Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ



Την Μ. Εβδομάδα και συγκεκριμένα από 10-12 Απριλίου 2012 μαθητές της Β΄& Γ ΄Γυμνασίου Γερακίου μαζί με τον Διευθυντή, καθηγητές του Γυμνασίου Γερακίου και την προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας επισκέφτηκαν το Βέλγιο κατόπιν προσκλήσεως της ευρωβουλευτού και πατριώτισσας μας κ. Μαριέττας Γιαννάκου.
Όλο το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο ,ξεναγήθηκε στις Βρυξέλλες και επισκέφθηκε την μεσαιωνική πόλη Bruges .Την ημέρα επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γυρίστηκε εκπομπή για το κανάλι της Βουλής με την δημοσιογράφο κ. Ματρώνη Δικαιάκου και για την εκπομπή της «Κάρτα Μέλους» όπου προβλήθηκε στο κανάλι της Βουλής την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γερακίου ευχαριστεί θερμά την κ. Μαριέττα Γιαννάκου για την άψογη και ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξε στα παιδιά μας , την δημοσιογράφο κ. Ματρώνη Δικαιάκου για την πολύτιμη βοηθειά της και το κανάλι της Βουλής όπου ενέκρινε η εκπομπή να προβληθεί στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με την θέση της κ. Χριστοπούλου όπως ακούγεται στην εκπομπή ότι «…για να διατηρηθεί το σχολείο η τοπική κοινωνία πρέπει να το στηρίξει και να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Σπάρτη….» διότι από το Γυμνάσιο Γερακίου δεν έχει γίνει ούτε μία μετεγγραφή προς σχολεία της Σπάρτης εν αντιθέσει αρκετές «εικονικές» -από γειτονική τοπική κοινότητα που ανήκει χωροταξικά στο σχολείο του Γεακίου-προς το Γυμνάσιο της Σκάλας όπου τις έχουμε καταγγείλει και προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και δημόσια.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου προβαίνει σε αυτό το Δελτίο Τύπου και διαλαλεί προς άπαντες προς τα σχολεία του Γερακίου θα διαφυλαχθούν και θα στηριχθούν από την τοπική κοινωνία όχι γιατί μας το υποδεικνύει κάποιος αλλά γιατί είναι θέμα τιμής για εμάς και σεβασμού προς τους αξιομνημόνευτους πατριώτες Γερακίτες που δούλεψαν στην ξενιτιά και έστειλαν χρήματα για να ανεγερθούν.

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: