Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Μια πολύ σημαντική είδηση για την περιοχή μας: ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης για την χρηματοδότηση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στη θέση «Κοκκινιά» στη Γλυκόβρυση του τέως Δήμου Έλους και νυν Δήμου Ευρώτα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 προϋπολογισμού 1.972.000 ευρώ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 18-01-11.
Για να φτάσουμε όμως στο σημερινό αποτέλεσμα, προηγήθηκε ένας τιτάνιος αγώνας οκτώ περίπου ετών, για την ολοκλήρωση των μελετών, την γνωμοδότηση πλειάδας συναρμοδίων υπηρεσιών και την παροχή όλων των σχετικών εγκρίσεων. Θα πρέπει λοιπόν στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και την πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή για τις αποφάσεις που πήραν για την εκτέλεση του έργου.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος υπήρξε πολύτιμος και ειλικρινής συμπαραστάτης μας όλα αυτά τα οκτώ δύσκολα χρόνια που διήρκησαν οι πολυδαίδαλες διαδικασίες. Οι δε παρεμβάσεις του στην τελική φάση της διαδικασίας ένταξης του έργου στο ΕΠΑΛ 2007-2013 ήταν αποφασιστικής σημασίας.
Ευχαριστούμε επίσης τους Βουλευτές κ. Αθανάσιο Δαβάκη και Γρηγόρη Αποστολάκο, τον τέως βουλευτή και Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον τέως Νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα, τον τέως Δήμαρχο Έλους κ. Μιχάλη Μανωλάκο, το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και τον τέως Δήμαρχο Σκάλας κ. Παναγιώτη Μαστρογιαννάκο, για την προώθηση, τη βοήθεια και την στήριξη που παρείχαν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Σκάλα Λακωνίας
12/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: