Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΜΟΣ …….ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΤΑ

Από Φωτογρφικό αρχείο :Χρήστος Μπαλαμπάνος
Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται στην Δημοτική Ενότητα Γερονθρών και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου μετά το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ Γερακίου. Τώρα πλέον οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από ένα υπάλληλο του καταστήματος ΕΛΤΑ Βλαχιώτη όπου έχει ως γραφείο του ένα τραπέζι καφενείου και σε άλλα είναι στοιβαγμένη η αλληλογραφία, όπου ο κάθε κάτοικος ψάχνει μόνος του την αλληλογραφία του.
Είναι αδιανόητο το 2011 να βλέπουμε σκηνές που επικρατούσαν πριν πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα και που ως τώρα τις βλέπαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες.
Δεδομένου ότι η αλληλογραφία είναι απόρρητη και ο αποστολέας που πληρώνει το τέλος ταχυδρόμησης είναι για να παραδοθεί η αλληλογραφία κατ΄οίκον καθώς και η σύνταξη των ηλικιωμένων, στον διακανονισμό που έχουν κάνει με τα ΕΛΤΑ πρέπει να παραδίδετε κατ΄οίκον με επιβάρυνση 3 Ευρώ για τον συνταξιούχο, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική.
Επιπρόσθετα ο υπάλληλος που ήταν τόσα χρόνια στο κατάστημα ΕΛΤΑ Γερακίου και είναι καταγόμενος από το Γεράκι και γνώριζε ανθρώπους ,σπίτια και γενικά όλη την περιοχή, μεταφέρθηκε σε άλλο κατάστημα ΕΛΤΑ και τώρα ο υπάλληλος που έρχεται να εξυπηρετήσει τους κατοίκους δεν γνωρίζει καθόλου την περιοχή και δεδομένου ότι στο χωριό μας δεν υπάρχει ονοματοδοσία οδών το έργο του συγκεκριμένου υπαλλήλου είναι αρκετά δύσκολο παρόλο που καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια.
Ζητούμε την επαναλειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Γερακίου γιατί υποβαθμίζεται η περιοχή μας και γιατί είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες που για πλέον των 50 χρόνων το κατάστημα ΕΛΤΑ Γερακίου μας εξυπηρετούσε και εμείς το στηρίζαμε. Είναι αδιανόητο την σημερινή εποχή να ζούμε τέτοιες σκηνές όπου δεν βοηθούν αλλά υποβαθμίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Χρήστος Μπαλαμπάνος
Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου

Δημοσίευση σχολίου