Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντλητικό Συγκρότημα Υδρευτικής Γεώτρησης στον οικισμό Περιστερίου


Ένα έργο ζωτικής σημασίας, που θα δώσει πνοή στο δίκτυο ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Περιστερίου, τέθηκε σε λειτουργία, με την ενεργοποίηση της γεώτρησης του ΄΄Αντλητικού Συγκροτήματος Υδρευτικής Γεώτρησης΄΄, στον Οικισμό Περιστερίου.

Το έργο, η ανάγκη για την άμεση υλοποίηση του οποίου ήταν αδήριτη, εκκινήθηκε τον Αύγουστο του 2010 και ήλθε να δώσει λύση στα πολλαπλά προβλήματα, που είχε προκαλέσει η χρόνια συσσώρευση χώματος στο εσωτερικό της δεξαμενής της περιοχής. Υλοποιήθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) του πρώην Δήμου Σκάλας.
Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου 2010, έγινε η εγκατάσταση του ΄΄Αντλητικού Συγκροτήματος Υδρευτικής Γεώτρησης΄΄, στον Οικισμό Περιστερίου, κατ’ εφαρμογή της 63/2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ανάδοχος του έργου ήταν ο κ. Αρώνης Γεώργιος. Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στα πλαίσια αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα φαινόμενα λειψυδρίας. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 21. 236,01 €.
Επιπλέον, το Νοέμβριο του 2010, κατασκευάστηκε οικίσκος του ΄΄Αντλητικού Συγκροτήματος Υδρευτικής Γεώτρησης’’, ύψους 5.600 €, από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α., με ανάδοχο τον κ. Αποστολάκο Παναγιώτη.
Σημειώνεται, ότι η ηλεκτροδότηση της γεώτρησης έγινε το Νοέμβριο του 2011, από τον Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: