Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εισήγηση του Αντιδημάρχου Η. Παναγιωτακάκου για τη μείωση του τέλους της Α.Ε.Π.Ι. προς τα καταστήματα


Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η εισήγηση του Αντιδημάρχου Ευρώτα Η. Παναγιωτακάκου, αναφορικά με το θέμα ΄΄Ρυθμίσεις/ αλλαγή του Ν. 2121/93 για την Α.Ε.Π.Ι. – Δραστική  Υγειονομικού ενδιαφέροντος΄΄, κατά τη χθεσινή 11η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κος Παναγιωτακάκος τόνισε, ότι οι Δήμοι δεν μπορεί να είναι όμηροι των όποιων ιδιωτικών εταιρειών, ενώ ζήτησε άμεση αλλαγή του Ν. 2121/93. Επίσης επεσήμανε, ότι στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, δεν είναι δυνατό τα καταστήματα που ανήκουν είτε σε αστικές- ημιαστικές- παραλιακές και αγροτικές περιοχές να υπόκεινται ανάλογα με το τ.μ. τους (!), συλλήβδην σε όμοιο υπολογισμό των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, χωρίς τον υπολογισμό άλλων παραμέτρων.
Πρότεινε τέλος, τη δραστική μείωση- έως και 60%- των τελών προς την Α.Ε.Π.Ι. και την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών για τα καταστήματα που διαθέτουν μόνο τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Οι ενέργειες για τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου ζητήματος θα συντονισθούν από κοινού με την Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και την Κ.Ε.Δ.Ε.
Ολόκληρη η εισήγηση του Αντιδημάρχου ενώπιον του Δ.Σ., ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: