Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ τ. ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη σύσκεψη των φορέων του τέως δήμου Κροκεών που πραγματοποιήθηκε στις Κροκεές με πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα, συζητήθηκε το θέμα των συνενώσεων-ιδρύσεων –Σχολικών μονάδων στην Β/βάθμια Εκπαίδευση, όπως προτείνεται προς διαβούλευση από το Υπουργείο.

Ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Aντιδήμαρχος για θέματα παιδείας διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους ότι θα φροντίσουν με όποιο κόστος για να βελτιώσουν τις κτιριακές υποδομές και τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους και τον εξοπλισμό.
Οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Κροκεών ενημέρωσαν για την πορεία εξέλιξης του μαθητικού δυναμικού και για τον προσδοκώμενο αριθμό των φοιτούντων έως το 2013 ο οποίος κρίνεται ικανοποιητικός και κατά τους υπολογισμούς που έχουν γίνει ο αριθμός των μαθητών θα ξεπεράσει τους 60.
Επίσης υπήρξε δέσμευση των αρμοδίων του Δήμου αλλά και όλων των Δημοτικών παρατάξεων, ότι θα βοηθήσουν να τηρηθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός για την εκπαίδευση, και αν χρειαστεί θα τον ενισχύσουν.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι τα σχολεία στην επαρχία .έχουν φτιαχτεί με λίγες αίθουσες, άρα σίγουρα θα δούμε και διπλοβάρδιες με ότι αυτό σημαίνει.
Επίσης στα πολυπληθή τμήματα οι εκπαιδευτικοί δύσκολα γνωρίζουν όλα τα παιδιά, και κατά συνέπεια ασκούν στοιχειώδη έλεγχο ,με ότι αυτό συνεπάγεται
Με την επικαλούμενη κοινωνικοποίηση των μαθητών θα έχουμε αναπόφευκτα και αρνητικές επιρροές που θα δεχτούν τα παιδιά των μικρότερων κοινωνιών από τα δήθεν ανεπτυγμένα, με επιπτώσεις στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσής τους, καθώς και στις απόψεις τους σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα(ρατσισμός ,ξενοφοβία κ.λ.π),και εξ’αιτίας της αδυναμίας επίβλεψης από τους γονείς μέσα στο χαώδες αυτό περιβάλλον.
Πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να διακόψουν την φοίτησή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται
Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι για αυτήν τη συγχώνευση, για ποιους άλλους λόγους θα πρέπει να γίνει αυτή και να υποβάλλονται οι μαθητές και στη δοκιμασία της μεταφοράς τους σε άλλο τόπο με πρώτο και κυριότερο πρόβλημα την ασφάλειά τους, για την οποία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί.
Η κόπωση των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών (Βασιλάκι κ.λ.π.)με επίπτωση στην απόδοση και στον ελεύθερο χρόνο τους που ήδη είναι λιγοστός ,δεν ενδιαφέρει την πολιτεία όπως φαίνεται.
Όπως επίσης φαίνεται ότι η Πολιτεία παραβλέπει και τις μεσομακροπρόθεσμες κοινωνικές –πολιτιστικές –και πληθυσμιακές επιπτώσεις, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση της τοπικής μας κοινωνίας στους δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς, όπου απαιτείται η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συνοχή για να τα βγάλει ο κόσμος πέρα.
Θέλουμε με αυτές τις θέσεις να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των μαθητών του Γ.Ε.Λ Κροκεών, συμμεριζόμενοι και την αγωνία τους αλλά και των οικογενειών τους και να δηλώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα-δίπλα στον αγώνα τους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους τους τοπικούς φορείς για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης.

AΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ε.Λ ΚΡΟΚΕΩΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ Α.Ε.Ι ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.

30/01/2011
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
τ. ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ
Ο Γραμματέας της Τ.Ο.
Λεωνίδας Γ. Σερεμέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: