Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Πακιστανούς διακινούσε Ρουμάνος δουλέμπορος στη Λακωνία.

Ένας Ρουμάνος που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπορία ανθρώπων στη χώρα του συνελήφθη χθες στη Σπάρτη. Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στον Ρουμάνο όταν εντόπισαν σε καρότσα φορτηγού στην Καλλιρρόη 16 εξαθλιωμένους Πακιστανούς, που τους μετέφεραν ένας Έλληνας από το Έλος κι ένας ομοεθνής τους.
Όπως έγινε γνωστό, οι Πακιστανοί μεταφέρονταν από τον Πύργο Ηλείας στη Σκάλα Λακωνίας κατ' εντολήν του Ρουμάνου, ο οποίος συνελήφθη στη Σπάρτη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια Καλαμάτας.

Οι Πακιστανοί είχαν μεταφερθεί προ ημερών από τη Λακωνία στον Πύργο όπου εργάστηκαν σε χτήματα, και χθες τα ξημερώματα επέστρεφαν στη Σκάλα Λακωνίας για να δουλέψουν στη συγκομιδή πορτοκαλιών.
Το φορτηγό που τους μετέφερε εντοπίστηκε από πολίτη στο ύψος της Καλλιρρόης και ενημερώθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν έλεγχο στο φορτηγό στη 1 τη νύχτα ης Τρίτης προς Τετάρτη, και στην καρότσα βρήκαν τους 16 δύστυχους εργάτες.
Ο Ρουμάνος μαζί με τον Έλληνα οδηγό κι έναν ακόμα Πακιστανό, που είχε αναλάβει τη… διαχείριση για λογαριασμό των εργατών, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατηγορούμενοι -όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση- για διευκόλυνση των παράνομων μεταναστών. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.
Η κατάσταση των 16 Πακιστανών που βρέθηκαν στην καρότσα του φορτηγού χαρακτηρίζεται επιεικώς άθλια. Μάθαμε μάλιστα πως δηλώνουν ευχαριστημένοι ακόμα και με ένα… κομμάτι ψωμί, ακόμα και χωρίς να παίρνουν ούτε καν τα λιγοστά λεπτά του ευρώ που έχουν συμφωνήσει ως αμοιβή, για κάθε τελάρο που γεμίζουν.πηγη

Δημοσίευση σχολίου