Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πετάνε φόλες για να σκοτώσουν τις αλέπουδες - Θύματα 2 αγαπημένα μας σκυλάκια.

Θλίψη και θυμό μας προκάλεσε το γεγονός της απώλειας 2 αγαπημένων μας φίλων, της Φωφώς και του Σκουμπιντού, ηλικίας 8 και 1 ετών αντίστοιχα, ύστερα από δηλητηρίαση από τρόφιμα που περιείχαν φόλα.

Τα άτυχα ζωάκια ήταν μαζί μας σε εκδρομή που είχαμε πάει την Τετάρτη στην περιοχή της Κοκκινιάς στις πλαγιές της Κουρκούλας και επειδή στο χωριό είμαστε αναγκασμένοι να τα κρατάμε δεμένα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να φάνε φόλα εάν κυκλοφορούν ελεύθερα -μια πολύ συνηθισμένη πρακτική πολλών κατοίκων στην επαρχία- σκεφτήκαμε να τα αφήσουμε ελεύθερα να χαρούν τη φύση και το βουνό και να τρέξουν.
Αυτή όμως ήταν και οι μοιραία κίνηση, γιατί ύστερα από λίγη ώρα είδαμε στα ζωάκια τα πρώτα συμπτώματα. Η Φωφούλα μας, μικροκαμωμένη καθώς ήταν, δεν άντεξε και έφυγε μέσα σε λίγες ώρες με τον τραγικό αυτό τρόπο.
Ο Σκουμπιντού φάνηκε αρχικά να ξεπερνάει τον κίνδυνο, δίνοντας μάχη 2 ημερών, όμως τελικά το δηλητήριο αποδείχθηκε πιο ισχυρό και σήμερα το μεσημέρι ξεψύχησε κι αυτός ο καημενούλης.
Τα δύο αγαπημένα μας ζωάκια τα θάψαμε σε εκείνη την περιοχή δίπλα δίπλα.
Άνθρωπος που έχει χωράφια και ζώα στην περιοχή, μας ενημέρωσε πως αυτό είναι μια συνηθισμένη πρακτική των κυνηγών, μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου, με σκοπό να εξολοθρεύσουν τις αλεπούδες για να μην φάνε τους λαγούς της περιοχής. Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά είχε χάσει και ο ίδιος 2 σκυλάκια με αυτόν τον τρόπο.
Φυσικά πρόκειται για εγκληματικές πράξεις κατά του περιβάλλοντος και της φύσης από θρασύδειλους ανθρώπους, αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει έτσι αυτούς που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, οι οποίοι προφανώς θεωρούν ότι το βουνό τους ανήκει..
Θεωρούν ότι το "θήραμα" του βουνού προορίζεται αποκλειστικά γι' αυτούς και πως οι αλεπούδες και άλλα αρπακτικά ζώα δεν έχουν καμία δουλειά στο βουνό, γιατί θα τους χαλάσουν το κυνήγι. Έτσι λοιπόν τις εξολοθρεύουν, για να μπορούν μετά να συνεχίσουν το έργο τους και με τους λαγούς.
Η δηλητηρίαση ζώων είναι εγκληματική ενέργεια και διώκεται ποινικά. Το ότι πρόκειται σαφώς για θρασύδειλα "υποκείμενα" αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ποτέ κανένας από όλους αυτούς τους "καπάτσους" και "έξυπνους" δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί και να δηλώσει ότι είναι υπεύθυνος για αυτές τις πράξεις. Όλη τους η αντροσύνη απορρέει από την αίσθηση ανωτερότητας που τους προσφέρει ένα όπλο που σημαδεύει τα θαύματα της φύσης και της ζωής.
Άραγε έχουν δοκιμάσει ποτέ τους οι ίδιοι φόλα; Με ποιο κριτήριο τις ρίχνουν στα ζώα;ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: