Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Τάκη Χρόνη στην Αδελαΐδα

Φωτο: Μαρθούλα Μουτζούρη
Με μεγάλη επιτυχία, πέρα και πάνω από κάθε πρόβλεψη και προσδοκία, το Σαββατόβραδο 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο της Αδελαΐδας η συναυλία του Καριτσιώτη τραγουδιστή Τάκη Χρόνη που ήρθε στην πόλη, γνωστή και ως η Αθήνα του νότου, για μια και μοναδική εκδήλωση.
Η συναυλία από καιρό ήταν στα χείλη όλων των απογόνων της Καρίτσας στην Αδελαΐδα καθώς και των απόδημων Λακώνων γενικά που έσπευσαν να απολαύσουν τον συμπατριώτη τραγουδιστή. Το Οικογενειακό Κέντρο ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες χωριανούς μαζί με τις οικογένειές τους και φίλους. Παρά την τεράστια ζήτηση, δεν χώραγε περισσότερους. Αλλά όλοι, τόσο εκείνοι που εξασφάλισαν θέση, όσο καθώς ακόμη και εκείνοι που δυστυχώς δεν μπορούσαν να χωρέσουν, αισθάνθηκαν ιδιαίτερη υπερηφάνεια διότι για πρώτη φορά δικός τους τραγουδιστής, καλλιτέχνης από τα μέρη μας, έκανε το μακρινό ταξίδι από την πατρίδα να έρθει στους αντίποδες της γης, αποκλειστικά να τους διασκεδάσει. Φωνητικά ο Τάκης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, εντυπωσίασε όλους· τόσο την απαιτητική αυστραλογεννημένη νεολαία όσο και τους παλαιότερους μετανάστες. Είχε διάθεση και άμεση επαφή με το ακροατήριο το οποίο μεταφορικά το ταξιδέψε στα πατρώα εδάφη. Στη συναυλία έλαβαν μέρος και ντόπιοι μουσικοί και καλλιτέχνες από την ελληνική παροικία της Νότιας Αυστραλίας που είχαν κι αυτοί μεγάλη απήχηση και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Κατά τον Χρήστο Βλάχο, πρόεδρο του Παλλακωνικού Συλλόγου, η εκδήλωση ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο Σύλλογο: «Το λέμε εμείς καθώς και ο κόσμος που παρευρέθηκε. Ήταν ένα πανηγύρι που μας θύμισε πατρίδα όταν έβλεπες τον κόσμο να διασκεδάζει, να χορεύει, και να τραγουδάει με τον Τάκη. Ο Τάκης μας τίμησε, ποτέ δεν είχε έρθει άλλη φορά Λάκωνας καλλιτέχνης στην πόλη μας.»
Η εκδήλωση ήταν κοινή επιχείρηση του Παλλακωνικού Συλλόγου και της τοπικής Αδελφότητας Καριτσιωτών αλλά η πρωτοβουλία να καλεστεί ο Τάκης στην Αυστραλία ανήκει στην Γεωργία Βλάχου η οποία κατενθουσιάστηκε όταν τον άκουσε στο βίντεο από το περσινό πανηγύρι του Αγιαννιού που έχει ανεβάσει ο Μιχάλης Λεϊμονίτης στο YouTube. «Όταν άκουσα τον χωριανό μας να τραγουδάει τα κλέφτικα, αμέσως πήρα τηλέφωνο το θείο μου, τον Αντώνη Κατσάμπη, στο χωριό να μου δώσει τον αριθμό του. Τον τηλεφώνησα, τον συγχάρηκα, μιλήσαμε για το χωριό όπου γείτονες ήμασταν, μοιραστήκαμε δάκρυα χαράς και τελικά μετά από πολλούς μήνες τον έπεισα να έρθει . Κατά τη σύντομη διαμονή του στην Αδελαΐδα ο Τάκης πέρασε όσο χρόνο μπορούσε κοντά με τους συγχωριανούς και τις οικογένειές τους. Αλλά σε λίγο, μετά από επισκέψεις στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, ετοιμάζεται να ξαναγυρίσει στην πατρίδα. 
Πρόθεσή του είναι να είναι και πάλι τ’ Αγιαννιού, 28 - 29 Αυγούστου, στο πανηγύρι της χρονιάς στο χωριό στο οποίο κάθε απόγονος, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, λαχταρά μια μέρα να βιώσει. Κει σίγουρα θα ξανανταμωθεί και με μερικούς από τους θαυμαστές του από τη συναυλία στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο. Τι μικρός που είναι ο κόσμος!
 Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε. Μόλις το βίντεο έχει επεξεργαστεί, μια συντομευμένη έκδοση θα ανεβαστεί στο YouTube ενώ πληρέστερο αντίγραφο σε μορφή DVD θα είναι διαθέσιμο από τον Παλλακωνικό Σύλλογο. 
Δημήτρης Ευ. Κατσάμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: