Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18-01-11 και ώρα 18:00, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του συμβουλίου του δήμου Ευρώτα, έκτακτη άτυπη συνεδρίαση των τοπικών συμβουλίων του δήμου Ευρώτα, με θέμα συζήτησης, την ρύπανση του ποταμού Ευρώτα.
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ευρώτα.
Συζητήθηκε η ρύπανση που παρατηρείται αυτές τις μέρες στον ποταμό Ευρώτα, ύστερα από  τη  δημοσίευση στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα  μας με οπτικοακουστικό υλικό και από καταγγελίες δημοτών .
Στη συζήτηση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση  νέας συνάντησης  την προσεχή  Δευτέρα, με καλεσμένους, τοπικούς φορείς, συλλόγους,αλλά και απλούς πολίτες, για  μια κοινή δράση για την οικολογική καταστροφή που πραγματοποιείτε στο ποταμό Ευρώτα.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το ιστορικότερο ποτάμι της Ελλάδος δέχεται καθημερινά τόνους αποβλήτων, από τις βιομηχανίες και από αστικά λύματα, όσο και από τις παρεμβάσεις των αγροτών, με την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Η ρύπανση του ποταμού ξεκινάει από τις πήγες του ποταμού ,από τον Σκορτσινό, έως τις εκβολές του, στο Λακωνικό κόλπο.
Η μεγαλύτερη ρύπανση καταγράφεται από τη γέφυρα Ευρώτα στη Σκάλα, έως τις εκβολές.
Το τμήμα της περιοχής του δέλτα Ευρώτα,  έχει συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 με κωδικό GR2540003.
Οφείλουμε  να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τον ποταμό και τον φυσικό του πλούτο, γιατί είναι πηγή ζωής για τον δήμο μας και για την Λακωνία μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως, σαν ένα ξεκίνημα αντιμετώπισης της δεινής περιβαλλοντολογικής κατάστυασης της περιοχής, θα πρέπει να ευαθσητοποιηθούμε ακόμη και για τα λυματα των σπιτιών μας που καταλήγουν:
πόσα σπίτια διθοχετεύουν τα υγρά απόβλητα σε υπονόμους που υπάρχουν, αλλά και στους δρόμους της Σκάλας(εικδά όταν βρέχει)
Βεβαίως καιέχετε γνώση γι΄ αυτό το πρόβλημα κ. δήμαρχε και κ.κ. αντιδήμαρχοι.
Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας και πρώτοι από όλους να κάνουν την αρχή οι άρχοντες του τόπου.
Ας αλλάξουμε νοοτροπία όχι μόνο στα λόγια αλλά στις πράξεις.