Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Στην αριστερά πλευρά της ιστοσελίδας έχει αναρτηθεί το ΔΙΑΥΓΕΙΑ RSS.
Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε συνολικά και επιμέρους στατιστικά αναρτήσεων που γίνονται στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και επιλέξαμε θέματα που αφορούν την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εντάσσονται από τις 15 Μαρτίου 2011 και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις τους, οι οποίοι υποχρεούνται να αναρτούν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις τους.
To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Μέσω του προγράμματος : ΔΙΑΥΓΕΙΑ
→ Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο
→ Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2011 θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Διαύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού
Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε απόφαση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.
Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: