊμονίτη είναι καλό να αναρτήσετε το κείμενο ολόκληρο όπως σας το στείλαμε και όχι μέχρι εκεί που θέλετε εσείς. Εν έτη 2011 δεν είναι σωστό να υπαρχει λογοκρισία.

Ανθή Σαράντη είπε...

Για όσους δεν το γνωρίζουν, να προσθέσουμε ότι οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και η όλη λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου, προκαλούν την αναγνώριση και το θαυμασμό.
Η διαπίστωση αυτή και από τους παρευρισκομένους στην παραπάνω συνάντηση, και έτσι μπήκε άμεσα και δυναμικά ένα ΤΕΛΟΣ σε φήμες καιυποννοούμενες υποψίες για κλείσιμο ή συγχώνευση...
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ίδια η διευθύντρια ΔΕ Λακωνίας, χαρακτηρίζει το εκπαιδευτήριο "κολλέγιο"!!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ είπε...

Δείτε: http://politistikosgeron.blogspot.com

leimonitis είπε...

Μην βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα περί λογοκρισίας. Το κείμενο που εστάλη με τον κ. Χρήστο Μπλαμπανο και τον οποίο και ευχαριστώ για την επικοινωνία του, ήταν έως εκεί που έχω αναρτήσει. Το υπόλοιπο κείμενο, το πρόσθεσα από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Kirie Leimoniti ine gnostes i theseis sas !!!!Epomenos min to pezete Agia Parthena!!!!!Idi ehete arhisei tin taktiki tou DIERAIE ke VASILEVE !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεσα απο τα σχολια που διαβαζει κανεις, διακρινει ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΘΥΝΟΥΣ σχολιαστες. Οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ας μεινουν απ εξω. Εχω επισης να επισημανω οτι, εδω που ζουμε ειμαστε Δημοτες διαφορων ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ στο νεο δημο? ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΑΤΙΛΑ απο μερικους? Επειδη ΔΕΝ βγηκε ο Δημαρχος μας? Αν δηλαδη ειχε βγει ο αλλος Η ΙΔΙΑ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ?

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται μερικοί από εμάς είμαστε υπερβολικά ευαίσθητοι και φανταζόμαστε αντιπάλους εκεί που όντως έχουμε συμμάχους! Θα βοηθούσε όλους μας αν διαβάζαμε τα κείμενα με θετική προοπτική κι όχι καχυποψία. Απ’ ότι βλέπω το άρθρο από την κα Σαράντη αποτελεί εξαιρετική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης. Οι παράγραφοι που λείπουν, αν και ισχυροί, δεν αλλάζουν τη γενική προσέγγιση του επιχειρήματος που ήδη παρουσιάζεται στο δημοσιευμένο κομμάτι. Πού το σκοτεινό κίνητρο; Πράγματι, αν αυτό το blog έτρεφε τέτοιες προθέσεις, θα αγνοούσε την έκθεση εντελώς.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Συνδημότες βουνίσιοι και καμπίσιοι
Εγώ ειλικρινά δε βλέπω πρόβλημα. Ας μη το δημιουργήσουμε. Είμαστε ένας δήμος με το μοιρασμένη τη μοίρα.
Βουνίσιος

Ανώνυμος είπε...

Θα ενημερωθούμε πότε ο κ. Παναγιωτακάκος ορίστηκε αρμόδιος για τα θέματα παιδείας; Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του κ. Γρυπιώτη υπεύθυνη για τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι η κα. Χρήστου-Μιχαλούτσου. Πότε αντικαταστάθηκε, και γιατί;

Ανώνυμος είπε...

mia kai anaferθηκατε στην Αντιδήμαρχο Γερονθρών δεν την γνωριζω προσωπικά, αλλά από τα τόσα καλά που ακουω θα ήθελα πραγματικά να τη γνωρισω.Να τησ δώσω συγχαρητήρια και να τησ πω ότι είναι ηρωίδα γιατί βρίσκεται σε ένα δυστυχωσ διχασμένο τόπο.Έμαθα ότι μίλησε πολυ ωραια και η ιδια στη συναντηση που είχαν για τισ συνενώσεισ των σχολείων

Ανώνυμος είπε...

παρολο που όπωσ βλέπω ότι κανένας συντοπιτησ τησ δεν αναφέρεται ποτέ αν μίλησε ή όχι, μα κανένας.ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Άδικο και έλλειψη ευγένειας αν η αντιδήμαρχος αγνοείται, όμως μη μιλάμε για δημοκρατία. Τίποτε το προσωπικό, αλλά για τι είδους δημοκρατία πρόκειται; Υποψήφια με 54 σταυρούς προτίμησης να διορίζεται αντιδήμαρχος. Που η ευαισθησία του κου Γρυπιώτη; Αυτή είναι η καλύτερή του ανταπόκριση σε μια εξαιρετικά ευερέθιστη κατάσταση σχετικά με τη βούληση των κατοίκων των Γερονθρών; Ένας ηγέτης με νου και κότσια επιδιώκει λύσεις εναλλακτικές! Τώρα, αν η αντιδήμαρχος πιστεύει ότι αγνοείται από τους κοντυλοφόρους του χωριού της, γιατί δεν κάνει τη θέση της γνωστή σε τούτο δω το χώρο;

Ανώνυμος είπε...

DES TE TRGIKI IRONIA ME TOYS STAVROYS POY PERNOYN OI YPOPSIFIOI.
AN KSERI KANEIS KALA MERIKOYS APO TOYS YPOPSIFIOYS KAI TO POSOYS STAVROYS PIRAN THA GELAEI KE TO PARDALO ERIFION!!! MIPOS TELIKA MAS AKSIZOYN AYTOYS POY PSIFIZOYME????

Ανώνυμος είπε...

mallon etsi ine dioti an o tropos pou psifizoume aftous legete aksiokratikos, tote kalitera na fountaroume, ke den ehoun adiko kapioi me prosonta, na menoun sto perithorio. Lene ki an katevoume mipos tha mas protimisoun?? !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΒΑΖΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ/Η ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ime me ti veveotita oti an valo ksero to apotelesma. Arkei na sou po den eho soi megalo, den me stirizoun komatoskila, ke mipos kseroun an, ke ti eho prosferei sta kina tou topou mou? Den ime farisaistis sta kafeneia, ke den iposhomai efkola an den mporo na ilopiiso tis iposheseis. Diladi ola ta prosonta pano mou!!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ειναι αρκετοι που σκεφτονται ετσι. Εχουμε δει ανθρωπους με αρκετα προσοντα ωα κατεβαινουν στο στοιβο των εκλογων και να περνουν ελαχιστους ψηφους διοτι ΔΕΝ πληρουν τις πιο πανω προυποθεσεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

osa de ftnaei h alepou..phdaei kai ta ftanei!!!!!

Ανώνυμος είπε...

POLY ORAIOS..... DHLADH DEN ISXYOYN AYTA!!!!! MALLON KAPIOI THELOYN NA PERNOYN TIN ORA TOYS KANONTAS TOYS KSYPNIOYS!!!