Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές σε περιοχές Natura 2000 .

ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ για τις περιοχές του ∆ικτύου Natura, που επισφραγίστηκε µε ένα θερµό φιλί του προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου Γιάννη ∆ριβελέγκα στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη κατέληξε η κυβέρνηση.
Η κ. Μπιρµπίλη διευκρίνισε χθες στον ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ ότι όποιος σήµερα κατέχει τέσσερα στρέµµατα σε περιοχές Natura θα µπορεί να χτίζει ή και να µεταβιβάζει ακόµη και µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα ανέγερσης οικηµάτων στα δέκα στρέµµατα.
Είπε επίσης ότι όσοι σήµερα έχουν λιγότερα από τέσσερα στρέµµατα, αλλά θα έχουν βγάλει οικοδοµική άδεια πριν από την ψήφιση του νέου νόµου,θα έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο να υπάρξουν παρεκκλίσεις στους οικισµούς. «Είναι κάτι που θα τοδούµε», είπε χαρακτηριστικά στους δηµοσιογράφους. Στο µεταξύ πίσω φαίνεται πως έκανε η υπουργός και στο θέµα των διαχειριστικών µελετών, που θα εκπονηθούν κατόπιν Προεδρικών ∆ιαταγµάτων για συγκεκριµένες περιοχές προκειµένου να καθοριστούν εκεί οι όροι δόµησης.
Οι διαβεβαιώσεις της υπουργού καθησύχασαν τους βουλευτές, οι οποίοι υπέστειλαν τις µαύρες σηµαίες που είχαν υψώσει πριν από µία εβδοµάδα βάζοντας στο στόχαστρο την Τίνα Μπιρµπίλη για τις διατάξεις του νοµοσχεδίου, ενώ είχαν απειλήσει ακόµη και µε καταψήφισή του. Χθες το κλίµα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ήταν εντελώς διαφορετικό, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η προπαρασκευαστική σύσκεψη που έγινε µία ηµέρα πριν µε πρωτοβουλία του γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχου. Στη σύσκεψη συµµετείχαν η κ. Μπιρµπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας,ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου Γ. ∆ριβελέγκας και οι εισηγητές Β. Γιουµατζίδης και Κ. Φαρµάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Κ. Σπηλιόπουλος καταλόγισε προχειρότητα στην προετοιµασία του νοµοσχεδίου.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: