Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Λεωνίδα Γρηγοράκου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επί των αγροτικών θεμάτων της Λακωνίας

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας κου Λεωνίδα Γρηγοράκου και με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, πραγματοποιήθηκε εχθές σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές του Νομού, κ.κ. Γρηγόρης Αποστολάκος και Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς, κ. Ηρακλής Τριχείλης και ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα, κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον πρόσφατο παγετό της 12ης Δεκεμβρίου που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών (κυρίως στα πορτοκάλια) και στις ελιές, στους Δήμους Ευρώτα και Μονεμβασιάς αλλά και σε άλλους δήμους.
Ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε τον προβληματισμό του, που έγινε αποδεκτός, από τη στιγμή που από την πλευρά του Υπουργού διαβεβαιώθηκε ότι θα δοθεί παράταση έως τις 24 Ιανουαρίου στους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές να δηλώσουν τις ζημιές τους στον ΕΛΓΑ. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με το πέρας της καταγραφής των ζημιών, οι αγρότες καλλιεργητές θα αποζημιωθούν με το ύψος των χρημάτων που θα έπαιρναν εάν δεν είχαν υποστεί ζημιές οι συγκομιδές τους. Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε στο πνεύμα της καλής συνεργασίας όλων των συμμετεχόντων και η οποία δείχνει την πολιτική συναίνεση που υπάρχει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και τη δίκαιη αποζημίωσή τους.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: