Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Αιτήσεις ΟΣΔΕ μέσω ίντερνετ.

Στην εποχή του ίντερνετ μπαίνουν ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική φάση λειτουργίας του συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης και δηλώσεων καλλιέργειας και εκτροφής για το 2011. Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου οι παραγωγοί που δεν έχουν μεταβολές στα στοιχεία τους σε σχέση με το 2010, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opekepe.gr/ και να δίνουν το ΑΦΜ τους. Στη συνέχεια:
- Ακολουθούν τις απλές οδηγίες και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και την εκτυπώνουν σε δύο αντίγραφα.
- Καταθέτουν υπογεγραμμένα εντός 15 ημερών τα αντίγραφα της αίτησης σε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για επικύρωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζει ότι «η μη έντυπη κατάθεση και έγκαιρη επικύρωση της αίτησης οδηγεί σε ακύρωση αυτής και απαιτεί την εκ νέου υποβολής της.
Σύντομα η εφαρμογή θα επεκταθεί για να επιτρέπει τη διαδικτυακή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 με μεταβολές αλφαριθμητικών στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης προηγούμενου έτους 2010. Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση μόλις θα είναι δυνατή και η υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 με μεταβολή αλφαριθμητικών στοιχείων».
Εάν το σχέδιο για την επέκταση του ηλεκτρονικού αυτού συστήματος συμπλήρωσης και καταχώρισης των αιτήσεων επεκταθεί σε όλους τους δικαιούχους, τόσο με την αναβάθμισή του για να δέχεται τροποποιήσεις στοιχείων, όσο και με την κατάλληλη εκπαίδευση των αγροτών, τότε οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και η ΠΑΣΕΓΕΣ θα πρέπει να πουν οριστικά «αντίο» στο ΟΣΔΕ και στα έσοδα που τους αποφέρει.πηγη
Δημοσίευση σχολίου