Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη κλιμακίου Δ. Τριφυλίας στη Σκάλα, για το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

Επίσκεψη στη Σκάλα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς το πρωτοποριακό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος μας.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Τριφυλίας εντάσσεται η υιοθέτηση ενός παρόμοιου συστήματος διαχείρισης, που σε πρώτη φάση θα προσιδιάζει στο σύστημα που εφαρμόζει ο Δήμος Ευρώτα.

Μέσα σ’ ένα πολύ φιλικό κλίμα, έγινε αναλυτική ενημέρωση της ΄΄διαφορετικής΄΄ διαδικασίας διαλογής απορριμμάτων που ακολουθείται, ενώ η συζήτηση που έγινε αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες και καταγράφηκαν αποτελέσματα πρακτικών.

Παράλληλα ομόφωνα εκφράστηκε η ελπίδα, στην επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο Δήμων να έχουν αμφότερες πλευρές σημειώσει σημαντικά βήματα εξέλιξης πάνω σ’ αυτό το θέμα με καταγεγραμμένα αποτελέσματα προόδου και το πλαίσιο συνεργασίας των να επανατοποθετηθεί σε νέες βάσεις.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, το οποίο συνιστά και ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Ευρώτα, τυγχάνει της αμέριστης αρωγής και στήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα

Βίντεο και Φωτογραφίες απο το http://kopanakinews.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: