Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Απίστευτη οικολογική καταστροφή στη Σκάλα με χιλιάδες ψάρια, χέλια νεκρά.
Συγκεκριμένα στην εκβολή της Περιφερειακής τάφρου στο αντλιοστάσιο των Τρινήσων, ψάρια, χέλια,καβούρια,χελώνες είναι νεκρά. Αυτή οι οικολογική καταστροφή έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και καμιά υπηρεσία δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει τη καταστροφή .

 Ο υπεύθυνος του αντλιοστασίου κ. Παναγιώτης Κάφαλης παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και οχλήσεις προς στους αρμοδίους, δεν έχει εισακουσθεί . Είναι  ένα σύνηθες φαινόμενο, που χρονολογείται από  το 2004 έως και σήμερα.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες για να δείτε το μέγεθος της καταστροφής.
Από ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

2 σχόλια:

R&D είπε...

Προς κ. ΠΑναγιώτη Κάφαλη,

το φαινόμενο αυτό που παρουσιάζεται στην τάφρο λέγεται υπερτροφισμός, και συμβαίνει χονδρικά οταν τα φυτά μέσα στο νερό αναπτύσσονται ραγδαία και εμποδίζουν το οικοσύστημα του νερού να λειτουργήσει κανονικά. Να σας το πω απλά τα ψάρια και τα υπόλοιπα ζώα του νερού πεθαίνουν από ασφυξία.
Είναι φυσική διεργασία και πιθανολογώ ότι πρεπει να συμβαίνει κάθε χρόνο περίπου την άνοιξη. Απαντήστε μου αν κάνω λάθος.
Η μόνη λύση είναι ο καθαρισμός της τάφρου από την περίσσια των φυτών. Θα πρέπει να ανοιχτεί χώρος για να οξυγονώνεται σωστά το νερό.
Δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται αλλά θα πρέπει να καθαριστεί η τάφρος, όχι από όλα τα φυτά (για να μην κατασταφεί η ισορροπία του συστήματος) αλλά από ένα μεγάλο μέρος.

Με εκτίμη
Γιαννακαρά Σοφία
Γεωγράφος

R&D είπε...

Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
sgia79@hotmail.com

Γιαννακαρά Σοφία
Γεωγράφος